Φωτογραφια

Πέθανε ο Αμερικανός φωτορεπόρτερ Στάνλεϊ Γκριν

Είχε κερδίσει πέντε φορές το βραβείο World Press Photo

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355177-736236.jpg

Ο αμερικανός φωτορεπόρτερ Στάνλεϊ Γκριν, στον οποίο είχε απονεμηθεί πέντε φορές το βραβείο World Press Photo, απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία 68 ετών σε ένα νοσοκομείο του Παρισιού, της πόλης όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κλιμάν Σακομανί, ο διευθυντής του φωτοειδησεογραφικού πρακτορείου NOOR Images, του οποίου ο Γκριν ήταν ένας από τους συνιδρυτές.

Ο παγκοσμίως γνωστός νεοϋορκέζος φωτογράφος, που είχε απαθανατίσει κρίσεις όπως στον πόλεμο στην Τσετσενία, υπήρξε στα νιάτα του μέλος των Μαύρων Πανθήρων και ακτιβιστής εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ. Ο Σακομανί, συνεργάτης και προσωπικός φίλος του Γκριν, διευκρίνισε πως ο φωτογράφος απεβίωσε έπειτα από μακρά ασθένεια—είχε μολυνθεί από Ηπατίτιδα C στο Τσαντ, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Γκριν το 2008.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ματίας Κλουμ
Ματίας Κλουμ: «Βλέπω τη φωτογραφία ως πρόκληση για να επαναξετάσουμε τη σχέση μας με τη φύση»

Ο διεθνής φωτογράφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη δύναμη της φωτογραφίας, για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τις γέφυρες Ελλάδας και Σουηδίας που ευελπιστεί να χτιστούν

World Food Photography Awards
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες φαγητού του 2026: Ιστορίες ανθρώπων, πολιτισμών και παραδόσεων απ' όλο τον κόσμο

Από παραδοσιακές αγορές και οικογενειακές κουζίνες μέχρι θρησκευτικές τελετές και καθημερινές στιγμές, οι φωτογραφίες αφηγούνται ιστορίες πέρα από το πιάτο

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY