Φωτογραφια

15 φωτοτογραφίες όπου το πάθος γίνεται έμπνευση

Ρενέ Περλέ: H μούσα του φωτογράφου Ζακ-Ανρί Λαρτίγκ

107302-212813.jpg
Θανάσης Καρατζάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347427-721310.jpg
Jacques Henri Lartigue

Η ιστορία είναι γεμάτη από μούσες. Η Renée Perle ήταν σαν ένα πλάσμα από μια άλλη εποχή και ο κόσμος της μόδας δεν φαίνεται να μπορεί να την ξεχάσει. Χάρη, εν μέρει, στη σχέση της με τον ιδιοφυή και πρωτοπόρο φωτογράφο Jacques-Henri Lartigue. Υπήρξε ένα από τα παιδιά-θαύματα της φωτογραφίας, ένας θρύλος στο χώρο του.

Το 1930 ο Lartigue γνώρισε το σαγηνευτικό μοντέλο από τη Ρουμανία, Renée Perle, η οποία έγινε αμέσως μούσα του και το πιο εντυπωσιακό θέμα στις φωτογραφίες του. Έγινε η εμμονή του. Στο ημερολόγιό του έγραψε «Γύρω της βλέπω μια αύρα, μια αύρα μαγική».

Ο Jacques-Henri Lartigue υπήρξε ένας άνθρωπος που γοητευόταν από όμορφες γυναίκες.

Παρά την ένταση του έρωτά τους, η Perle ήταν πάντα ένας γρίφος για να τον εραστή της. Ο Lartigue γράφει «Η Renée! Είναι τρυφερή, αφοσιωμένη, παθιασμένη. Και πάνω απ’ όλα είναι ερωτευμένη. Πάντα κάνει σκηνές... Είναι ζήλια ή είναι τρέλα; Ίσως είναι η ανάγκη να επιτεθεί, να γίνει δυστυχισμένη και να κλαίει − όλα για χάρη της συμφιλίωσης; Είμαι πολύ γειωμένος, πάρα πολύ, ένας θεατής και ένας πολύ κακός ηθοποιός για να παίξω το είδος του παιχνιδιού που η Renée μου θέλει να παίξει»

Η Ρενέ συνεχίζει ακόμα και στις μέρες μας να εμπνέει τα editorials μόδας και τις συλλογές σχεδιαστών και θεωρείται ευρέως ως ένα style icon.

 Πηγή: Ifocus - Κείμενο: Δώρα Λαβαζού 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ