Φωτογραφια

H ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία του Tupac Shakur

O Danny Clinch θυμάται τη στιγμή 20 χρόνια μετά το θάνατο του διάσημου rapper 

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324556-669261.jpg
DANNY CLINCH

Δολοφονήθηκε και κατέληξε μετά από έξι ημέρες νοσηλείας, στις 13 Σεπτεμβρίου 1996, σε μια υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη. Ενέπνευσε και ενόχλησε πολλούς με τις ρίμες του, δημιούργησε ένα μεγάλο ρεύμα στο είδος του, ξέφυγε από τα γκέτο και οι κόντρες του με τα μικρόφωνα της ανατολικής ακτής θα μνημονεύονται εσαεί.

20 χρόνια μετά το θάνατο του αμερικάνου ράπερ που γεννήθηκε ως Λεσέϊν Πάρις Κρούκς αλλά έμεινε στην ιστορία ως Tupac Shakuk aka 2pac aka Makaveli aka Pac, o φωτογράφος Ντάνι Κλιντς μίλησε για το παρασκήνιο της πιο γνωστής φωτογραφίας του μαν στον οποίο χρωστάμε το «Thug Life».

Από την πρακτική του στην Άνι Λίμποβιτς μέχρι τις συνεργασίες του με μουσικούς όπως οι Μπομπ Ντίλαν, Τζόνι Κας, Μπρους Σπρίνγκστιν και Μπιορκ, μεταξύ πολλών πολλών άλλων, ο Ντάνι Κλιντς σκηνοθετεί και φωτογραφίζει για δεκαετίες τους πρωταγωνιστές της μουσικής βιομηχανίας.

Η φωτογραφία που τράβηξε για λογαριασμό του Rolling Stone το Σεπτέμβριο του 1993 συνόδευσε ένα μικρό θέμα για τον Tupac Shakur και τρία χρόνια αργότερα, όταν υπέκυψε στα τραύματα των πολλαπλών πυροβολισμών που δέχτηκε, έγινε πρωτοσέλιδο στο περιοδικό.

«Σκεφτόμουν πως αν αυτός ο τύπος κάνει το μπαμ, θα έχω αυτή τη φωτογραφία» θυμάται ο ίδιος μιλώντας στο TIME. Μια εξομολόγηση για τα ημίγυμνα πορτρέτα του διάσημου ράπερ που πέρασαν στην ιστορία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ