Φωτογραφια

Ήρθε το Foap

Και θα γεμίσει την τσέπη σου δολάρια

114847-643498.jpg
Μάρω Ζήνα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23586-55904.jpg

Το Foap είναι μία καινούργια φωτογραφική εφαρμογή για iPhone και θα σε κάνει κατά 5 $ πλουσιότερο κάθε φορά που αγοράζεται από κάποιον μια φωτογραφία που έχεις ανεβάσει. Όλες οι φωτογραφίες πωλούνται προς 10 $, ανεξαρτήτως δημιουργικότητας, θέματος, σπανιότητας, 5 εκ των οποίων κρατά το Foap. Αλλά τι σε νοιάζει; Μιλάμε για φωτογραφία που έχεις τραβήξει με το iPhone σου και στην καλύτερη περίπτωση, θα την ανέβαζες στο blog, στο Instagram, στο Facebook και στο Twitter σου, από όπου –αν ήταν γαμάτη- θα την έκαναν share ή copy φίλοι και γνωστοί και θα κυκλοφορούσε παντού χωρίς να λάβεις ΔΡΑΧΜΗ.

n

Κάθε φωτογραφία πρέπει να εγκριθεί από το Foap. Είναι χαλαροί τύποι, αλλά δεν δέχονται φωτογραφίες με φίλτρα και κάδρα (βλ. Instagram), γιατί τέτοιες φωτογραφίες δεν αγοράζονται εύκολα, είτε για να συνοδεύσουν κάποιο άρθρο είτε για εμπορικούς σκοπούς. Ω, ναι. Οι φωτογραφίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και σε διαφήμιση (με τιμή 10 $) και ο δημιουργός θα λάβει και σε αυτή την περίπτωση 5 $. Πάμε πάλι. Καλύτερα αυτό από το να την χρησιμοποιήσουνν όλοι οι friends και οι friends of friends και οι friends of friends of friends σου, δίχως credit και δίχως ΔΡΑΧΜΗ.

Δεν υπάρχει όριο για το πόσες φορές μπορεί να πουληθεί μια φωτογραφία. Οι φωτογραφίες πρέπει να συνοδεύονται από tags, ώστε να μπορούν να τις ανακαλύψουν πιο εύκολα αυτοί που ψάχνουν (βλ. beach, snow, sunset, smile, cry, happiness, guitar, waves, nightlife, occupy, riots), ενώ το να προσθέτεις την τοποθεσία θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες, εδώ.

n

 

Απαραίτητη προϋπόθεση να σου ανήκει η φωτογραφία, ενώ στην περίπτωση που απεικονίζει κάποιο άλλο πρόσωπο θα πρέπει να έχεις την έγκρισή του γραπτώς. Δεν είναι αστείο, αν πουλήσεις φωτογραφία που δεν έχεις τραβήξει ο ίδιος θα σε βρουν και θα σε φυλακίσουν σε ένα πύργο, όπως τις πριγκίπισσες στα παραμύθια. Μόνο που θα ο πύργος θα λέγεται "Φυλακές Κορυδαλλού". Η πληρωμή γίνεται μέσω PayPal, επομένως αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό θα πρέπει να δημιουργήσεις έναν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.