- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
DOMINO EFFECT: Η νέα έκθεση του Community Club μετατρέπει την πολιτική αναταραχή σε τέχνη
Δέκα καλλιτέχνες ερμηνεύουν τον κόσμο μας με έργα που προκαλούν
DOMINO EFFECT: Η νέα ομαδική έκθεση του Community Club στο χώρο Plyfa Space. Εγκαίνια Τρίτη 17 Ιουνίου.
Πώς επηρεάζει ο πόλεμος στο Κίεβο το feed σου στο TikTok; Μπορεί ένα post να προκαλέσει πολιτική κρίση; Και ποιος πραγματικά καθορίζει το τι θεωρούμε «κανονικότητα» σήμερα; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει, τολμηρά και επίκαιρα, η έκθεση DOMINO EFFECT, η οποία παρουσιάζεται από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου 2025 στον βιομηχανικό χώρο Plyfa Space στην Αθήνα. Επιμελημένη από την καλλιτεχνική ομάδα Community Club, η έκθεση είναι ένα πολυδιάστατο project που ενώνει την τέχνη με την κοινωνική παρατήρηση και την πολιτική ανάλυση.
Η DOMINO EFFECT εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στην πολιτική αστάθεια και την αθέατη δύναμη των social media, μετατρέποντας κρίσεις, memes και hashtags σε υλική, εικαστική εμπειρία. Από τον πόλεμο στην Ουκρανία έως την ανάδυση της Ακροδεξιάς, και από την πολιτική καταστολή μέχρι την υπερ-αισθητική του Instagram, η έκθεση αποκαλύπτει πώς κάθε κοινωνική ή πολιτική δόνηση μπορεί να πυροδοτήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση. Σαν ντόμινο.
Συμμετέχουν δέκα σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι Χαρούλα Νικολαΐδου,Μιχαήλ Παρλαμάς, Γιώργος Χιώνης, MYRTMIGI, SOTEUR και Woozy, οι οποίοι παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκαταστάσεις και mixed media που δεν αφήνουν τίποτα στο απυρόβλητο. Η βία, η προπαγάνδα, οι influencers, τα φίλτρα και οι πολιτικές αφαιρέσεις συνυπάρχουν σε έναν χώρο που φτιάχτηκε για να αμφισβητεί, να ανατρέπει και να εμπνέει.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται την Τρίτη 17 Ιουνίου στις 19:00, με την παρουσία των καλλιτεχνών και μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Τη βραδιά θα συνοδεύει κρασί από το οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, συνδυάζοντας γεύση και στοχασμό σε ένα από τα πιο δυναμικά πολιτιστικά events του καλοκαιριού.
Η DOMINO EFFECT δεν είναι απλώς μια έκθεση – είναι μια διαδραστική εμπειρία. Το κοινό καλείται να συμμετάσχει ενεργά μέσα από δύο πρωτότυπα workshops:
-Πέμπτη 19 Ιουνίου, 19:00 – Ο γνωστός καλλιτέχνης SOTEUR ανοίγει το εργαστήριό του και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα doodling workshop, όπου η τέχνη γίνεται συλλογική έκφραση και πηγή διαλόγου.
-Παρασκευή 20 Ιουνίου, 19:00 – Το Tipsy Art Night επιστρέφει στον χώρο της έκθεσης. Ένα painting workshop-εμπειρία, ανοιχτό σε όλους, με κρασί, χρώματα και καθοδήγηση από επαγγελματίες, που συνδυάζει τη χαλάρωση με την τέχνη.
INFO:
Plyfa Space: Κορυτσάς 39, Αθήνα
Ημερομηνίες: 17–20 Ιουνίου 2025
Εγκαίνια: Τρίτη 17 Ιουνίου, 19:00
'Ωρες λειτουργίας: Τρίτη 17/6: 19:00–23:00
Τετάρτη 18/6 έως Παρασκευή 20/6: 16:00–22:00
www.communityclub.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τιτσιάνο επιστρέφει στο προσκήνιο μέσα από διεθνείς εκθέσεις και τη διαχρονική δύναμη των έργων του
Η πλάγια υπογραφή του καλλιτέχνη που έζησε για 37 μόλις χρόνια επιλέχθηκε για ελάχιστους καμβάδες
Η γκαλερί διατηρεί ένα ζωντανό εκθεσιακό πρόγραμμα, με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και τη συνεχή ανταλλαγή ιδεών στο διεθνές καλλιτεχνικό πεδίο.
O εικαστικός μας μιλά για το εντυπωσιακό έργο του και τον σπουδαίο χαράκτη Λάμπρο Ορφανό
Η ανακοίνωση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Πώς αποφάσισε να ανοίξει τη συλλογή της στο κοινό και τι θα δούμε στην έκθεση που οργανώνεται σε έξι ενότητες με τίτλο Marginalia
Ένα ονειρικό εικαστικό τοπίο γεμάτο χρώμα, μνήμη και κίνηση.
Με τίτλο «όλα πρέπει να αλλάξουν. Ριζοσπαστική Νοημοσύνη. Σαλονίκη 9», σε επιμέλεια της Νάντιας Αργυροπούλου, η 9η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης διαρκεί έως τις 5 Ιουλίου 2026
Το πρότζεκτ «Maria La Callas: Η ιταλική τέχνη των κοστουμιών της ταινίας» εγκαινιάζεται στις 27 Μαΐου
Μια ιστορική συλλογή σπουδαίων έργων της ρωσικής πρωτοπορίας (1910-1930) για τρίτη φορά στην Ελλάδα
Η «ανθρώπινη σκοτεινιά» ως πρώτη ύλη της τέχνης της Janis Rafa
Μέσα από το έργο του Ανδρέα Αγγελιδάκη, το Ελληνικό Περίπτερο μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο
100 χρόνια από τον θάνατο του Κλοντ Μονέ: Eκθέσεις και αφιερώματα σε ολόκληρο τον κόσμο
Η έκθεση «Τοπία της μνήμης - Αυτά που κράτησα» εγκαινιάζεται στις 20 Μαΐου στο Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
Η δημοπρασία πραγματοποιείται στις 27 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Η τολμηρή περφόρμερ και εικαστικός σε μια προσωπική έκθεση με νέα και παλαιότερα έργα οκτώ στενών καλλιτεχνικών συνεργατών και φίλων της
«Σημείο Κάλλας»: Σπάνιο αρχειακό υλικό και βιντεοεγκαταστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου
Εγκαινιάζονται ταυτόχρονα στις 11 Ιουνίου
Το αφιέρωμα χωρίζεται σε έξι ενότητες που καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του: από την πρώιμη περίοδο στη Φλωρεντία, έως τα εμβληματικά πορτρέτα femmes fatales στο Παρίσι.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.