- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Femme à la montre»: Σε δημοπρασία η ελαιογραφία του Πικάσο
Θα πωληθεί έως και 120 εκατομμύρια δολάρια
«Femme à la montre»: Σε δημοπρασία η ελαιογραφία του Πικάσο - Θα πωληθεί έως και 120 εκατομμύρια δολάρια
Η ελαιογραφία του 1934 του Πάμπλο Πικάσο, «Femme à la montre» αναμένεται να πωληθεί έως και 120 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία που διοργανώνεται αυτό το φθινόπωρο.
Το έργο «Femme à la montre» έχει ως πηγή έμπνευσης την για πολλά χρόνια μούσα του Πικάσο, Marie-Thérèse Walter, Γαλλίδα μοντέλο με την οποία είχε σχέση από το 1927 έως το 1935.
Την περίοδο εκείνη, ο Πικάσο ήταν ακόμη παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, Olga Khokhlova, Ρωσο-Ουκρανή χορεύτρια.
Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, το πορτρέτο είναι από τα έργα που δημιουργήθηκαν τα πιο παραγωγικά χρόνια της καριέρας του Ισπανού καλλιτέχνη και αποτέλεσε θέμα έκθεσης που διοργανώθηκε στο Musée Picasso στο Παρίσι και στην Tate Modern του Λονδίνου το 2018.
«Το "Femme à la Montre" του Πικάσο είναι ένα αριστούργημα από κάθε άποψη» σημείωσε ο Τζούλιαν Ντόους, επικεφαλής του τμήματος Ιμπρεσιονιστικής και Μοντέρνας Τέχνης του Sotheby's στην Αμερική.
Ζωγραφισμένο το 1932, το έργο τέχνης αποτελεί παράδειγμα μιας «αίσθησης απελευθέρωσης από τη διατήρηση μυστικής της σχέσης του που φαίνεται να έχει ξεχυθεί σε αυτόν τον εξαιρετικό καμβά» ανέφερε σημειώνοντας ότι ο καλλιτέχνης δίνει προσοχή σε κάθε μικρή λεπτομέρεια, δημιουργώντας μια σύνθεση που είναι τόσο πολύπλοκη όσο και βαθιά αρμονική.
Ο οίκος Sotheby's New York, διοργανώνει τη δημοπρασία στην οποία θα πωληθεί η συλλογή της συλλέκτριας έργων τέχνης, Έμιλι Φίσερ Λαντάου, που περιλαμβάνει εκτός από τον πίνακα του Πικάσο, τα έργα «Pink Tulip» (1926) της Τζόρτζια Ο'Κιφ και «Triumph Over Mastery II» (1987) του Μαρκ Τάνσεϊ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι θα δούμε στα μεγάλα μουσεία, τα ιδρύματα, τις γκαλερί και τους χώρους τέχνης της πόλης
Μια διαδρομή που αλλάζει τα «φίλτρα» της καθημερινότητάς μας
Σώμα, ταυτότητα και τέχνη: Η Jenny Saville στη 61η Μπιενάλε
Δείτε τις σημαντικότερες εκθέσεις τέχνης του 2026 σε ΗΠΑ και Ελλάδα μέσα από τη σειρά Video Art News.
Η ιστορία του πιο διάσημου παρεξηγημένου πίνακα μοντέρνας τέχνης
Ο Νίκος Ποδιάς και η Αφροδίτη Λίτη παρουσιάζουν νέες ενότητες έργων σε διάλογο με την ιστορία, τη θάλασσα και τη μνήμη
Ποιος ήταν ο ζωγράφος που σφράγισε το κίνημα της ποπ αρτ και επαναπροσδιόρισε την τέχνη του 20ού αιώνα
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 11 Ιουνίου
Αν βρεθείτε φέτος το καλοκαίρι στη Ρώμη, μια έκθεση «must»
Περιλαμβάνει 38 κεραμικά, χάλκινα και μαρμάρινα έργα που δεν εξάγονται από τα Μουσεία της Ιταλίας
Μια ξεχωριστή έκθεση στην αίθουσα «Σπύρος Λούης» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου
Η σιωπηλή δύναμη του χρώματος και το χρώμα ως τόπος μνήμης και στοχασμού
Τα έργα μαρτυρούν την αντοχή και την απήχηση του ελληνικού πολιτισμού μέχρι σήμερα
Επτά σύγχρονοι καλλιτέχνες συνομιλούν με ένα μνημείο του 17ου αιώνα
Ο Τιτσιάνο επιστρέφει στο προσκήνιο μέσα από διεθνείς εκθέσεις και τη διαχρονική δύναμη των έργων του
Η πλάγια υπογραφή του καλλιτέχνη που έζησε για 37 μόλις χρόνια επιλέχθηκε για ελάχιστους καμβάδες
Η γκαλερί διατηρεί ένα ζωντανό εκθεσιακό πρόγραμμα, με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και τη συνεχή ανταλλαγή ιδεών στο διεθνές καλλιτεχνικό πεδίο.
O εικαστικός μας μιλά για το εντυπωσιακό έργο του και τον σπουδαίο χαράκτη Λάμπρο Ορφανό
Η ανακοίνωση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Πώς αποφάσισε να ανοίξει τη συλλογή της στο κοινό και τι θα δούμε στην έκθεση που οργανώνεται σε έξι ενότητες με τίτλο Marginalia
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.