Τι θα δούμε στα θερινά θέατρα, στα άλση, τις ταράτσες και στα νέα φεστιβάλ της Αθήνας
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο ζωγράφος και κινηματογραφιστής Άγγελος Σπάρταλης φτιάχνει καθημερινά το ημερολόγιο του καλοκαιριού στο athensvoice.gr με μια σειρά εικαστικών έργων.
Μεταξύ εικονογράφησης του κειμένου και κειμενογράφησης της εικόνας, ο ζωγράφος και κινηματογραφιστής Άγγελος Σπάρταλης μοιράζεται το φετινό καλοκαίρι ένα διαφορετικό ημερολόγιο. Πυρακτωμένες σκέψεις μέσα στην ντάλα του θέρους, pin up girls από καλοκαίρια άλλων δεκαετιών και αιώνων, μικρά, γρήγορα, πυρετικά σχέδια, συναντώνται κάπου ανάμεσα στα πρωινά διαβάσματα, τις απογευματινές βόλτες και τις νυχτερινές αϋπνίες. Καθημερινά στο athensvoice.gr ο καλλιτέχνης Άγγελος Σπάρταλης μας βυθίζει με τον δικό του τρόπο για λίγα ή περισσότερα δευτερόλεπτα στον ωκεανό των λέξεων και των χρωμάτων. Τι σχέση έχουν τα σύμβολα χημικών στοιχείων κι ενώσεων με τις ανθρώπινες σχέσεις; Τι ακούμε όταν κλείνουμε τα μάτια; Πού έχουμε δει την ωραιότερη θέα; Με mixed media τεχνική, o Άγγελος Σπάρταλης φτιάχνει τα δικά του αιφνιδιαστικά bumper stickers χωρίς κολλήματα, μικρά ποιήματα – θραύσματα από ένα καυτό καλοκαίρι που είναι διαφορετικό για κάθε ψυχή.
Ο Άγγελος Σπάρταλης είναι ζωγράφος και κινηματογραφιστής. Μεγάλωσε στην Κρήτη και στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Μηχανολογία - Αεροναυπηγική). Έχει αποσπάσει, μεταξύ άλλων, το Βραβείο Καινοτομίας και Ψηφιακών Εφέ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (2014) και τον Χρυσό Ψηφιακό Αλέξανδρο μαζί με το Βραβείο Κοινού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2008). Το 2014 η Titanium Yiayiannos Gallery του αφιέρωσε το περίπτερό της στη φουάρ ART-ATHINA, όπου παρουσιάστηκε η έκθεσή του «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη, και το 2015 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης την έκθεσή του «Η απολογία του Σωκράτη στο Kaufbeuren» σε επιμέλεια Μαρίας Μαραγκού. Το 2022 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ATHENS VOICE BOOKS το βιβλίο του «Μαρία και Στέλλα», ένα άναρχα εικονογραφημένο Lesbo-Western. Ζει στη Νεάπολη Εξαρχείων και στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.
Δειτε περισσοτερα
Οι νομάδες αποφάσισαν να ριζώσουν ανοίγοντας το δικό τους εστιατόριο σε ένα κτήριο που μετρά 100 χρόνια ιστορίας
Οι άνθρωποι που κρατούν την πόλη όρθια όταν οι υπόλοιποι πατάμε παύση
Μιλήσαμε με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Στα αφρικανικά κομμωτήρια της Κυψέλης γυναίκες από το Καμερούν και τη Νιγηρία μεταφέρουν μια τέχνη που ξεκινά από την παιδική ηλικία και καταλήγει στα πιο viral καλοκαιρινά looks της πόλης
Ο νέος κύκλος που ξεκίνησε φέτος στο Φεστιβάλ εστιάζει στη σύγχρονη μουσική ως ολιστική εμπειρία