Εικαστικα

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος φέρνει τραγούδια στο Μουσείο Ακρόπολης

Στις 12 Αυγούστου το Μουσείο θα είναι ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα. Από τις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο και συναυλία της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μουσείο Ακρόπολης

Πανσέληνος Αυγούστου στο Μουσείο Ακρόπολης με μουσική και ελεύθερη είσοδο

Φεγγάρι αυγουστιάτικο υψώνεται και φέτος με μουσικές και μπόνους ελεύθερη είσοδο για μια νυχτερινή περιήγηση ανάμεσα στα εκθέματα του πιο δημοφιλούς ελληνικού μουσείου. Για το Μουσείο Ακρόπολης μιλάμε φυσικά και την καθιερωμένη γιορτή που οργανώνει και φέτος για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Αν την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 βρίσκεσαι στην Αθήνα, μη το χάσεις αυτό το ραντεβού.

Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 9 το βράδυ, δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε τους μοναδικούς του θησαυρούς και τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και εστιατόριο του δευτέρου ορόφου – για τραπέζι  με αχτύπητη θέα στις πιο όμορφες γωνιές του ιστορικού κέντρου (τηλεφωνικές κρατήσεις 210 9000915). Από τις 9 το βράδυ, όμως, θα παίζει και live, ελληνικά τραγούδια για το φεγγάρι, μουσική κινηματογράφου και γνωστές ξένες μελωδίες από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελείται από αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι είναι παράλληλα μουσικοί που έχουν φοιτήσει σε διάφορα ωδεία της χώρας και έχουν καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία μετά από εξετάσεις. Η Μπάντα συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού και ηγείται της παρέλασης των αποδήμων Ελλήνων που πραγματοποιείται στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Την μπάντα διευθύνει ο Επισμηναγός (ΜΣ) Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος. Ερμηνεύουν: Έλενα Ορφανίδη και Άγγελος Μουσίκας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ