- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
«Μου λείπεις»: Εικαστική έκθεση 100 καλλιτεχνών με θέμα την απώλεια
Για τη στήριξη του έργου της «Μέριμνας» η οποία φροντίζει παιδιά και οικογένεια στο πένθος
«Μου λείπεις»: 100 καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους στο Athens 14 Fougaro για την ενίσχυση της «Μέριμνας»
Με τη συμμετοχή 100 γνωστών καλλιτεχνών που αποτυπώνουν με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα της «απουσίας» και διαθέτουν τα έργα τους υπέρ των σκοπών της Μέριμνας, θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τίτλο «Μου λείπεις» από την Πέμπτη 12 έως την Κυριακή 15 Μαΐου, στο εμβληματικό Athens 14 Fougaro.
Η έκθεση διοργανώνεται από τους «Φίλους της Μέριμνας» και την επιμέλεια έχει αναλάβει η Ιστορικός Τέχνης και Ανεξάρτητη Επιμελήτρια, Ίρις Κρητικού. Πρόκειται για μια ακόμη δράση για τη στήριξη του δύσκολου και ιδιαίτερα ευαίσθητου έργου της «Μέριμνας», η οποία φροντίζει τις ανάγκες των παιδιών και της οικογένειας στο πένθος.
Στο εντυπωσιακό περιβάλλον του Athens 14 Fougaro, δημιουργία και αυτό της εικαστικού Φλωρίκας Κυριακοπούλου, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Ναύπλιο και υποστηρίζει την ουμανιστική σκέψη, πλάθοντας ένα χώρο όπου η τέχνη γίνεται ένα με τη ζωή, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν έργα, συμβάλλοντας έτσι στους σκοπούς της «Μέριμνας»- της μοναδικής οργάνωσης στην Ελλάδα με ειδίκευση στην Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα στο Σπίτι και στη Συμβουλευτική Πένθους για παιδιά και εφήβους. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν έργα της έκθεσης «Μου λείπεις» εδώ.
Info
Εγκαίνια Πέμπτη 12/5 (19:00-22.00)
Παρασκευή 13/5 & Σάββατο 14/5 (12.00-19.00)
Κυριακή 15/5 (12.00-17.00)
Αthens 14 Fougaro: Ερµού 15 Κηφισιά, 14564, με άνετο χώρο πάρκινγκ.
Οι «Φίλοι της Μέριμνας»
Οι «Φίλοι της Μέριμνας», σωματείο μη κερδοσκοπικό στηρίζουν εδώ και 20 χρόνια, ηθικά και οικονομικά, τις υπηρεσίες της Μέριμνας και με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν στην προβολή και διάδοση του πολυσχιδούς έργου της.
Η «Μέριμνα» -www.merimna.org.gr- στα 26 χρόνια λειτουργίας της, έχει παράσχει δωρεάν υπηρεσίες σε περισσότερα από 50.000 παιδιά & οικογένειες στην αρρώστια και τον θάνατο. Επίσης, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 4.500 εκπαιδευτικούς και 1.000 επαγγελματίες υγείας & ψυχικής υγείας, ενώ έχει συνεργαστεί με περισσότερα από 1.000 σχολεία για τη στήριξη μαθητών ύστερα από τραυματικά γεγονότα ή καταστροφές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γνωστός εικαστικός μας μίλησε για τη ζωή του, με αφορμή τη νέα ατομική έκθεσή του «Οροπέδια»
Όταν ένα χωριό διακοσίων κατοίκων γίνεται πολιτιστικός προορισμός
Από την Κιάρα Σουγκανίδου στον Απόστολο Χαντζαρά και την Άννα Παπαμαρκάκη- Evans
Μιλήσαμε με την εικαστικό με αφορμή τη νέα της έκθεση στην Γκαλερί Contemporary Athens
Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε ευρωπαϊκές χώρες, με διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε στάση
Ο δραματικότερος ζωγράφος του αμερικανικού ρεαλισμού, στην πλήρη ακμή του - Η ιστορία του εμβληματικού έργου
Μια εικονογράφος που τα σπάει
Αναδρομή στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Γάλλου ζωγράφου
Τι θα δούμε στη Σκουφά, την Genesis, την Crux αλλά και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Προτείνει τη δημιουργία «απολύτως πιστού αντιγράφου»
Μιλήσαμε με τον γνωστό εικαστικό για την αλήθεια της τέχνης, το ήθος του δημιουργού και τη βιωμένη εμπειρία που αφήνει ίχνος στο έργο
Oι δημιουργίες κοσμούν πλέον την επίσημη κατοικία της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Το αριστούργημα του Γιοχάνες Βερμέερ θα φιλοξενηθεί προσωρινά στο Μουσείο Τέχνης Nakanoshima στην Οσάκα
Το έργο απεικονίζει έναν ηλικιωμένο, φαλακρό άνδρα με πλούσια γενειάδα και έντονο βλέμμα
Τα έργα προσφέρθηκαν από τη Μπαρμπαρά Ντοφέν Ντυτιύ, σύζυγο του εγγονού του
Όταν ο γύρω κόσμος αναφέρεται στους «νέους» αναφέρονται ακόμα σε εμάς;
Ατομικές ή συλλογικές, καλλιτέχνες που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή μή, σε μεγάλα μουσεία και ιδρύματα ή σε μικρότερους χώρους, δείτε τις εκθέσεις που θα θυμόμαστε
Ένας οδηγός για τις εκθέσεις που αξίζει να δεις σε μουσεία, γκαλερί, ιδρύματα και χώρους τέχνης
Τι είδαμε στη μεγάλη αναδρομική έκθεση του σπουδαίου καλλιτέχνη στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
Ένα σπίτι του αθηναϊκού Μεσοπολέμου μετατρέπεται σε εφαλτήριο πολιτισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.