- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Vergos Auctions: Δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης για όλους
115 έργα από 60 μεγάλους έλληνες καλλιτέχνες στη νέα ψηφιακή δημοπρασία του Οίκου
Διαδικτυακή ανοιξιάτικη δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης της Vergos Auctions, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις 18.30, με τιμές εκκίνησης από 200 ευρώ.
Οι δημοπρασίες συχνά συνοδεύονται από προκαταλήψεις, όπως ότι απευθύνονται σε ένα πολύ εξειδικευμένο κοινό, ελιτιστές της Τέχνης ή ευκατάστατους που μπορούν διαθέσουν πολύ υψηλά, συχνά απλησίαστα για έναν εργαζόμενο, ποσά για την αγορά έργων. Συχνά συνοδεύονται κι από μία δυσπιστία για τη διαδικασία συμμετοχής, όπως ότι είναι δύσκολη, χρονοβόρα και κρύβει ψιλά γράμματα για όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει μια καλλιτεχνική δημιουργία.
Καταρρίπτοντας την «απροσπέλαστη» εικόνα που έχει επικρατήσει κατά καιρούς για τις δημοπρασίες, η Vergos Auctions εγκαινίασε μία νέα κατηγορία δημοπρασιών για πρώτη φορά εν μέσω lockdown με την ανοιξιάτικη διαδικτυακή δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης, τον Απρίλιο του 2021, συνεχίζοντας την προσπάθειά της για μία Τέχνη που μπορεί να είναι προσιτή σε όλους με τη φθινοπωρινή διαδικτυακή δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης, τον Οκτώβριο του 2021. Το κοινό αγκάλιασε την ιδέα και ανταποκρίθηκε με το έντονο ενδιαφέρον του, όπως αποδείχτηκε από τη συμμετοχή - που έδειξε τον δρόμο για τη φετινή χρονιά.
Την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις 18.30, η ανοιξιάτικη δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης με 115 έργα από 60 καλλιτέχνες, περιμένει κάθε φιλότεχνο στην ιστοσελίδα
www.vergosauctions.com
Σ. Παπαλουκάς, Α. Φασιανός, Γ. Χαλεπάς, Δ. Μυταράς, Β. Σπεράντζας, Γ. Μόραλης, Α. Γεραλής, Β. Ιθακήσιος, Π. Τέτσης, Γ. Τσαρούχης, Κ. Παρθένης, Ν. Χ. Γκίκας, Ε. Σακαγιάν, Π. Σάμιος, Γ. Ζογγολόπουλος και πολλοί άλλοι μεγάλοι δημιουργοί της ελληνικής τέχνης σε μια ξεχωριστή δημοπρασία.
Τι κάνει ξεχωριστή αυτήν την κατηγορία δημοπρασιών της Vergos Auctions; Φυσικά οι τιμές εκκίνησης των έργων, αφού ξεκινούν από 200 € και φθάνουν μέχρι 3.000 €. Μία καινούργια δυνατότητα για κάποιον που θέλει να μπει στο σύμπαν ενός συλλέκτη αλλά και μία ευκαιρία για κάθε άνθρωπο που θα ήθελε να έχει στον προσωπικό χώρο του, στον χώρο εργασίας του ένα υπέροχο, πρωτότυπο έργο μεγάλου έλληνα δημιουργού – και μπορεί να αποθαρρυνόταν μέχρι πρότινος από την ιδέα πως θα έπρεπε να καταβάλλει ένα υψηλό αντίτιμο. Επίσης, έχοντας απλοποιήσει τη διαδικασία συμμετοχής το internet προσφέρει μία friendly user experience που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν από κάποια χρόνια. Αν κάποιος βέβαια είναι «παραδοσιακός» ή old-school τύπος, μπορεί να συμμετάσχει με γραπτή προσφορά ή τηλεφωνικά. Καθοριστικής σημασίας, η καθοδήγηση που προσφέρει η έμπειρη ομάδα της Vergos σε κάθε βήμα με ασφάλεια, από την υποβολή της προσφοράς μέχρι και την τελική παράδοση του έργου στον αγοραστή του. Αν έχεις σκεφτεί να ξεκινήσεις συλλογή έργων για σκοπούς επένδυσης αλλά δεν ξέρεις πώς, η εξειδικευμένη και άρτια καταρτισμένη ομάδα του Οίκου, έχει και τη μακροχρόνια εμπειρία και τη βαθιά γνώση του χώρου, που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις «παγίδες».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο διάσημος Ελληνο-αμερικανός καλλιτέχνης μιλά για τη σειρά «Portraits», την τεχνική superdots, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του με τη μαγειρική
Προσεγγίζοντας την «κοσμογονία» όχι μόνο ως μυθολογική αρχή, αλλά ως σύγχρονη εμπειρία
Το νέο πρότζεκτ καλύπτει τουλάχιστον 15 διαφορετικά κινήματα της ιστορίας της τέχνης
Στη δημοπρασία που οργάνωσε ο Τζον Όλιβερ για την ενίσχυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Έργα του βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας
Το φετινό Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων έχει τίτλο Βιο-Φωταύγεια (Bio-Lumina)
Μιλήσαμε με τον καλλιτέχνη για τη νέα έκθεσή του στην Ελλάδα, με τίτλο «The Athens algorithm»
Από την αναδρομική του Κυριάκου Μορταράκου και τη μεγάλη έκθεση του Δημήτρη Σεβαστάκη στις επιζωγραφισμένες φωτογραφίες του Κώστα Λάκη και τους καλλιτεχνικούς αλγόριθμους του Τσαρλς Σάντισον
Ο πολιτισμός ως βιώσιμη αξία για την πόλη και τα κτίριά της
Η ταυτοποίηση τέτοιων έργων είναι δύσκολη
Την έκθεση επιμελείται η Κατερίνα Κοσκινά
Μιλήσαμε με τον εικαστικό με αφορμή την έκθεσή του «ΣημeioN 37º/ 23º» στο Sympan στον Πειραιά
Μιλήσαμε με τον ζωγράφο και καθηγητή με αφορμή την έκθεσή του «Ο λόγος και ο τόπος» στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Μία εορταστική συνάντηση τέχνης για συλλέκτες και νέους φιλότεχνους που ανακαλύπτουν τον κόσμο των δημοπρασιών.
Η ζωγραφική του κινείται ανάμεσα στο άμορφο και το αναγνωρίσιμο, εκεί όπου το χρώμα αποφασίζει μόνο του να γίνει μορφή
Με αντικείμενα από τον προσωπικό και καλλιτεχνικό του βίο, η έκθεση αποτελεί must για κάθε λάτρη του Αυστραλού καλλιτέχνη
Μιλήσαμε με τον γνωστό εικαστικό για την έκθεση «Ιδανική συνθήκη» στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας σε Κourd, 47 Cycles, Αντωνοπούλου και CAN
Καλλιτέχνιδες που αρνήθηκαν να μείνουν αόρατες
Η παράσταση, που έγινε στο Roberts Park του Σάλταιρ, αποτέλεσε φόρο τιμής στην πόλη όπου γεννήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.