- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Πύργος του Άιφελ αλλιώς - Η απίστευτη οφθαλμαπάτη από τον JR
Δείτε το βίντεο με τις αντιδράσεις του κόσμου
Τον Πύργο του Άιφελ μεταμορφώνει ο JR, ο διάσημος Γάλλος καλλιτέχνης, δημιουργώντας μια ακόμη εντυπωσιακή οφθαλμαπάτη στο Παρίσι.
Το αγαπημένο του παιχνίδι, την οφθαλμαπάτη, παίζει ξανά ο Γάλλος καλλιτέχνης JR στη γαλλική πρωτεύουσα, το Παρίσι.
Όπως φαίνεται από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν ανέβει στα social media, ο Πύργος του Άιφελ βρίσκεται πάνω σε... χαράδρα, ενώνοντας τις δύο άκρες της.
Το νέο του έργο βρίσκεται στην πλατεία Place du Trocadéro κοντά στο Palais de Chaillot και ήδη έχουν σχηματιστεί ουρές από κατοίκους στο Παρίσι που θέλουν να φωτογραφηθούν ή να βγουν ένα βίντεο, την ώρα που κάνουν ένα άλμα ή μια χαλαρή βόλτα πάνω από τη χαράδρα.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 16 Ιουλίου ανοίγει και πάλι για τους τουρίστες ο Πύργος του Άιφελ, καθώς συνεχίζεται η άρση lockdown στη Γαλλία. Εκτιμάται ότι η απώλεια εσόδων την περίοδο που ήταν κλειστό το εμβληματικό μνημείο, αγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, περίπου 10.000 επισκέπτες/ημέρα θα πηγαίνουν στον Πύργο του Άιφελ. Στην προ-Covid εποχή ο αριθμός αυτός ξεπερνούσε σταθερά τις 25.000. Το μνημείο που κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ, ήταν κλειστό από τα τέλη Οκτωβρίου 2020, καθώς το δεύτερο κύμα κορωνοϊού «χτυπούσε» το Παρίσι.
Η ανάρτηση στο Instagram με το εκπληκτικό ασπρόμαυρο φωτομοντάζ του καλλιτέχνη JR στο Παρίσι συνοδεύεται από πλήθος επιδοκιμαστικών - αποθεωτικών σχολίων.
«JR: Chronicles» - Η μεγάλη ατομική έκθεση στο Λονδίνο
Σημειώνεται ότι τον επόμενο μήνα ανοίγει στο Λονδίνο η έκθεση «JR: Chronicles». Πρόκειται για μια τεράστια ατομική έκθεση με έργα του δημοφιλούς Γάλλου καλλιτέχνη, η οποία είναι διαθέσιμη στο κοινό από τις 4 Ιουνίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021.
Μεταξύ των έργων που παρουσιάζονται, είναι και ορισμένα διαχρονικά project των τελευταίων 15 ετών, όπως η τεράστια τοιχογραφία των κρατουμένων σε φυλακή υψίστης ασφάλειας στην Καλιφόρνια ή το «Τhe Great Picnic» (Το μεγάλο πικ νικ), το εμβληματικό έργο για την προσφυγική κρίση στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η έκθεση με τον τίτλο«Stephen Antonakos: Υστερόγραφα Χρόνου και Χώρου» εγκαινιάζεται στις 18 Μαρτίου- το εξώφυλλο του καλλιτέχνη στην Athens Voice το 2008
Ένας νέος εικαστικός χώρος στην πλατεία Μαβίλη φιλοξενεί ταλέντα και ιδέες που σπαρταράνε
Από την πρώτη μεγάλη φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Λάνθιμου μέχρι τη σύμπραξη έξι γκαλερί σε ένα μεγάλο πρότζεκτ
Πίνακες, γιγαντοοθόνες, VR γυαλιά. H διαδραστική έκθεση του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Ολυμπιακό κέντρο Γουδί, τα είχε όλα
Τα σπουδαία έργα μίας σπάνιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας
Οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι σταθμοί της μεγάλης εικαστικής γιορτής στην «πόλη που αλλάζει»
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την έκθεση «The end- Μια σπουδή στο άπειρο», σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου
Από το Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου μέχρι την Kourd, τη Roma Gallery και το Αγγέλων Βήμα
Μια έκθεση ζωγραφικής με τον άνθρωπο στον πυρήνα της, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Η κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη αποκαλύπτει το πιο επίμονο σύμβολο στο έργο του πατέρα της
Δέκα ξένες ζωγράφοι που ζουν και δημιουργούν στο νησί συναντιούνται στη Lumiere Gallery σε μια έκθεση αφιερωμένη στη δύναμη του χρώματος και της ταυτότητας.
Ο επιμελητής μιλά για τον εικαστικό και την έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Από το μεγάλο αφιέρωμα στην Έξοδο του Μεσολογγίου μέχρι τις πέτρινες κατασκευές του Τάκη Καβαλλιεράτου
«Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας συνάντησα «το Κυκλαδικό» και, για πρώτη φορά, έκλαψα δημόσια. Σε όσους με ρώτησαν γιατί κλαίω, απάντησα: βρήκα τον δρόμο για το σπίτι»
Η στρατοσφαιρική πορεία του και η αντιπαλότητα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι
Μεταξύ των γνωστών έργων της ήταν εκθέσεις που διερευνούσαν την «Ostalgie»
Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης που ανανέωσε την ελληνική κεραμική επανέρχεται στο προσκήνιο 40 χρόνια μετά τον θάνατό του
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου ξεκινά ένα μεγάλο πρότζεκτ με τον τίτλο «C'est ma place», που θα διαρκέσει έναν χρόνο και θα φιλοξενήσει γύρω στους 20 καλλιτέχνες
45 χρόνια Νέα Υόρκη, μια νέα αρχή στην Αθήνα
Μέσω του 13ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ζωγραφικής καλεί παιδιά και εφήβους 4–18 ετών να φανταστούν το μουσείο του αύριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.