Εικαστικα

Αλλάζει ο φωτισμός στην Ακρόπολη- Εικόνες από την πρόβα τζενεράλε

Η ανάρτηση της Ελευθερίας Ντεκώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Παρθενώνας με τον νέο φωτισμό
Ο Παρθενώνας με τον νέο φωτισμό © Facebook/ Eleftheria Deko

Αλλάζει ο φωτισμός στην Ακρόπολη μετά από εννέα μήνες σχεδιασμού και στόχος είναι η ανάδειξη των αρχιτεκτονικών μερών των μνημείων.

Αλλάζει ο φωτισμός στην Ακρόπολη με στόχο την καλύτερη ανάδειξη των μνημείων και η πρόβα τζενεράλε έγινε την 1η ημέρα του Σεπτέμβρη, μετά από 9 μήνες σχεδιασμού. 

Η Ελευθερία Ντεκώ, η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, με ανάρτησή της έκανε γνωστό ότι άναψαν όλοι οι προβολείς. 

«1/9/2020 πανσέληνος στην Ακρόπολη. Πρώτη μέρα που φωτίσαμε τον Παρθενώνα με όλους του τους προβολείς χαιρετώντας την Σελήνη! Αφιερωμένο στην θέα Αθηνά που …γιορτάζει σήμερα!

Το υπέροχο ταξίδι που η προετοιμασία του ξεκίνησε πριν 9 μήνες, φτάνει στην πιο δημιουργική του φάση! Στον προγραμματισμό του φωτισμού, στην επιμέλεια της κάθε λεπτομέρειας, κλπ.

9 μήνες σχεδιασμός, μελέτες, παρουσιάσεις στο ΚΑΣ, σκληρή δουλειά, κοροναϊός, κούραση, αγωνία, …. υπέροχες συνεργασίες, δυσκολίες, και μετά ικανοποίηση, χαρά!! Έχουμε αρκετή δουλειά ακόμη μέχρι να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά σήμερα αρχίζουμε αυτό το πολύ δημιουργικό ταξίδι…

Φωτισμός του ιερού βράχου της Ακρόπολης και των μνημείων της. Από τις πιο σπουδαίες στιγμές της επαγγελματικής μου καριέρας. Ίσως η μεγαλύτερη τιμή!

Χωρίς άλλα λόγια! Δέος!

Μοιράζομαι μια μικρή γεύση από το πρώτο …άναμμα!»

 

 

Ο νέος φωτισμός και η στόχευση ανάδειξης των αρχιτεκτονικών μερών 

Ο Παρθενώνας με τον νέο φωτισμό
Ο Παρθενώνας με τον νέο φωτισμό © Facebook/ Eleftheria Deko

Η αλλαγή του φωτισμού της Ακρόπολης έγινε γνωστή τον Οκτώβριο του 2019 από το υπουργείο Πολιτισμού.

Ο φωτισμός του έντονου κίτρινου-χρυσού (θερμό λευκό) χαμηλώνει εσωτερικά για τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο προκειμένου να αναδειχθούν τα αρχιτεκτονικά μέλη και αυξάνει η ένταση του εξωτερικού φωτισμού (ψυχρό λευκό). Αντίστοιχα φωτίζονται τα Προπύλαια και οι Καρυάτιδες.

Όπως είχε γίνει γνωστό, στον Ιερό Βράχο αντικαθίστανται όλοι οι υπάρχοντες λαμπτήρες φωτισμού με νέους τύπου LED με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μικρότερο κόστος συντήρησης και τη δυνατότητα εναλλαγής μορφών φωτισμού, ενώ το κόστος του νέου νυχτερινού φωτισμού καλύπτεται από χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Παρθενώνας με τον νέο φωτισμό
Ο Παρθενώνας με τον νέο φωτισμό © Facebook/ Eleftheria Deko

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ