Εικαστικα

Μίλο Μανάρα: Εικονογραφεί με μουσική τις ηρωίδες της Ιταλίας (video)

Ο σπουδαίος Ιταλός δημιουργός κόμικς επιστρέφει με νέες εικονογραφήσεις και ένα συγκινητικό βίντεο για τις ηρωίδες εργαζόμενες της καθημερινότητας.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μίλο Μανάρα
© Milo Manara

Ο Ιταλός δημιουργός κόμικς Μίλο Μανάρα μας δίνει νέες εικονογραφήσεις και ένα συγκινητικό βίντεο αφιερωμένο στις ηρωίδες εργαζόμενες της Ιταλίας εν μέσω πανδημίας.

Η Ιταλία είναι η χώρα που δοκιμάζεται όσο καμία άλλη από την πανδημία. Με χιλιάδες νεκρούς και ένα σύστημα υγείας στα όρια της κατάρρευσης, κάποια νέα τις τελευταίες μέρες για μικρή ύφεση μας δίνουν ελπίδες πως σύντομα θα περάσει ο εφιάλτης.

Ο σπουδαίος Ιταλός δημιουργός κόμικς Μίλο Μανάρα αφιερώνει τη δουλειά του αποκλειστικά στους αφανείς ήρωες και ηρωίδες της καθημερινότητας, στις νοσηλεύτριες, γιατρούς, πληρώματα ασθενοφόρων, εργαζόμενες στην καθαριότητα και στα σούπερ μάρκετ, εργαζόμενοι στο ταχυδρομείο, courier και delivery, οδηγοί φορτηγών, σώματα ασφαλείας, εργαζόμενοι που δεν μπορούν να «μείνουν σπίτι» και το καθήκον τους καλεί καθημερινά να βρίσκονται έξω.

 

Νέες εικονογραφήσεις που μας ζητάνε να κάνουμε κουράγιο και να επιδείξουμε θάρρος, καθώς και ένα συγκινητικό βίντεο με τη φωνή της Ιταλίδας σοπράνο Roberta Invernizzi, έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες μέρες.

 

 

Ο Μίλο Μανάρα (Milo Manara, γεν. Λουσόν 12 Σεπτεμβρίου 1945), Ιταλός δημιουργός κόμικς και ζωγράφος, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σκιτσογράφους των κόμικς και είναι παγκόσμια φημισμένος ιδιαίτερα για τον ερωτισμό των έργων του. 

Ο Μανάρα σπούδασε αρχιτεκτονική και ζωγραφική. Άρχισε να δουλεύει πάνω στα ερωτικά κόμικς το 1969. Γρήγορα ξεχώρισε για το ρεαλιστικό του σχέδιο και για τις αισθησιακές γυναίκες των ιστοριών του. Στα περισσότερα έργα του κάνει ο ίδιος και το σενάριο και το σχέδιο, έχει συνεργαστεί όμως και με άλλους συγγραφείς όπως ο Ούγκο Πρατ.

Στην Ελλάδα είναι αρκετά δημοφιλής και πολλά έργα του έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά από εταιρίες όπως η Βαβέλ, οι Εκδόσεις Λιβάνη, αλλά και το περιοδικό 9 της Ελευθεροτυπίας. Ενδεικτικά άλμπουμ: Το κουμπί της, Το άρωμα του αόρατου, Μοιραίο ραντεβού, Γκιουλιβεριάνα, Candid Camera, Ινδιάνικο καλοκαίρι, Όνειρο, ίσως.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ