Εικαστικα

Stefanos Rokos: Η έκθεση αφιερωμένη στο No more shall we part ταξιδεύει

Τα έργα του ζωγράφου Στέφανου Ρόκου ταξιδεύουν σε Αμβέρσα και Κύθηρα

357830-741365.jpg
Φιλίππα Δημητριάδη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
© Stefanos Rokos
© Stefanos Rokos, Darker With The Day, stefanosrokos.gr

Η έκθεση του ζωγράφου Στέφανου Ρόκου αφιερωμένη στο άλμπουμ των Nick Cave and the Bad Sheeds, No more shall we part, συνεχίζει το ταξίδι της

Η NMSWP έκθεση συνεχίζει το ταξίδι της στην Bernaerts Gallery στην Αμβέρσα, μετά από μια επιτυχημένη παρουσίαση στο Μουσείο Μπενάκη, στην Αθήνα την άνοιξη του 2019, αλλά και στα Κύθηρα στην γκαλερί Follow Your Art, η οποία θα φιλοξενήσει 2 μεταξοτυπίες των έργων.  

Stefanos Rokos: Nick Cave & The Bad Seeds' No More Shall We Part - Antwerp

Ο εικαστικός εμπνέεται από τον δίσκο του Nick Cave και των Bad Seeds “No More Shall We Part” 17 χρόνια μετά την κυκλοφορία του και επιχειρεί μία συναισθηματική αποτύπωση των κομματιών σε 14 έργα.

«Αρκετό καιρό μετά την πρώτη ακρόαση του No More Shall We Part, ήξερα πως οι εικόνες που είχαν σχηματιστεί μέσα μου όταν άκουσα για πρώτη φορά τα τραγούδια του ήταν ακόμη μαζί μου. Συνεπώς, το 2015, νιώθοντας περισσότερο ώριμος καλλιτεχνικά, αποφάσισα να αφοσιωθώ για όσο καιρό χρειαζόταν στο να υλοποιήσω την ιδέα που είχα για χρόνια: να προσπαθήσω να οπτικοποιήσω με τον δικό μου προσωπικό τρόπο το δίσκο μέσα από  14 έργα εμπνευσμένα από τα 12 κομμάτια του και 2 b-sides που συμπεριλαμβάνονται στην limited έκδοση και έπειτα να τα μεταφέρω με προσοχή σε ένα artbook».

Stefanos Rokos: Nick Cave & The Bad Seeds' No More Shall We Part - Teaser

Σύνδεσμος ανάμεσα στον εικαστικό και τον Nick Cave υπήρξε ο Jim Sclavunos, ντράμερ των Τhe Bad Seeds. Τους δύο άνδρες, τον Ρόκο και τον Sclavuno συνδέει μια μακρόχρονη φιλία.  Ο Nick Cave αναφέρει «Ήταν φοβερό να στέκομαι στο στούντιο και να βλέπω τους πίνακες από κοντά - το μεγαλείο τους, με όλες τις λεπτομέρειές τους και τους τρομακτικούς κενούς χώρους τους. Νιώθω να συνδέομαι μαζί τους στην ουσία τους. Αισθάνομαι ότι είναι πολύ κοντά στον τρόπο με τον οποίο γράφω στίχους - έντονες εκρήξεις μνήμης, εκστατικές λεπτομέρειες, αιφνιδιαστικές ερωτικές εξάρσεις, εσωτερικές εικόνες, σφυρηλάτηση κατεψυγμένων αφηγήσεων που αιωρούνται γύρω από όνειρα, στοιχειωμένα και περίεργα επιβεβαιώνοντας τη ζωή».

STEFANOS ROKOS: NICK CAVE & THE BAD SEEDS
NO MORE SHALL WE PART, 14 PAINTINGS 17 YEARS LATER

ANTWERP, BELGIUM

Διάρκεια Έκθεσης: 3 – 23 Σεπτεμβρίου 2019
Μέρος: Bernaerts Gallery, Αμβέρσα, Βέλγιο

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εικαστική προσέγγιση του Στέφανου Ρόκου στο μουσικό άλμπουμ των Nick Cave & The Bad Seeds, με τίτλο "No More Shall We Part", το οποίο αποτελεί την κατάθεση της προσωπικής του πρότασης για τη διαλεκτική σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε δύο μορφές τέχνης – τη ζωγραφική και την τραγουδοποιία – οι οποίες ανέκαθεν συγκροτούν τον σκληρό πυρήνα της καλλιτεχνικής του έκφρασης και δημιουργίας.

STEFANOS ROKOS: NICK CAVE & THE BAD SEEDS
NO MORE SHALL WE PART, 14 PAINTINGS 17 YEARS LATER
SILKSCREEN, MONOPRINTS, ART BOOK 

KYTHERA, GREECE

Η γκαλερί Follow Your Art φιλοξενεί στα Κύθηρα, τις δύο μεταξοτυπίες "Darker With The Day" και "And Νο More Shall We Part", που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την ομάδα Tind Silkscreen και είναι παραλλαγές των αντίστοιχων ζωγραφικών έργων. Παράλληλα, Θα παρουσιαστούν επιλεγμένες μονοτυπίες. 

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, 9:30 μ.μ. 
Διάρκεια έκθεσης: 13 - 30 Αυγούστου 2019
Μέρος: Follow Your Art The Gallery, Καψάλι, Κύθηρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ