Εικαστικα

Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2013

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2013

43881-98645.jpg
Λουκία Μητσάκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53986-109597.jpg

Ο θεσμός της έκθεσης Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι από το 1987 επιχειρεί να συμβάλλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια των νέων καλλιτεχνών για πρόσβαση στον εικαστικό χώρο και να αναδείξει την τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή των νέων Ελλήνων δημιουργών.

Απόδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει ο θεσμός στα φωτογραφικά δρώμενα του τόπου, είναι ότι μεγάλος αριθμός φωτογράφων που σήμερα είναι αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι στο χώρο, πρωτοπαρουσιάστηκαν μέσα από την έκθεση αυτή.

Σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης οι νέοι φωτογράφοι αναζητούν τρόπους υπέρβασης των εμποδίων που περικλείονται σε κάθε ξεκίνημα και μετρούν τις δυνάμεις τους στην ιδιότυπη διαδικασία αναζήτησης της καλλιτεχνικής ωριμότητας.

Οι φωτογραφικές εργασίες που παρουσιάζονται επιλέχτηκαν μέσα από ένα σύνολο επτακοσίων ογδόντα προτάσεων, γεγονός που καταδεικνύει μία γενικότερη άνοδο της καλλιτεχνικής παραγωγής και ταυτόχρονα του επιπέδου της φωτογραφικής τέχνης στην Ελλάδα.

Ετερόκλητα στοιχεία και πολλαπλές προσεγγίσεις διασταυρώνονται μέσα από ένα πλουραλισμό τεχνικών και τεχνοτροπιών, αντανακλώντας τη «δροσιά» της νέας οπτικής.

Συμμετέχουν: Αλέξανδρος Ακρίβος, Αναστασία Βασιλακοπούλου, Ευαγγελία Βουτσάκη, Αντώνης Θεοδωρίδης, Κωνσταντίνος Δουμπενίδης, Στέλιος Καλλινίκου, Πάνος Κέφαλος, Μαρίλη Κωνσταντινοπούλου, Δάφνη Μελίδου, Βαγγέλης Μπαγιάτης, Παναγής Χρυσοβέργης

Επιμέλεια έκθεσης: Μανόλης Μωρεσόπουλος

Έως 20/11, Τεχνόπολις ∆ήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, Ώρες λειτουργίας: Δε-Πα 17:00-22:00, Σα-Κυ 12:00-22:00

Τιμές εισιτηρίων:

Ολόκληρο: €5

Μειωμένο: €3 (μαθητές, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, κάτοχοι κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και τα μέλη Ε.Ε.Τ.Ε., ICOM, AICA)

Διαρκείας: €5 για όλη τη διάρκεια του κεντρικού εκθεσιακού προγράμματος

Δωρεάν: παιδιά κάτω των 12 ετών, μέλη του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας

Το κεντρικό πρόγραμμα εκθέσεων του Athens Photo Festival 2013 είναι αναρτημένο εδώ

n

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς εικονογράφοι από την Ελλάδα και το Εμιράτο της Σάρτζα δημιούργησαν μαζί έργα τέχνης
Πώς εικονογράφοι από την Ελλάδα και το Εμιράτο της Σάρτζα δημιούργησαν μαζί έργα τέχνης

Οι Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup), Βασίλης Γρίβας και Ντανιέλα Σταματιάδη δούλεψαν παρέα με τους Νάσσερ Νασράλλαχ, Ρασίντ Αλ Μούλλα και Άλια Αλ Χαμάντι σε κοινό εργαστήριο

Έκθεση: Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής
Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής «ξαναζωντανεύουν»  σε μια ξεχωριστή έκθεση

Τι μας είπε ο συλλέκτης και συντηρητής Νίκος Λαμπράκης για την έκθεση που περιλαμβάνει ραδιόφωνα και συσκευές τηλεπικοινωνιών από τα χρόνια του μεσοπολέμου ως τα πιο πρόσφατα χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.