Εικαστικα

Τώρα τα σκυλάκια μπορούν να ανακουφιστούν σε μια προτομή του Τραμπ (εικόνες)

«Pee on me»: Μια διαφορετική εικαστική παρέμβαση στη Νέα Υόρκη

36975838_2294409237265938_5992879966755225600_n.jpg
Θάνος Γελαλής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
o_hristis_porcupine_armadillo_sto_twitter_billmaher_enjoy_._copy.jpg

Καινούργια installation στο Brooklyn κάνουν τη ζωή πιο εύκολη για τους ιδιοκτήτες σκύλων. Αντί να αφήνουν τον σκύλο τους να ξεραίνει τα δεντράκια της γειτονιάς με τα ούρα του, μπορούν πλέον τα κατοικίδια να ξαλαφρώσουν, σε μικρές προτομές του προέδρου των Η.Π.Α., Ντόναλντ Τραμπ.

Ο τοπικός καλλιτέχνης Phil Gable, έστησε μικρές προτομές που απεικονίζουν τον Τραμπ, όπως ήταν το 1980 σε διάφορα σημεία του Brooklyn της Νέας Υόρκης. Οι προτομές γράφουν με μεγάλα γράμματα «PEE ON ME» κάνοντας έτσι σαφές ότι πρόκειται για ουρητήριο.

Thank you, #brooklyn !  Humor in a time of darkness. #peeonme #parkslope #publicart #fucktrump #goldenshower #pocupinearmadillo

Όπως δήλωσε ο Gable στο Gothamist «Σε μεγάλο βαθμό, ήταν απλώς η προσωπική έκφραση της περιφρόνησής μου για τον Ντόναλντ Τραμπ, τόσο ως Πρόεδρο , όσο και ως ανθρώπινο ον. Το βρίσκω ανακουφιστικό όταν μπορώ να εκφράσω την περιφρόνησή μου μέσα από την κωμωδία, ειδικά όταν σχετίζεται με την πολιτική».

Επειδή τα σκυλιά συχνά ουρούν σε σημεία που προηγουμένως έχουν ουρήσει άλλοι σκύλοι, ο Gable ψέκασε τα αγαλματίδια με ειδικό υγρό που μυρίζει αντίστοιχα, ώστε να δείξει στους πιστούς φίλους του ανθρώπου, πού είναι η νέα τους τουαλέτα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ