- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
9 καλλιτέχνες δημιουργούν πάρκα σύγχρονης γλυπτικής στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη
Τι θα συμβεί στη δημόσια γλυπτική δράση που επιμελείται και συντονίζει η εικαστικός Ελισσάβετ Σφυρή
Saline σημαίνει φυσιολογικός ορός. Ορός που θεραπεύει τα τραύματα, καθαρίζει την όραση, ενυδατώνει το σώμα. Οι καλλιτέχνες Δέσποινα Χαριτωνίδη, Εύη Καλογηροπούλου, Μπάυρον Καλομαμάς, Hugo Lami, Γιώργος Νίκας, Πάνος Προφήτης, Σοφία Σφυρή, Ελισσάβετ Σφυρή, Mateusz Von Motz δημιουργούν σε σχέση με το περιβάλλον, το φυσιολογικό ορό και τη θάλασσα που περικλείει τους οικισμούς του Πορτοχελίου και της Ερμιόνης.
Στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη δημιουργούνται πάρκα σύγχρονης γλυπτικής που θέτουν τις βάσεις για μία καλλιτεχνική περιπατητική διαδρομή. Οραματιζόμαστε, κάθε χρόνο δημιουργοί από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο να αφήνουν τα έργα τους στην Ερμιονίδα, επεκτείνοντας τις καλλιτεχνικές δράσεις σε όλους τους γύρω οικισμούς.
Η επιμελήτρια Ελισσάβετ Σφυρή θεωρεί ότι με την φιλοξενία των καλλιτεχνών, ενθαρρύνεται και καθίσταται δυνατή η παραγωγική συνεργασία μεταξύ όχι μόνο των δημιουργών, αλλά και προσώπων/χώρων όπου διαδραματίζεται.
Στη δράση συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι εικαστικοί με διεθνείς σπουδές και παρουσία που συμβάλλουν στον καλλιτεχνικό διάλογο και συνδέουν την πολιτιστική κληρονομιά με την σύγχρονη δημιουργία. Η περιοχή της Ερμιονίδας φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, ελπίζοντας να συνεχιστεί και στο μέλλον, με την βοήθεια βεβαίως, των εξαιρετικά φιλότεχνων χορηγών, που έκαναν πραγματοποιήσιμες τις δημιουργίες τους.
Σαν παράλληλη δράση πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους μαθητές του ειδικού σχολείου Ερμιονίδας κι άλλων σχολείων της περιοχής. Οι καλλιτέχνες μαζί με τα παιδιά και τους γονείς, δημιούργησαν έργα τονίζοντας τη σημαντικότητα της θεραπευτικότητας της τέχνης.
Τα εγκαίνια λαμβάνουν χώρα στο Πόρτο Χέλι στις 22 Αυγούστου 2018, 8:00 μμ στο κτήμα Μάνεση, καθώς και στην Ερμιόνη στις 23 Αυγούστου 2018, 8:00 μμ στο Καποδιστριακό, όπου οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα έργα τους.
Καλλιτέχνες
Δέσποινα Χαριτωνίδη
Εύη Καλογηροπούλου
Μπάυρον Καλομαμάς
Hugo Lami
Γιώργος Νίκας
Πάνος Προφήτης
Σοφία Σφυρή
Ελισσάβετ Σφυρή
Mateusz Von Motz
Επιμέλεια - Παραγωγή - Καλλιτεχνικός Συντονισμός
Ελισσάβετ Σφυρή
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι θα δούμε στα μεγάλα μουσεία, τα ιδρύματα, τις γκαλερί και τους χώρους τέχνης της πόλης
Μια διαδρομή που αλλάζει τα «φίλτρα» της καθημερινότητάς μας
Σώμα, ταυτότητα και τέχνη: Η Jenny Saville στη 61η Μπιενάλε
Δείτε τις σημαντικότερες εκθέσεις τέχνης του 2026 σε ΗΠΑ και Ελλάδα μέσα από τη σειρά Video Art News.
Η ιστορία του πιο διάσημου παρεξηγημένου πίνακα μοντέρνας τέχνης
Ο Νίκος Ποδιάς και η Αφροδίτη Λίτη παρουσιάζουν νέες ενότητες έργων σε διάλογο με την ιστορία, τη θάλασσα και τη μνήμη
Ποιος ήταν ο ζωγράφος που σφράγισε το κίνημα της ποπ αρτ και επαναπροσδιόρισε την τέχνη του 20ού αιώνα
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 11 Ιουνίου
Αν βρεθείτε φέτος το καλοκαίρι στη Ρώμη, μια έκθεση «must»
Περιλαμβάνει 38 κεραμικά, χάλκινα και μαρμάρινα έργα που δεν εξάγονται από τα Μουσεία της Ιταλίας
Μια ξεχωριστή έκθεση στην αίθουσα «Σπύρος Λούης» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου
Η σιωπηλή δύναμη του χρώματος και το χρώμα ως τόπος μνήμης και στοχασμού
Τα έργα μαρτυρούν την αντοχή και την απήχηση του ελληνικού πολιτισμού μέχρι σήμερα
Επτά σύγχρονοι καλλιτέχνες συνομιλούν με ένα μνημείο του 17ου αιώνα
Ο Τιτσιάνο επιστρέφει στο προσκήνιο μέσα από διεθνείς εκθέσεις και τη διαχρονική δύναμη των έργων του
Η πλάγια υπογραφή του καλλιτέχνη που έζησε για 37 μόλις χρόνια επιλέχθηκε για ελάχιστους καμβάδες
Η γκαλερί διατηρεί ένα ζωντανό εκθεσιακό πρόγραμμα, με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και τη συνεχή ανταλλαγή ιδεών στο διεθνές καλλιτεχνικό πεδίο.
O εικαστικός μας μιλά για το εντυπωσιακό έργο του και τον σπουδαίο χαράκτη Λάμπρο Ορφανό
Η ανακοίνωση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Πώς αποφάσισε να ανοίξει τη συλλογή της στο κοινό και τι θα δούμε στην έκθεση που οργανώνεται σε έξι ενότητες με τίτλο Marginalia
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.