- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
9 καλλιτέχνες δημιουργούν πάρκα σύγχρονης γλυπτικής στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη
Τι θα συμβεί στη δημόσια γλυπτική δράση που επιμελείται και συντονίζει η εικαστικός Ελισσάβετ Σφυρή
Saline σημαίνει φυσιολογικός ορός. Ορός που θεραπεύει τα τραύματα, καθαρίζει την όραση, ενυδατώνει το σώμα. Οι καλλιτέχνες Δέσποινα Χαριτωνίδη, Εύη Καλογηροπούλου, Μπάυρον Καλομαμάς, Hugo Lami, Γιώργος Νίκας, Πάνος Προφήτης, Σοφία Σφυρή, Ελισσάβετ Σφυρή, Mateusz Von Motz δημιουργούν σε σχέση με το περιβάλλον, το φυσιολογικό ορό και τη θάλασσα που περικλείει τους οικισμούς του Πορτοχελίου και της Ερμιόνης.
Στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη δημιουργούνται πάρκα σύγχρονης γλυπτικής που θέτουν τις βάσεις για μία καλλιτεχνική περιπατητική διαδρομή. Οραματιζόμαστε, κάθε χρόνο δημιουργοί από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο να αφήνουν τα έργα τους στην Ερμιονίδα, επεκτείνοντας τις καλλιτεχνικές δράσεις σε όλους τους γύρω οικισμούς.
Η επιμελήτρια Ελισσάβετ Σφυρή θεωρεί ότι με την φιλοξενία των καλλιτεχνών, ενθαρρύνεται και καθίσταται δυνατή η παραγωγική συνεργασία μεταξύ όχι μόνο των δημιουργών, αλλά και προσώπων/χώρων όπου διαδραματίζεται.
Στη δράση συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι εικαστικοί με διεθνείς σπουδές και παρουσία που συμβάλλουν στον καλλιτεχνικό διάλογο και συνδέουν την πολιτιστική κληρονομιά με την σύγχρονη δημιουργία. Η περιοχή της Ερμιονίδας φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, ελπίζοντας να συνεχιστεί και στο μέλλον, με την βοήθεια βεβαίως, των εξαιρετικά φιλότεχνων χορηγών, που έκαναν πραγματοποιήσιμες τις δημιουργίες τους.
Σαν παράλληλη δράση πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους μαθητές του ειδικού σχολείου Ερμιονίδας κι άλλων σχολείων της περιοχής. Οι καλλιτέχνες μαζί με τα παιδιά και τους γονείς, δημιούργησαν έργα τονίζοντας τη σημαντικότητα της θεραπευτικότητας της τέχνης.
Τα εγκαίνια λαμβάνουν χώρα στο Πόρτο Χέλι στις 22 Αυγούστου 2018, 8:00 μμ στο κτήμα Μάνεση, καθώς και στην Ερμιόνη στις 23 Αυγούστου 2018, 8:00 μμ στο Καποδιστριακό, όπου οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα έργα τους.
Καλλιτέχνες
Δέσποινα Χαριτωνίδη
Εύη Καλογηροπούλου
Μπάυρον Καλομαμάς
Hugo Lami
Γιώργος Νίκας
Πάνος Προφήτης
Σοφία Σφυρή
Ελισσάβετ Σφυρή
Mateusz Von Motz
Επιμέλεια - Παραγωγή - Καλλιτεχνικός Συντονισμός
Ελισσάβετ Σφυρή
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο διάσημος Ελληνο-αμερικανός καλλιτέχνης μιλά για τη σειρά «Portraits», την τεχνική superdots, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του με τη μαγειρική
Προσεγγίζοντας την «κοσμογονία» όχι μόνο ως μυθολογική αρχή, αλλά ως σύγχρονη εμπειρία
Το νέο πρότζεκτ καλύπτει τουλάχιστον 15 διαφορετικά κινήματα της ιστορίας της τέχνης
Στη δημοπρασία που οργάνωσε ο Τζον Όλιβερ για την ενίσχυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Έργα του βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας
Το φετινό Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων έχει τίτλο Βιο-Φωταύγεια (Bio-Lumina)
Μιλήσαμε με τον καλλιτέχνη για τη νέα έκθεσή του στην Ελλάδα, με τίτλο «The Athens algorithm»
Από την αναδρομική του Κυριάκου Μορταράκου και τη μεγάλη έκθεση του Δημήτρη Σεβαστάκη στις επιζωγραφισμένες φωτογραφίες του Κώστα Λάκη και τους καλλιτεχνικούς αλγόριθμους του Τσαρλς Σάντισον
Ο πολιτισμός ως βιώσιμη αξία για την πόλη και τα κτίριά της
Η ταυτοποίηση τέτοιων έργων είναι δύσκολη
Την έκθεση επιμελείται η Κατερίνα Κοσκινά
Μιλήσαμε με τον εικαστικό με αφορμή την έκθεσή του «ΣημeioN 37º/ 23º» στο Sympan στον Πειραιά
Μιλήσαμε με τον ζωγράφο και καθηγητή με αφορμή την έκθεσή του «Ο λόγος και ο τόπος» στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Μία εορταστική συνάντηση τέχνης για συλλέκτες και νέους φιλότεχνους που ανακαλύπτουν τον κόσμο των δημοπρασιών.
Η ζωγραφική του κινείται ανάμεσα στο άμορφο και το αναγνωρίσιμο, εκεί όπου το χρώμα αποφασίζει μόνο του να γίνει μορφή
Με αντικείμενα από τον προσωπικό και καλλιτεχνικό του βίο, η έκθεση αποτελεί must για κάθε λάτρη του Αυστραλού καλλιτέχνη
Μιλήσαμε με τον γνωστό εικαστικό για την έκθεση «Ιδανική συνθήκη» στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας σε Κourd, 47 Cycles, Αντωνοπούλου και CAN
Καλλιτέχνιδες που αρνήθηκαν να μείνουν αόρατες
Η παράσταση, που έγινε στο Roberts Park του Σάλταιρ, αποτέλεσε φόρο τιμής στην πόλη όπου γεννήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.