Εικαστικα

Η Τέχνη μας βρίσκει στις διακοπές II

Εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ

43783-103932.jpg
Ρέα Αναστασόπουλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45412-94769.jpg

Μουσείο Ανθρώπινης Συμπεριφοράς

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2013, το Θέατρο Σημείο θα παρουσιάσει για δεύτερη χρονιά, τη θεατρική εγκατάσταση σε σύλληψη και σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, η οποία θα βρίσκεται εγκατεστημένη σε συμβατικούς και μη χώρους, του Μουσείου Μπενάκη. Η παράσταση είναι μια προσέγγιση της ανθρώπινης δραστηριότητας μια δυναμική χαρτογράφηση της ύπαρξης, αναζητώντας τις σκιές καί το φως, το πεπερασμένο, το φθαρτό καί το μεγαλείο της ζωής μέσα από την ταπεινότητα στον χώρο ενός μουσείου. Στη νέα της εκδοχή, η παράσταση εστιάζει στην κατασκευασμένη πραγματικότητα χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της museum performance.

12-14/7, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, Είσοδος ελεύθερη, 2103453111

Αγγέλικα Κοροβέση

n

Η έκθεση γλυπτών της καλλιτέχνιδος με τίτλο «ο χρόνος, οι μορφές, οι έννοιες», περιλαμβάνει δεκαεννιά έργα τοποθετημένα στις αίθουσες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου έτσι ώστε να συνομιλούν με τα αρχαία ελληνικά εκθέματα. Η πολυβραβευμένη γλύπτρια διερευνά πρωταρχικές έννοιες της ανθρώπινης ιστορίας μέσα από τους ήχους της γλώσσας και τη διαλεκτική σχέση έννοιας και υλικών που προσφέρει έναν περίπατο στον πολιτιστικό πλούτο της γλυπτικής ανά τους αιώνες.

Ως 1/9, Εγκαίνια 4/7: 18.30, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 2102725004

Νίκος Τσιλογιάννης

n

Η έκθεση του ζωγράφου με τίτλο «Των κύκλων τα καμώματα» παρουσιάζεται στην Titanium Yiayiannos Gallery και περιλαμβάνει έργα μέσα από τα οποία επινοεί μια δική του, ιδιότυπη, γραφή, επαναπροσδιορίζοντας τους ήχους και τα σχήματα, τα χρώματα και τα νοήματα. Ο ίδιος γράφει για τη δουλεία του: «Ψάχνοντας για το προσωπικό μου στυλ, τελικά βρήκα τη συνταγή, η οποία είναι φτιαγμένη από: Μια σταγόνα υποσυνείδητου πάνω σε μια ρυτίδα ονείρου και ένα χαμόγελο στην πραγματικότητα».

Ως 20/7, Βασ. Κωνσταντίνου 44, Αθήνα, 2107297644

Το Ελληνικό Αλφάβητο

n

Η Gallery Genesis παρουσιάσει μια έκθεση που συμπεριλαμβάνει καλλιτέχνες και δημιουργικά πνεύματα από διαφορετικούς χώρους, συμμετέχουν γραφίστες, φωτογράφοι, κειμενογράφοι από τον χώρο της διαφήμισης, σχεδιαστές κοσμημάτων, εικονογράφοι, αρχιτέκτονες. Ο κάθε δημιουργικός έχει αναλάβει να παρουσιάσει ένα γράμμα του ελληνικού αλφάβητου με τον δικό του τρόπο.

Ως 13/7, Gallery Genesis, Χάρητος 35, Κολωνάκι, 2117100566

Σινεμά και ηχοχρώματα

n

Το Goethe-Institut Athen σε συνεργασία με την Αμαξοστοιχία-Θεάτρου «το Τρένο στο Ρουφ» θα παρουσιάσουν 4 βραδιές με επιλεγμένα έργα τριών μεγάλων δημιουργών του παγκόσμιου σινεμά και live μουσική από τον Μηνά Ι. Αλεξιάδη. Οι παραστάσεις ταξιδεύουν τον θεατή από τα αιθέρια πλάσματα των παραμυθιών, των μύθων και των «μουσικών κλιπ» της Lotte Reiniger και τα «συμφωνικά» κινηματογραφικά αριστουργήματα του Walther Ruttmann, στην «Πριγκίπισσα των Στρειδιών» του μαέστρου της κωμωδίας Ernst Lubitsch.

17, 24/7, 21:00, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, 2105298922, Είσοδος: €5

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ