Εικαστικα

Είναι ένας άλλος κόσμος εφικτός; Οι kennardphillipps το πιστεύουν

Η έκθεση «May Not» κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο παραμονή των βρετανικών εκλογών και ασκεί κριτική στους ισχυρούς της Γης

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357797-741279.jpg
kennardphillipps, Democracy Devoured, 2016, pigment ink on paper, various

Δράση που συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου. Οι εικόνες που σε βάζουν σε σκέψεις έχουν πάντα να πουν πολλά. Κι αυτό συμβαίνει στο επίκαιρο πολιτικό μανιφέστο τέχνης από τα δεινά πειραχτήρια φωτογραφίας. Οι Cat Phillips και Peter Kennard μιλούν για ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, επιχειρώντας να καταδείξουν το αληθινό πρόσωπο της εξουσίας.

 

«Η ελευθερία να δημιουργείς πολιτικά κριτικές εικόνες δεν είναι δεδομένη για χιλιάδες καλλιτέχνες στον κόσμο. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το χώρο για να αλληλοεπιδράσουμε με το τι συμβαίνει τώρα και να ενθαρρύνουμε τον κόσμο πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».

Είναι ένας άλλος κόσμος εφικτός; Οι kennardphillipps το ψάχνουν με τα αιχμηρά φωτομοντάζ τους

Από τις 7 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου στη γκαλερί Dadiani Fine Art στο Λονδίνο, η εγκατάστασή των έργων της έκθεσης «May Not», προβοκάρει με τα αντιπολεμικά μηνύματά της και σχολιάζει τις συμπεριφορές και τις αποφάσεις των πολιτικών και οικονομικών ηγετών.

Είναι ένας άλλος κόσμος εφικτός; Οι kennardphillipps το ψάχνουν με τα αιχμηρά φωτομοντάζ τους

Από τον Ντόναλντ Τραμπ και την Τερέζα Μέι μέχρι το προσφυγικό και τα ζητήματα διαφθοράς, το εικαστικό δίδυμο προσπαθεί να πιάσει το σφυγμό, να απεικονίσει την πραγματικότητα που πιστεύει πως ζούμε και να μετρήσει τις ζημιές για τις κοινωνίες.

Είναι ένας άλλος κόσμος εφικτός; Οι kennardphillipps το ψάχνουν με τα αιχμηρά φωτομοντάζ τους

Πιστεύοντας πως όταν η ελευθερία έκφρασης περιορίζεται, μια άλλη μορφή διαμαρτυρίας ξεκινά, στέλνουν το δικό τους μήνυμα αντίστασης. Αν κάτι είναι σίγουρο, είναι πως δεν περνά απαρατήρητο. 

kennardphillipps.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος
Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος: «Ανυπομονώ για τον θόρυβο που θα κάνει η Συλλογή Κωστάκη στην Αθήνα!»

Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Μητροπολιτικού Οργανισμού MOMus για την έκθεση «Ο Κόσμος της Πρωτοπορίας: Πόλη, Φύση, Σύμπαν, Άνθρωπος» στην Εθνική Πινακοθήκη

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY