- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
«Ποιητικά περιστατικά» στην γκαλερί Ζουμπουλάκη
Η έκθεση του εικαστικού έργου του Χριστόφορου Κατσαδιώτη και της Τζένης Κωδωνίδου
Η νέα δουλειά του Χριστόφορου Κατσαδιώτη με τίτλο «Ποιητικά Περιστατικά» περιλαμβάνει χαρακτικά έργα φτιαγμένα με τις παραδοσιακές τεχνικές της οξυγραφίας, πάνω σε μήτρες από τσίγκο που στην συνέχεια τυπώνονται πάνω σε χαρτί. Τα πολλαπλά αντίτυπα της χαρακτικής γίνονται μοναδικά έργα καθώς μετά την διαδικασία του τυπώματος στην πρέσα ο εικαστικός κόβει τα χαρακτικά και τα ανασυνθέτει. Τα τελικά τυπώματα αποτελούνται από κομμάτια, μικρά και μεγάλα, άλλων τυπωμένων έργων και είναι ραμμένα πάνω σε νέες χαρακτικές συνθέσεις.
Οι χαρακτικές συνθέσεις του Κατσαδιώτη αποτελούν τις ιδιότυπες εικαστικές σημειώσεις του για τον κόσμο. «Τολμά», όπως ο ίδιος γράφει, «έναν αναπροσδιορισμό σχέσεων και συμπεριφορών ανά μεταξύ μας, αλλά και με τον εαυτό μας». Χρησιμοποιεί απαλά χρώματα και τις διάφανες υφές της χάραξης, για να περιγράψει κατασταλαγμένα πλέον «Ποιητικά Περιστατικά» μέσα από μια ωμή προσωπική αλήθεια.
photogallery1
Η Τζένη Κωδωνίδου, στη νέα σειρά έργων με τίτλο «Notes on ambiguity», εφαρμόζει ένα πλήθος εικαστικών πρακτικών όπως το κολάζ, η επιζωγράφιση, το σχέδιο και η οικειοποίηση. Με αυτά ως μέσα, η Κωδωνίδου συγκροτεί μια εικαστική γλώσσα με σκοπό την αφήγηση ιστοριών, αναμνήσεων, φόβων και προσδοκιών, ονείρων και εφιαλτών.
Το σύνολο του έργου της αποτελεί μια καταγραφή των συναισθημάτων που προκαλούνται από την κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα. «Η πρακτική της σταχυολόγησης εικόνων από την προσωπική ζωή της εικαστικού διαπλέκεται με την συμπιληματική σύνθεση παρελθοντικών και παροντικών ειδησεογραφικών δεδομένων. Με τη σύνδεση φαινομενικά ετερόκλητων εικόνων, αποδίδει ένα πλήθος συναισθημάτων που διασαλεύουν τους ρόλους δράστη και θύματος, θέτοντας τον θεατή άλλοτε στην μια όχθη και άλλοτε στην άλλη», όπως σημειώνει η ιστορικός τέχνης Κατερίνα Κωνσταντίνου.
photogallery2
Μέσα από τα έργα τους και οι δύο εικαστικοί προκαλούν και προσκαλούν το θεατή να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα τους και να ανασυνθέσει με την βοήθειά τους την δική του εικόνα για τον κόσμο.
Info: Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, έως 4/2. Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00 -15.00 &17.00–20.00, Τετ. 11.00-15.00 & Σάβ. 11.00 –14.00. Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο διάσημος Ελληνο-αμερικανός καλλιτέχνης μιλά για τη σειρά «Portraits», την τεχνική superdots, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του με τη μαγειρική
Προσεγγίζοντας την «κοσμογονία» όχι μόνο ως μυθολογική αρχή, αλλά ως σύγχρονη εμπειρία
Το νέο πρότζεκτ καλύπτει τουλάχιστον 15 διαφορετικά κινήματα της ιστορίας της τέχνης
Στη δημοπρασία που οργάνωσε ο Τζον Όλιβερ για την ενίσχυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Έργα του βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας
Το φετινό Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων έχει τίτλο Βιο-Φωταύγεια (Bio-Lumina)
Μιλήσαμε με τον καλλιτέχνη για τη νέα έκθεσή του στην Ελλάδα, με τίτλο «The Athens algorithm»
Από την αναδρομική του Κυριάκου Μορταράκου και τη μεγάλη έκθεση του Δημήτρη Σεβαστάκη στις επιζωγραφισμένες φωτογραφίες του Κώστα Λάκη και τους καλλιτεχνικούς αλγόριθμους του Τσαρλς Σάντισον
Ο πολιτισμός ως βιώσιμη αξία για την πόλη και τα κτίριά της
Η ταυτοποίηση τέτοιων έργων είναι δύσκολη
Την έκθεση επιμελείται η Κατερίνα Κοσκινά
Μιλήσαμε με τον εικαστικό με αφορμή την έκθεσή του «ΣημeioN 37º/ 23º» στο Sympan στον Πειραιά
Μιλήσαμε με τον ζωγράφο και καθηγητή με αφορμή την έκθεσή του «Ο λόγος και ο τόπος» στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Μία εορταστική συνάντηση τέχνης για συλλέκτες και νέους φιλότεχνους που ανακαλύπτουν τον κόσμο των δημοπρασιών.
Η ζωγραφική του κινείται ανάμεσα στο άμορφο και το αναγνωρίσιμο, εκεί όπου το χρώμα αποφασίζει μόνο του να γίνει μορφή
Με αντικείμενα από τον προσωπικό και καλλιτεχνικό του βίο, η έκθεση αποτελεί must για κάθε λάτρη του Αυστραλού καλλιτέχνη
Μιλήσαμε με τον γνωστό εικαστικό για την έκθεση «Ιδανική συνθήκη» στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας σε Κourd, 47 Cycles, Αντωνοπούλου και CAN
Καλλιτέχνιδες που αρνήθηκαν να μείνουν αόρατες
Η παράσταση, που έγινε στο Roberts Park του Σάλταιρ, αποτέλεσε φόρο τιμής στην πόλη όπου γεννήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.