Design & Αρχιτεκτονικη

Έφη Παπαγεωργίου: Cuties Handmade

Φωτιστικά με διάθεση, σπιρτάδα, στιλ και ονοματεπώνυμο: Cuties!

45700-102528.JPG
Λίνα Μανδράκου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
77920-157195.jpg

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 06 Σεπτεμβρίου. Αποφοίτησε από το 21ο Γενικό λύκειο. Σπούδασε στη σχολή Υπεύθυνος Μονάδος Συστηματοποιημένου Επισιτισμού-Catering, από όπου και πήρε κρατικό πτυχίο, ενώ στη συνέχεια έκανε πρακτική σε επισιτιστική μονάδα. Ο χώρος των περιοδικών ήταν αυτός με τον οποίον ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια, στον τομέα της διαφήμισης.

cuties, athens voice

Και το design; Πώς προέκυψε; Όλα ξεκίνησαν με αφορμή το σεμινάριο design που παρακολούθησα πέρσι στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Το σεμινάριο χωρίζονταν σε τρεις ενότητες. Η μία από αυτές αφορούσε στην κατασκευή και παρουσίαση επιτραπέζιων φωτιστικών (με συγκεκριμένα υλικά), τα οποία στο τέλος του σεμιναρίου θα τα εκθέταμε στον χώρο του μουσείου. Έτσι ξεκίνησα να πειραματίζομαι με τα υλικά, έχοντας ως σκοπό τον σχεδιασμό και τη δημιουργία ενός επιτραπέζιου «Μπαλονιού». Η παρουσίασή του στο τέλος του σεμιναρίου ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και ουσιαστικά ήταν η αφορμή για να ξεκινήσω να πειραματίζομαι στην κατασκευή διαφορετικών τύπων διακοσμητικών φωτιστικών. Και αυτή είναι μόνο η αρχή...

cuties, athens voice

Τι υλικά χρησιμοποιείς; Φτιάχνω και τον σκελετό των φωτιστικών με τη βοήθεια διαφόρων καλουπιών. Τα υλικά που χρησιμοποιώ για τα Cuties μου ποικίλλουν: είναι διαφόρων τύπων ριζόχαρτα, χαρτοπετσέτες, κορδέλες, υφάσματα, σελίδες περιοδικών, αντικείμενα που θα μπορούσαν να στολίσουν και να δώσουν ένα ιδιαίτερο στιλ σε καθένα από αυτά. Και, φυσικά, ο πειραματισμός δεν σταματάει ποτέ, η φαντασία στο τι κάνεις είναι πάντα ανεξάντλητη.

cuties, athens voice

Τι σε εμπνέει; Όταν ξεκινάω να φτιάχνω ένα φωτιστικό, το πώς θα το εξελίξω και θα το τελειοποιήσω, είναι θέμα διάθεσης. Εξελίσσεται στην πορεία. Πολλές φορές έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου και στη συνέχεια αλλάζει. Όσον αφορά στη θεματολογία τους, είναι από αγαπημένες, όπως τις λέω, ιδέες, επειδή είναι μες στο μυαλό μου καιρό, όπως για τα παιδικά και τα εφηβικά δωμάτια που υπάρχει τεράστια γκάμα (το φωτιστικό που έκανα με τα cup cakes με floral πινελιές ήταν μια τέτοια ιδέα), καθώς επίσης και επιρροές από ταξίδια, αγαπημένα χόμπι, βιβλία. Αυτή την περίοδο ετοιμάζομαι να φτιάξω ένα φωτιστικό για τον αγαπημένο μου φίλο Νίκο, έναν πραγματικό πολίτη του κόσμου. Για αυτό ακριβώς αποφάσισα να είναι ένας παγκόσμιος χάρτης! Σε φωτιστικά που έχω ήδη κάνει κατά παραγγελία, η θεματολογία έχει να κάνει με την προσωπικότητα του κάθε ατόμου που μου ζητάει ένα μοναδικό χειροποίητο φωτιστικό, με τις επιθυμίες του αλλά και με βάση το στιλ και τις προτιμήσεις του. Εννοείται ότι ρόλο παίζει και ο χώρος στον οποίο θα τοποθετηθεί.

cuties, athens voice

Πόσο σου παίρνει να κατασκευάσεις ένα φωτιστικό; Η διάρκεια κατασκευής συνήθως εξαρτάται από το μέγεθός του, αν θα είναι κρεμαστό, επιδαπέδιο ή επιτραπέζιο, και φυσικά από την ιδιαιτερότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσω. Χρειάζομαι συνήθως από δύο ώρες, για ένα απλό φωτιστικό μεσαίου μεγέθους, μέχρι τέσσερις ώρες, για ένα πιο πολύπλοκο.

cuties, athens voice

Πόσο κοστίζουν τα φωτιστικά σου; Οι τιμές των Cuties Handmade φωτιστικών ποικίλουν με βάση το μέγεθός τους, τον βαθμό δυσκολίας στην κατασκευή τους αλλά και τα υλικά τους. Κάθε φωτιστικό είναι μοναδικό κομμάτι, και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Σκέψου ένα παζλ που αποτελείται από κομμάτια που μπορείς να βρεις παντού και όμως το τελικό αποτέλεσμα πουθενά! Ενδεικτικά οι τιμές ξεκινούν από 35 ευρώ έως 55 ευρώ.

cuties, athens voice

Γιατί «Cuties»; Το όνομα «Cuties» είναι λίγο εγωιστικό, αν θες. Προέκυψε επειδή θεωρώ ότι τα φωτιστικά μου είναι χαριτωμένα! Απλά… «Cuties» δηλαδή! Μπορεί να τα βρει κανείς στη σελίδα μου στο facebook: Cuties Handmade.

cuties, athens voice

Πορτρέτο: Σπύρος Παλούκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ