Design & Αρχιτεκτονικη

Πραγματική πορσελάνη ψεύτικα μυρμήγκια

Σερβίτσιο για τολμηρούς

41521-93503.jpg
Αγγελική Νικολάρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59538-118827.jpg

Κι εκεί που πίνεις αμέριμνος τον καφέ ή το τσάι σου, ανακαλύπτεις ότι στην άκρη του φλιτζανιού σου έχει κάτσει ένα μυρμήγκι. Πριν πανικοβληθείς ξανακοίτα προσεκτικά. Μπορεί να έχεις πέσει πάνω στη συλλογή από σερβίτσια της Evelyn Bracklow. Η συλλογή περιλαμβάνει πιατάκια, φλιτζανάκια ή τσαγιέρες από πραγματική πορσελάνη με ένα μοναδικό κοινό σημείο: τα ζωγραφισμένα –εντελώς αληθοφανή μυρμήγκια!

Η Γερμανίδα καλλιτέχνης έχει δηλώσει χαρακτηριστικά για αυτό το project: «Η ιδέα για το έργο ήρθε από καθαρή τύχη όταν το θέαμα ενός πιάτου με μυρμήγκια από πάνω με κατέπληξε τόσο πολύ, που με ώθησε στο να θέλω να διατηρήσω αυτή την εικόνα. Φόβος, αηδία, γοητεία και θαυμασμός. Αυτή η αντίφαση των συναισθημάτων αποτελεί για μένα τη γοητεία της συλλογής. Επιπλέον, τα μυρμήγκια συμβολίζουν μια μοναδική ιστορία που κάθε πεταμένο κομμάτι πορσελάνης κουβαλάει μαζί του.»

Το κάθε σερβίτσιο είναι ζωγραφισμένο με εξαιρετική λεπτομέρεια, γεγονός που το κάνει ιδιαιτέρως όμορφο παρά το ό,τι απεικονίζει και ισορροπεί κάπως το ομολογουμένως περίεργο θέμα. Χαρακτηριστικό είναι πως τα έργα της Bracklow παρουσιάζουν μεγάλη απήχηση στην ιστοσελίδα etsy.com όπου και διατίθενται διαδικτυακά. Οι φανατικοί δίνουν ακόμα και 340€ για να αποκτήσουν ένα και μόνο πιατάκι διακοσμημένο με μυρμήγκια.

Προτείνουμε να μην το πάρεις μαζί σου στην εξοχή. Ενδέχεται να σε πλησιάσει κανένα αληθινό μυρμήγκι και να μπερδευτείς!

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n


Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Evelyn Bracklow και για τα έργα της στην προσωπική της ιστοσελίδα www.laphilie.com.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευκή πλαστική καρέκλα
Η λευκή πλαστική καρέκλα στα σημαντικότερα έπιπλα του αιώνα

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί στα πανηγύρια, στις αυλές της επαρχίας και στις παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times

Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη
Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη

Ιππότης, βαρόνος, κάτοχος του βραβείου Pritzker και καμιά 400αρια ακόμα, ο sir Norman Foster θεωρείται και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονας της εποχής μας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.