Πολιτισμος

Γιατί ο Πάνος Κούτρας δεν δέχτηκε το βραβείο για την Xenia του (video)

«Θα πάρουμε το βραβείο όταν περάσει ο νόμος για τους μετανάστες β’ γενιάς»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
92788-186685.jpg

Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία Xenia ο Πάνος Κούτρας στη χθεσινή απονομή βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ο σκηνοθέτης έστειλε ένα έντονα πολιτικό μήνυμα αρνούμενος το βραβείο έως ότου διευθετηθεί το ζήτημα της ιθαγένειας για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς. H ταινία απέσπασε συνολικά 6 βραβεία μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, σεναρίου, σκηνοθεσίας, αλλά και β’ ανδρικού ρόλου.

Το παράδειγμά του ακολούθησε και ο συνσεναριογράφος του, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, αλλά και οι παραγωγοί του Ελένη Κοσσυφίδου και Αλεξάνδρα Μπουσίου. «Μην το πάρετε προσωπικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, εξηγώντας ότι «αφήνουμε το βραβείο σ’ εσάς και θα το πάρουμε όταν περάσει ο νόμος για τους μετανάστες β’ γενιάς», κι ο συνσεναριογράφος του συμπλήρωσε: «υπάρχουν 200 χιλιάδες άτομα που περιμένουν να ετοιμαστεί και να ψηφιστεί αυτός ο νόμος».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς εικονογράφοι από την Ελλάδα και το Εμιράτο της Σάρτζα δημιούργησαν μαζί έργα τέχνης
Πώς εικονογράφοι από την Ελλάδα και το Εμιράτο της Σάρτζα δημιούργησαν μαζί έργα τέχνης

Οι Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup), Βασίλης Γρίβας και Ντανιέλα Σταματιάδη δούλεψαν παρέα με τους Νάσσερ Νασράλλαχ, Ρασίντ Αλ Μούλλα και Άλια Αλ Χαμάντι σε κοινό εργαστήριο

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.