- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η τέχνη δικαιούται συχνά να ’ναι μια Τρύπα στο νερό· να περιέχει το παράδοξο στον ορισμό της· να αντιστέκεται στους φυσικούς περιορισμούς ύλης και γνώσης· να ’ναι ελεύθερη από χρησιμότητα κι αυτοσκοπό· και να ’ναι πιο προσωρινή απ’ τη στιγμή, πιο ανάλαφρη από το κενό. Κι όταν η τέχνη ασχολείται με την τρύπα, ρεαλιστική και μη, ορατή κι αόρατη, τότε έχουμε τρύπα μέσα σε τρύπα, ένα ατελείωτο –και διασκεδαστικό– παιχνίδι κατόπτρων, όπως στην περίπτωση της φωτογραφικής έκθεσης του Τάσσου Βρεττού στην γκαλερί The Breeder.
Η έκθεση “The Hole Argument” είναι σχεδόν φωτογραφική, αφού ο Βρεττός δεν «παίζει» μόνος του. Εκείνος ξεκινάει, με τις φωτογραφίες του, να εξερευνά τις πολλαπλές αναφορές της τρύπας στην κουλτούρα, την ψυχανάλυση και τη λογοτεχνία, στη σεξουαλική εμμονή, στην αρχιτεκτονική και τις εξερευνήσεις του σώματος, και από την άλλη μια ομάδα φίλων και συνεργατών (Νάντια Αργυροπούλου, Μαρίνα Βρανοπούλου, Βάσια Λύρη, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Γιώργος Τζιρτζιλάκης) απαντούν στις εικόνες του με κείμενα. Οι δυο πλευρές αλληλοτροφοδοτούνται και παράγουν ένα φωτογραφικό δοκίμιο, μια ανταλλαγή επιχειρημάτων εικόνας και λόγου που αποτυπώνονται και στην έκδοση Σκαντζόχερος 01, της ομάδας Σαπρόφυτα (γνωστή από το παράξενο και ενδιαφέρον Atlas Horribilis), που περιλαμβάνει αναγνώσεις αποσπασματικής μικρής φόρμας, καθώς και τις φωτογραφίες της έκθεσης.
Η έκθεση The Hole Argument, παρουσιάζεται από 8 έως 18 Σεπτεμβρίου και εγκαινιάζει το «εξωκινηματογραφικό» σκέλος του αφιερώματος «Τρύπα», που θα παρουσιάσει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται κι ο Μουσειακός Περίπατος (από αρχές Οκτωβρίου), ένα ιδιόμορφο «κυνήγι θησαυρού» που θα περιλαμβάνει 14 μουσεία της Αθήνας, στις μόνιμες συλλογές των οποίων επισημαίνονται εκθέματα σχετικά με την «Τρύπα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γυναίκα που πίστευε ότι ήταν μετενσάρκωση μιας αρχαίας ιέρειας του Φαραώ… και αφιέρωσε τη ζωή της στην Αίγυπτο
Ολλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν
Ο διάσημος τραγουδοποιός μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν τη μεγάλη του συναυλία στον Λυκαβηττό
Η φετινή παράσταση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζεται στις 13 και 14 Ιουνίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ.
Η 67χρονη σταρ ξεσήκωσε τους θαυμαστές της λίγο πριν από την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ
Με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ, το εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο αναβαθμίζεται
DJs, διεθνείς συνεργασίες και 16 ημέρες ζωντανών εμφανίσεων και καλοκαιρινής ενέργειας
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Πότε ξεκινά, ποιοι διδάσκουν και ποιο είναι το κόστος
Στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
«Υπηρέτησε επί 36 χρόνια σε θέσεις ευθύνης στο Υπουργείο Πολιτισμού»
Μια ξεχωριστή έκθεση στην αίθουσα «Σπύρος Λούης» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου
Μια πραγματική γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής στο Release Athens, το Σάββατο 27 Ιουνίου
Πώς υποδέχεται η πόλη τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού
Κάθε εβδομάδα ανεβαίνουν περίπου 33.000 νέα βίντεο που χρησιμοποιούν τραγούδια τους
Η επισημότητα της τελετής και η δυναμική παρουσία των θεατρικών συγγραφέων
Θα μεταδίδονται ζωντανά όλες οι συναυλίες της διοργάνωσης - Η είσοδος στον Κήπο είναι ελεύθερη, με ηλεκτρονική κράτηση
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
Πώς γίνεται ένα πραγματικό δημοσιογραφικό ρεπορτάζ;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.