- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
13ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum: Η δικαιοσύνη μέσα στα μουσεία
Συζητήσεις, ομιλίες εργαστήρια και masterclasses για επαγγελματίες μουσείων και του χώρου του πολιτισμού
13ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum: Η δικαιοσύνη μέσα στα μουσεία - Συζητήσεις, ομιλίες εργαστήρια και masterclasses
Στις 6 - 8 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Μπενάκη, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και το British Council διοργανώνουν το 13ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum, με τίτλο «Μουσεία και Δικαιοσύνη». Το φετινό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου και ώρες 12- 6 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, με δυνατότητα Live Streaming για όσες και όσους δεν μπορούν να βρίσκονται εκεί. Και για τις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητη η προεγγραφή.
Το φετινό Συνέδριο θα επικεντρωθεί στη δικαιοσύνη και την εκπροσώπηση μέσα στα μουσεία και μέσω των μουσείων και των πολιτιστικών οργανισμών. Θα συζητηθεί ο βαθμός στον οποίο οι αρχές της Διαφορετικότητας, της Ισότητας, της Συμπερίληψης και της Προσβασιμότητας εξετάζονται ή εφαρμόζονται εσωτερικά σε πολιτιστικούς οργανισμούς όσον αφορά την εργασία, τη διοίκηση και τον προγραμματισμό, και πώς, με τη σειρά της, αυτή η διαδικασία, ή η έλλειψή της, επηρεάζει την πολιτιστική δράση σε όλο τον κόσμο.
Μουσείο Μπενάκη: Το πρόγραμμα του φετινού Συνεδρίου
Στις 6 Δεκεμβρίου, επαγγελματίες από τον διεθνή μουσειακό και τον ευρύτερο πολιτιστικό χώρο, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες πολιτισμού και της εκπαίδευσης, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες θα διερευνήσουν τα παραπάνω ζητήματα μέσα από μια σειρά ομιλιών και συζητήσεων. Την ίδια ημέρα, μετά το πέρας του Συνεδρίου, και ώρες 6-8 μ.μ. θα ακολουθήσει εκδήλωση δικτύωσης στο Μουσείο Μπενάκη.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, στις 7 Δεκεμβρίου το CoMuseum διοργανώνει μία σειρά από εργαστήρια και masterclasses για επαγγελματίες μουσείων και του χώρου του πολιτισμού στο Μουσείο Μπενάκη, και ώρες 10 π.μ.-3 μ.μ.. Τα εργαστήρια θα είναι διαθέσιμα μόνο με φυσική παρουσία. Το CoMuseum θα φιλοξενήσει επίσης μια σειρά από συναντήσεις με επαγγελματίες του πολιτισμού για τους ομιλητές/εκπροσώπους του Συνεδρίου από την Ευρώπη, τη Βρετανία και τις Η.Π.Α.
Στις 8 Δεκεμβρίου και ώρες 11.30 π.μ.-3 μ.μ., το CoMuseum θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα περιλαμβάνει ομιλίες και συζητήσεις, καθώς και εργαστήρια για τους επαγγελματίες των μουσείων και του πολιτισμού και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών από τις 3-4.30 μ.μ.. Απαιτείται προεγγραφή και για τις δύο επιλογές.
Οι γλώσσες του Συνεδρίου θα είναι Ελληνικά, Αγγλικά και Ελληνικά στη Νοηματική Γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία. Βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δοθούν αποκλειστικά στους/στις συμμετέχοντες/ουσες με φυσική παρουσία.
Εγγραφές για το Συνέδριο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στην ιστοσελίδα του CoMuseum. Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι με ελεύθερη είσοδο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Μπενάκη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για αρκετές ώρες, η ταραχή μου για το αναίτιο αυτού του θανάτου κάτω από την τυφλή μπότα ενός περαστικού, συμπαρέσυρε κάθε λογική
Η ζωή του μοιάζει με σενάριο. Έχτισε μια πορεία χωρίς shortcuts, γεμάτη δουλειά και ρίσκο. Σήμερα, με ρόλους που «δαγκώνουν», δηλώνει παρών.
Μια μουσικοθεατρική παράσταση όπου ο χρόνος ξεφεύγει από τη γραμμική του πορεία
Ο τραγουδιστής πέθανε στις 21 Απριλίου 2016 από υπερβολική δόση φαιντανύλης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision στη Βιέννη μιλάει για όλα
Διαθέσιμο online για desktop και φορητές συσκευές
Ο πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα μιλάει για τη φωτογραφική του έκθεση στην Πρεσβεία της Βραζιλίας
Η σκηνή συνδεόταν με την επιστροφή του χαρακτήρα της Έμιλι Τσάρλτον
Ο διάσημος συνθέτης ετοιμάζει μιούζικαλ για τη μυστηριώδη κλοπή του 1911 στο Λούβρο
Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το πρόσωπο που θα δώσει το ελληνικό 12άρι στον μεγάλο τελικό
Οι δύο ηθοποιοί υποδύονται την Τασούλα, την πρωταγωνίστρια της παράστασης στο θέατρο Παλλάς, σε διπλή διανομή
Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
Ένα από τα πιο προκλητικά και ριζοσπαστικά μυθιστορήματα της γαλλικής λογοτεχνίας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Στις εικόνες, ποζάρει στο καμαρίνι της, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή
Σημαντική μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, με διεθνή πορεία και σπουδαίες συνεργασίες
Το νέο ελληνικό success story που αλλάζει τον τρόπο που ο κόσμος απολαμβάνει την τέχνη και τον πολιτισμό
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Μια μουσική εμπειρία που κινείται ανάμεσα στη μνήμη, το συναίσθημα και την ελπίδα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη
Το αυτοβιογραφικό έργο της νομπελίστριας μεταφέρεται από την ομάδα ETÚTI στο Blue Box Creative Studio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.