Πολιτισμος

Ποιος σκότωσε τον Κώστα Ταχτσή; | Iδιοφυΐα του σεξ και του βίου

Στο πρώτο επεισόδιο της ηχητικής σειράς «Ποιος σκότωσε τον Κώστα Ταχτσή» η Κατερίνα Μπακογιάννη πιάνει το νήμα της ανεξιχνίαστης δολοφονίας από την αρχή.

katerina-mpakogianni.jpg
Κατερίνα Μπακογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Σάββατο 27 Αυγούστου του 1988 ο συγγραφέας Κώστας Ταχτσής βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στον Κολωνό. Ήταν ολόγυμνος πάνω στο κρεβάτι, γυρισμένος στο δεξί πλευρό. Όλα τα φώτα ήταν αναμμένα και τα δωμάτια αναστατωμένα.

Οι αστυνομικοί μίλησαν αμέσως για σεξουαλικό έγκλημα και ληστεία.Οι έρευνες εστίασαν στο ότι ο Κώστας Ταχτσής ήταν ομοφυλόφιλος.

Ήταν όμως έτσι; Ή κάποιοι δεν θέλησαν τότε να βρεθεί ο δολοφόνος;

Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μιλήσουν.

Στο πρώτο επεισόδιο της ηχητικής σειράς «Ποιος σκότωσε τον Κώστα Ταχτσή» η Κατερίνα Μπακογιάννη πιάνει το νήμα της ανεξιχνίαστης δολοφονίας από την αρχή. Μιλά με ανθρώπους που είχαν συναντήσει τον Ταχτσή την παραμονή της δολοφονίας του, με τον Πάνο Σόμπολο, που βρέθηκε πρώτος στον τόπο του εγκλήματος, και με τον επιμελητή του έργου του, Θανάση Νιάρχο, ο οποίος έπιασε πρώτος στα χέρια του τις τελευταίες σελίδες που έγραφε ο συγγραφέας. Ποιος έκλεψε το φωτογραφικό άλμπουμ; Η συνέχεια στο podcast...

Ποιος σκότωσε τον Κώστα Ταχτσή;


Συντελεστές
Το podcast «Ποιος σκότωσε τον Κώστα Ταχτσή» είναι μία παραγωγή της Melon Media. Έρευνα, σενάριο και παρουσίαση: Κατερίνα Μπακογιάννη.
Επιπλέον έρευνα και παραγωγή: Παναγιώτα Κοντοδήμα
Ηχοληψία: Ευάγγελος Μακρής και Γιωργής Σαραντινός
Τεχνική επεξεργασία ήχου από τον Ευάγγελο Μακρή ο οποίος έγραψε και την πρωτότυπη μουσική των τίτλων.
Σύμβουλος: Λευτέρης Χαρίτος.
Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο της Vios Co-working στην Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ