- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στον Τζον Στιούαρτ το βραβείο χιούμορ Μαρκ Τουέιν
Μία από τις κορυφαίες κωμικές φωνές με κοινωνική χροιά στην Αμερική
Βραβείο Mark Twain: Ο Τζον Στιούαρτ, ένας από τους κορυφαίους κωμικούς της Αμερικής, είναι ο 23ος αποδέκτης του βραβείου Μαρκ Τουέιν, του Κέντρου Κένεντι
Δύο χρόνια μετά από την τελευταία απονομή του βραβείο Mark Twain για το αμερικανικό χιούμορ από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Τζον Φ. Κένεντι, ανακοινώθηκε πως ο Τζον Στιούαρτ θα τιμηθεί με το βραβείο, σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου. Πρόκειται για τον 23ο αποδέκτη του βραβείου Mark Twain, που είχε διακοπεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19,
«Νιώθω μεγάλη τιμή που θα λάβω αυτό το βραβείο. Θαυμάζω και έχω επηρεαστεί από τη δουλειά του Mark Twain, ή όπως ήταν γνωστός με το όνομα που του είχαν δώσει, Samuel Leibowitz» είπε χιουμοριστικά στη δήλωσή του ο Στιούαρτ, που τιμάται για το πολιτικό χιούμορ και την ακτιβιστική του δράση. Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Τζον Φ. Κένεντι έχει υποσχεθεί ένα σόου με ένα line-up έκπληξη, που θα συνθέτουν αστέρες του χώρου της κωμωδίας, και θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής.
«Για πάνω από τρεις δεκαετίες, ο Τζον Στιούαρτ έχει φωτίσει τις ζωές μας και μας έχει δώσει τροφή για σκέψη, μιας και εκφράζει την επικαιρότητα και την κοινωνική σάτιρα, με σήμα κατατεθέν την εξυπνάδα και το χιούμορ του. Για μένα, μέσα στα χρόνια, τα τηλεοπτικά προγράμματα του ισορροπούν πάντα ανάμεσα στη διασκέδαση και την αλήθεια» λέει η Ντέμπορα Φ. Ράτερ, πρόεδρος του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Τζον Φ. Κένεντι και τονίζει πως «σε αυτές τις διχαστικές και προκλητικές εποχές, κάποιος σαν τον Τζον, με τη δράση του δείχνει ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά σε αυτόν τον κόσμο μέσω του χιούμορ, της ανθρωπιάς και του πατριωτισμού».
Η διοργάνωση που ξεκίνησε το 1998, πήρε το όνομά της από τον συγγραφέα Samuel Langhorne Clemens, γνωστό ως Mark Twain. Το βραβείο αποδίδεται και τιμά ανθρώπους που έχουν διαρκή αντίκτυπό στην αμερικανική κοινωνία, με πανομοιότυπο τρόπο με τον Mark Twain. Ως κοινωνικός σχολιαστής και δημιουργός χαρακτήρων, ο Twain ήταν ένας ατρόμητος παρατηρητής της κοινωνίας, ο οποίος ταρακουνησε πολλούς με τη σάτιρα που ασκούσε, ενώ ψυχαγωγούσε και ενημέρωσε πολλούς περισσότερους με την αδιάλλακτη οπτική του για την κοινωνική αδικία και την προσωπική ανοησία. Ο Richard Pryor ήταν ο πρώτος που τιμήθηκε με το βραβείο, ενώ ανάμεσα στους βραβευμένους είναι οι Lily Tomlin, Neil Simon, Eddie Murphy, Bill Murray και η Julia Louis-Dreyfus.
Ποιός είναι ο Τζον Στιούαρτ
Ο Τζον Στιούαρτ θεωρείται μία από τις κορυφαίες κωμικές φωνές με κοινωνική χροιά στην Αμερική. Για 16 χρόνια, υπήρξε οικοδεσπότης και παραγωγός του «The Daily Show», του φημισμένου late-night talk show στο αμερικανικό κανάλι Comedy Central. Με την πολιτική σάτιρα και τον καυστικό σχολιασμό της ειδησεογραφίας και της επικαιρότητας, κέρδισε την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό του νεανικού κοινού, καθώς και 20 βραβεία Emmy και δύο Peabody.
Πλέον, παρουσιάζει μια σειρά στην Apple TV με τίτλο «Το πρόβλημα με τον Τζον Στιούαρτ», οπού ο κωμικός είναι ταξιδιώτης στον χρόνο από το έτος 2332, μια εποχή που η πολιτική ανήκει στο παρελθόν και η έλλειψη τροφίμων έχει μετατραπεί σε αφθονία. Ο ναύαρχος Στιούαρτ επιστρέφει στο 2021, για να λύσει σε κάθε επεισόδιο ένα διαφορετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, συγκεντρώνοντας άτομα από διαφορετικά μέρη του κόσμου, για να συζητήσουν πώς μπορεί να έρθει η αλλαγή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αρχιτέκτονας του trip-hop σπάει τη σιωπή του με το Different When It’s Silent
Το θρυλικό δίδυμο ανακοίνωσε το «Inferno» μετά από μια αινιγματική καμπάνια με κασέτες VHS και κώδικες Μορς
Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τον Μάικλ Τζάκσον
To άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Ιουλίου
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός απέδειξε πως εκτελεί μόνη τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών της
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μιλάει στην ATHENS VOICE για τα 30 χρόνια πορεία του «ΑΓΩΝΑ»
Εκπροσωπούσε μια παράδοση όπου η γνώση βασιζόταν στη λογική, τα μαθηματικά και τη φιλοσοφία ενώ η αλήθεια αναζητείται μέσω διαλόγου
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Η ζωή του σαν σκηνή – τώρα στη «Τζένη Τζένη» του Νίκου Καραθάνου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μια αναμέτρηση με την κλασική ταινία της Φίνος Φιλμ
Το όνομα «No Na», που σημαίνει «δεσποινίς» στη γλώσσα Bahasa
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Hollywood Reporter
Η απορρόφηση της WBD από την PSKY αναμένεται να αλλάξει το τοπίο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας
Τα best of the best της φετινής διοργάνωσης στην Τεχνόπολη με θέμα «Meta-Morphosis»
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Η επετειακή έκδοση που μεταμορφώνει την Τεχνόπολη σε μια εβδομάδα μουσικής χωρίς όρια
Άγνωστα διαμάντια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς ανοιχτά προς το κοινό
Επιστροφή στην εποχή του ρεμπέτικου, στα κομπολόγια και στη νυχτερινή ζωή του πάλκου
Το «The Tale of Kaho» κυκλοφορεί τον Ιούλιο με πρώτη γυναικεία πρωταγωνίστρια του συγγραφέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.