ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΙΟΠ: «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!»

Ποικίλες δράσεις στο Ιστορικό Αρχείο του στην Αθήνα και στο Δίκτυο Μουσείων του στην περιφέρεια

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Το αγόρι και ο κόσμος, του Αλέ Αμπρέου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!», πραγματοποιώντας ποικίλες δράσεις στο Ιστορικό Αρχείο του στην Αθήνα και στο Δίκτυο Μουσείων του στην περιφέρεια.

Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους: Αναλυτικά όλες οι δράσεις του ΠΙΟΠ 

Ιστορικό Αρχείο (Αθήνα)
Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται η εικαστική έκθεση «από το παράθυρό μου», σε συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου. Ανταποκρινόμενα σε σχετική πρόσκληση 210 παιδιά από ακριτικά νησιά απεικόνισαν την καθημερινότητά τους στον τόπο τους και τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες. Η έκθεση συνδυάζεται με εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 8-11 ετών (ώρα 18:30).

Τη βραδιά κλείνει η προβολή για μικρούς και μεγάλους της πολυβραβευμένης ταινίας κινουμένων σχεδίων, χωρίς διαλόγους, «Το αγόρι και ο κόσμος», του Αλέ Αμπρέου (Βραζιλία, 2013, 81΄). Η ταινία, που συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική της, αφηγείται την ιστορία ενός μικρού αγοριού που το σκάει από το σπίτι του προκειμένου να αναζητήσει τον πατέρα του. Στο ταξίδι αυτό, ο μικρός ήρωας έρχεται αντιμέτωπος με τη σύγχρονη Βραζιλία και τις αντιφάσεις της. Απαραίτητη η κράτηση θέσης (2103418051, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00)

Δίκτυο Μουσείων
Μουσείο Μετάξης, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, Μουσείο Αργυροτεχνίας.


*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

**Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης: «Τα ωραία φιλιά δημιουργούν τόπους»
Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης: «Τα ωραία φιλιά δημιουργούν τόπους»

Μια συζήτηση τη ζωή και τη δουλειά του στη Λήμνο, τη σειρά του για το Ελληνικό που εντάχθηκε στη συλλογή του Smithsonian, αλλά και τη συνεχή του έρευνα γύρω από την οικονομία της προσοχής

Αλίκη Βουγιουκλάκη
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο αδελφός της, Αντώνης, αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες από τη ζωή της

Η αγαπημένη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου μέσα από τις αναμνήσεις του αδελφού της, που έζησε από κοντά τις πιο προσωπικές και σημαντικές στιγμές της ζωής της

Γιώργος Ρόρρης: Συνέντευξη του ζωγράφου στην ATHENS VOICE
Γιώργος Ρόρρης: «Ο Τέτσης παρακολουθούσε την εξέλιξή μου με σχεδόν πατρικό ενδιαφέρον»

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή την έκθεση «Παναγιώτης Τέτσης – Γιώργος Ρόρρης. Φως και Χώμα» στην Πινακοθήκη Αβέρωφ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY