Tο Μουσείο Ακρόπολης συμπληρώνει 12 χρόνια λειτουργίας
Μειωμένη γενική είσοδος την Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
Τα 12α γενέθλια του Μουσείου Ακρόπολης - Νέα θεματική παρουσίαση με τίτλο «Μαραθώνας – Σαλαμίνα. Στα ίχνη του μύθου και της ιστορίας».
Την Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει τα 12 χρόνια λειτουργίας του έχοντας διανύσει την πιο δύσκολη χρονιά του, αφού παρέμεινε κλειστό για περισσότερους από έξι μήνες λόγω της πανδημίας της νόσου Covid-19. Σήμερα το Μουσείο συνεχίζει τη λειτουργία του ανανεωμένο και την ημέρα των γενεθλίων του θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με μειωμένη γενική είσοδο (5 ευρώ).
Παράλληλα θα εγκαινιάσει μία νέα θεματική παρουσίαση με τίτλο «Μαραθώνας – Σαλαμίνα. Στα ίχνη του μύθου και της ιστορίας».
Στην παρουσίαση οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους αρχαιολόγους του Μουσείου για τους Περσικούς πολέμους και τη σημασία τους για τον δυτικό κόσμο, για τους πρωταγωνιστές τους και τον ρόλο των θεών, για τη συμβολή της μάχης του Μαραθώνα στη νικηφόρα ναυμαχία της Σαλαμίνας, για το τίμημα που πλήρωσε η Ακρόπολη και τον τρόπο που η Αθήνα το μετουσίωσε σε δημιουργία, καθώς και για το πώς οι μεγάλες στιγμές της ιστορίας αποτυπώνονται στα εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης.
Πληροφορίες:
- Ελληνικά:12 μεσημ., 4 μ.μ. & 6 μ.μ.
- Αγγλικά: 10 π.μ. & 2 μ.μ.
Συμμετοχή: Έως 8 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Εγγραφές γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η χρήση προστατευτικής μάσκας (δεν παρέχεται από το Μουσείο) και ατομικής ακουστικής συσκευής whisper (παρέχεται από το Μουσείο) είναι υποχρεωτική.
Κόστος συμμετοχής: Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Μετά την ημέρα των γενεθλίων του (20/6) το Μουσείο θα συνεχίσει να προσφέρει την παρουσίαση στους επισκέπτες του κάθε Παρασκευή και Κυριακή. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα www.theacropolismuseum.gr.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κείμενο υπογράφει η Ευτυχία Κ. Αργυροπούλου σε λυρική ποιητική μορφή
Μια εικονογράφος που τα σπάει
«Η Ίμο μοιάζει με σίφουνα στον τρόπο που υπάρχει στη σχέση της με τον Μπεν»
Μαθαίνοντας την Ελλάδα μέσα από τα αντικείμενά της
Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι ο αρχαιολογικός χώρος να αποδοθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2026
Πότε θα διεξαχθεί το τριήμερο φεστιβάλ
Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη ιδέα. Είναι η απουσία φόβου. Κι αυτό, τελικά, είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.
Ο Νίτσε δεν μάχεται τους θεούς, τους καθιστά περιττούς
Το 3,5% στους δρόμους του Ιράν: Σχολιασμός με αφορμή το βιβλίο του Marcel Dirsus, «Πώς ανατρέπονται οι τύραννοι» (Εκδόσεις Μίνωας)
Ο Σάββας Στρούμπος σκηνοθετεί ένα από τα πιο «προκλητικά» θεατρικά κείμενα του 20ού αιώνα
Ο «Θάνατος παλληκαριού», που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1891, παρουσιάζει τα ήθη και τα έθιμα μιας εποχής μέσα από την ιστορία του κεντρικού ήρωα
Υπάρχει και κάνει την πόλη ενθουσιαστική
Γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως ως ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού συγκροτήματος Oregon
Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2026 η υποβολή αιτήσεων
Όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και επ' ουδενί δεν περιορίζονται εκεί
Είχε κατακτήσει τον διαγωνισμό μία φορά
Αποκαλύφθηκαν και τα 28 τραγούδια του Sing for Greece 2026
Τα εκατό δωμάτια ενός βιβλίου
«Το βιβλίο αποτελεί ένα δημοσιογραφικό και πολιτικό οδοιπορικό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.