- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αρχαιολογικοί χώροι - Μουσεία: Tο νέο ωράριο λειτουργίας τους
Οι διαφοροποιήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού
Υπουργείο Πολιτισμού: Το νέο ωράριο για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία - Ποιοι χώροι αποδίδονται στο κοινό φέτος.
To Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, το νέο θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων.
Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, το νέο ωράριο λειτουργίας, εφέτος, εξαιτίας των δυσκολιών που έχει επιφέρει η πανδημία, αντί της καθιερωμένης ημερομηνίας έναρξης (1η Απριλίου), τίθεται σε ισχύ ως εξής:
- Για τους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους, από την 24η Απριλίου έως την 31η Οκτωβρίου 2021.
- Για τα αρχαιολογικά μουσεία, τα μνημεία και τα σπήλαια, από την 4η Μαΐου - εφόσον οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν - έως την 31η Οκτωβρίου 2021.
«Με τη φετινή υπουργική απόφαση, τα ωράρια λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων ομαδοποιούνται σε δύο βασικές κατηγορίες (8 π.μ. έως 8 μ.μ. και 8.30 π.μ. έως 3.30 μ.μ), ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα εργαζομένων και επισκεπτών», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.
Το 2021 ο αριθμός των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων, που αποδίδονται στο κοινό, αυξάνεται, καθώς προστίθενται νέοι τόποι επίσκεψης, όπως το Μουσείο Δημοκρατίας στον 'Αγιο Ευστράτιο, το Μουσείο Λοβέρδου-Τσίλλερ στην Αθήνα, ο αρχαιολογικός χώρος του αρχαίου θεάτρου Αιγών. Παράλληλα, έχει αυξηθεί ο αριθμός των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων που θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο (8π.μ. έως τις 8μ.μ), όπως ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας στο Ρέθυμνο και το Κάστρο της Πάργας.
«Στο σύνολο των Αρχαιολογικών Χώρων που εφαρμόζουν διευρυμένο ωράριο (8π.μ. έως τις 8μ.μ), καθώς και στα μουσεία που λειτουργούν εντός αυτών, το ωράριο από 1η Σεπτεμβρίου 2021 διαμορφώνεται, λόγω σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, ως ακολούθως: 1η έως 15η Σεπτεμβρίου 8 π.μ.-7.30 μ.μ., 16η έως 30η Σεπτεμβρίου 8 π.μ.-7.00 μ.μ, 1η έως 15η Οκτωβρίου 8 π.μ.-6.30 μ.μ και 16η έως 31η Οκτωβρίου 8 π.μ.-6 μ.μ.», συμπληρώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.
Όπως διευκρινίζεται, η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους ανά την επικράτεια καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, ενώ η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και είκοσι (20 ́) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.
Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία παραμένουν κλειστά την Κυριακή του Πάσχα και την Πρωτομαγιά, επίσημες αργίες του κράτους. Τη Μεγάλη Παρασκευή λειτουργούν 12 το μεσημέρι-5μ.μ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι προσωπικότητες στη συζήτηση
«Το να κρατάς κακίες είναι μια μορφή αυτοτραυματισμού», δήλωσε ο ηθοποιός
Κανείς δεν επιστρέφει αθώος στην αρχαία ελληνική μυθολογία
«Χλιαρές» οι προπωλήσεις παρά τα εκατομμύρια της Amazon
Μια βιωματική εμπειρία με το έργο των Γιώργου Κουμεντάκη, Δημήτρη Παπαιωάννου και Θεόδωρου Κουρεντζή
H καριέρα του δεν περιορίστηκε όμως μόνο σε αυτό το είδος μουσικής
Κύματα από γραφίτη και παλίρροιες σε άσπρο - μαύρο
Το «πιο ακριβό άλμπουμ στον κόσμο»
Η ίδια τάση αποτυπώνεται και στα στατιστικά
Σε ειδική εκδήλωση ο καλλιτέχνης θα δωρίσει υπογεγραμμένα εκτυπώματα από τα έργα της έκθεσης σε ηθοποιούς που έχουν λάβει βραβεία Μελίνα Μερκούρη
Ανοίγει τις πόρτες του για μια μοναδική live προβολή και συμμετοχή στο πιο πολυβραβευμένο παιχνίδι της χρονιάς
Το νέο τηλεοπτικό teaser αποκαλύπτει τον ράπερ σε ρόλο-έκπληξη στο επικό φιλμ
Το εργαστήριο κηρύχθηκε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς το 2021
Το βιβλίο, «Εμμηνόπαυση: Ένας αισιόδοξος οδηγός για τη δεύτερη άνοιξη της γυναίκας» της Davina McCall (μετάφραση Γιάννα Σκαρβέλη, Εκδόσεις Μίνωας), κυκλοφορεί στις 31 Ιανουαρίου
Οι λέσχες ανάγνωσης γίνονται η πιο όμορφη αφορμή για νέες γνωριμίες, συζητήσεις και έμπνευση στην πόλη
Η ηθοποιός υποδύεται την Κέλλυ στην ομώνυμη παράσταση στο θέατρο 104
Tότε βραβεύτηκαν μόνο εκπομπές οι οποίες παράγονταν και προβάλλονταν τοπικά στην περιοχή του Λος Άντζελες
Το σινεμά, ο Καποδίστριας και ο μύθος της ιστορικής αλήθειας
Ο Προμηθέας δρα ενώ ο Υπεράνθρωπος γίνεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.