- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταορμίνα: To Αρχαίο Θέατρο ανοίγει - Περιμένει 150.000 επισκέπτες
Η ευρύτερη περιοχή στην Ιταλία, στην οποία περιλαμβάνεται η πόλη της Μεσσίνας, περιμένει φέτος πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες.
Ιταλία: Το Αρχαίο Θέατρο της Ταορμίνα ανοίγει ξανά μετά από τέσσερις μήνες, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.
Το Αρχαίο Θέατρο της Ταορμίνα ξανανοίγει τη Δευτέρα 8 Μαρτίου μετά από κλείσιμο τεσσάρων μηνών εξαιτίας της πανδημίας. Στους μήνες αυτούς έγιναν κάποια έργα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και ασφαλτόστρωση στο λεγόμενο «Μονοπάτι του Goethe», μια πανοραμική διαδρομή, περίφημη ήδη από την εποχή του Grand Tour του 18ου αιώνα. Το θέατρο ετοιμάζεται για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού κι αν δεν υπάρξουν αντίξοες καιρικές συνθήκες που να επιβραδύνουν το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
Το αρχαίο θέατρο της Ταορμίνα, γνωστό και ως teatro greco, στη βορειοανατολική Σικελία, είναι μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Τμήματά του είναι κατασκευασμένα από τούβλο, πράγμα που σημαίνει ότι μέρος του χρονολογείται από την ρωμαϊκή περίοδο κι ότι σ’ εκείνο το σημείο υπήρξε παλαιότερο θέατρο κορινθιακού ρυθμού. Με διάμετρο 109 μέτρα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αρχαίο θέατρο στην Σικελία μετά το θέατρο των Συρακουσών: φέτος, αν όλα πάνε καλά και επιτύχει η επανεκκίνηση του τουρισμού, το θέατρο θα δεχτεί πάνω από 150.000 επισκέπτες, κυρίως στο πλαίσιο του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Ταορμίνα και του φεστιβάλ συμφωνικής μουσικής Τζουζέπε Σινόπολι τον Οκτώβριο. Η ευρύτερη περιοχή, στην οποία περιλαμβάνεται η πόλη της Μεσσίνας, το φυσικό καταφύγιο της Ίζολα Μπέλα, νοτιότερα η παραλία της Τζιαρντίνι Νάξος (Κήποι της Νάξου) και το ηφαίστειο της Αίτνας, που είναι ορατό από την πόλη και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 45 λεπτών με το αυτοκίνητο, περιμένει φέτος πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες.
Στο θέατρο που έχει χωρητικότητα 10.000 θεατών έχουν εμφανιστεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Liza Minnelli, οι Deep Purple, ο Robert Plant, ο Elton John, ο Brian Wilson, ο James Blunt, οι Jethro Tull, ο Sting, οι Cure, ο Mark Knopfler, οι Simple Minds, ο Santana, ο Noel Gallagher, ο Lou Reed, ο Peter Gabriel, η Tracy Chapman, η Patti Smith και ο Eros Ramazzotti.
Όσο για το φεστιβάλ κινηματογράφου, η τελετή του οποίου γίνεται στο θέατρο, πέρυσι, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, έγινε σε ψηφιακή μορφή με παρουσιαστές τον Willem Dafoe, την Emmanuelle Seigner, τον παλαίμαχο διευθυντή φωτογραφίας Vittorio Storaro και τον Δανό ηθοποιό Nikolaj Coster-Waldau. Φέτος, το 67ο φεστιβάλ θα γίνει από τις 27 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου, ενώ, τον Ιούλιο, έχουν προγραμματιστεί συναυλίες των Simple Minds και του Ben Harper.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το BFI IMAX, η μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη του Ηνωμένου Βασιλείου, πούλησε 28.000 εισιτήρια μέσα σε μόλις 24 ώρες
Το αφιέρωμα απέδειξε τη διαχρονικότητα των δύο μεγάλων καλλιτεχνών
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το πολυαναμενόμενο σίκουελ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον
Δείτε τις σημαντικότερες εκθέσεις τέχνης του 2026 σε ΗΠΑ και Ελλάδα μέσα από τη σειρά Video Art News.
Ένας βιασμός, μια ανεπιθύμητη κύηση, ένα νόθο παιδί δίχως ταυτότητα και μια γυναίκα που παλεύει για την αυτοδιάθεσή της απέναντι στην πατριαρχία και τη θεοκρατία
Η ιδανική αρχή για τη δέκατη επέτειο του Release Athens
Η ιστορία του πιο διάσημου παρεξηγημένου πίνακα μοντέρνας τέχνης
Η Οντολογία γνωστών φιλοσόφων, στοχαστών, λογοτεχνών
Ήρθε στη Θεσσαλονίκη καλεσμένος του Φεστιβάλ ΛΕΑ για να παρουσιάσει το μυθιστόρημά του «Και οι επτά ήταν υπέροχοι»
Ο φωτογράφος δρόμου μιλά για την Αθήνα, τη μοναχικότητα, το βλέμμα και τις στιγμές που αξίζουν να μείνουν για πάντα
Yπέστη καρδιακή προσβολή μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο έντερο
Oι δυο ηθοποιοί δούλεψαν μαζί σε αρκετά projects
Πανελλαδική έρευνα αποκαλύπτει τις συνήθειες, τα κίνητρα και τις νέες τάσεις των Ελλήνων αναγνωστών
Το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα μεταφέρεται στη σκηνή σε διασκευή του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου
Ο Luis Maldonado μιλά στην ATHENS VOICE πριν την πρώτη εμφάνιση του θρυλικού συγκροτήματος στην Ελλάδα για τα 50 χρόνια ιστορίας τους
Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας
«Αποδίδουμε έναν μοναδικό αρχαιολογικό χώρο, αθέατο για 75 χρόνια», τόνισε η Λίνα Μενδώνη - Πρώτος επισκέπτης ο πρωθυπουργός
Μια βραδιά με συναίσθημα, rockabilly ιστορίες και ζωντανή - κυριολεκτικά - σύνδεση με χιλιάδες ανθρώπους
Την Κυριακή 21 Ιουνίου δίνουμε ραντεβού από τις 20:00 έως τις 22:00
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.