- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
2 ημέρες μέχρι την έναρξη του online Summer Nostos Festival RetroFuture
Συντονιστείτε online στο SNFestival.org και ζήστε το όπου κι εάν είστε, από 21 – 28 Ιουνίου
Καλό σήμα ή σύνδεση Wi-Fi αρκεί για να ζήσετε τη συμπυκνωμένη καλοκαιρινή εμπειρία του Summer Nostos Festival (SNFestival), του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Και έτσι ξαφνικά, μια ημέρα ξυπνάτε και είναι μέσα Ιουνίου∙ λίγα μπάνια, πολλά παγωτά και ακόμη περισσότερη όρεξη για περιεκτική καλοκαιρινή διασκέδαση και τροφή για σκέψη. Ποια είναι τα σχέδιά σας για την επόμενη εβδομάδα: 21–28 Iουνίου. Θα βρίσκεστε στο σπίτι, το γραφείο, το νησί, το βουνό ή είναι πολύ νωρίς για να κανονίσετε από τώρα; Μην ανησυχείτε, καμία σημασία δεν έχει πού θα είστε, ένα καλό σήμα ή σύνδεση Wi-Fi αρκεί για να ζήσετε τη συμπυκνωμένη καλοκαιρινή εμπειρία του Summer Nostos Festival (SNFestival), που ξεκινάει σε 2 μόλις ημέρες.
Δεν χρειάζεται να αλλάξετε ρούχα, δεν χρειάζεται καν να βρείτε παρέα -μόνο εάν το θέλετε- να πάρετε τα μέσα και να μετακινηθείτε, απλώς ανοίγετε την οθόνη και μεταφέρεστε ξαφνικά στο παράλληλο, μαγικό σύμπαν του οnline SNFestival RetroFuture του Iδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)!
Η οnline σκηνή του SNFestival RetroFuture ανοίγει και υποδέχεται κορυφαίους Έλληνες και διεθνείς τραγουδιστές, DJ και συγκροτήματα: Burna Boy, Low, ΜΕΛΙSSES, Στέρεο Νόβα, Δημήτρης Καμαρωτός και Άννα Παγκάλου, Seu Jorge και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Choir!Choir!Choir! και Κωστής Μαραβέγιας, DJ Decay και DJ sets (ξανά) δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και σας προσκαλούν, όσο μακριά κι εάν είμαστε μεταξύ τους, να ζήσετε όλοι μαζί την ένταση της στιγμής, με έναν διαφορετικά μαγικό τρόπο.
Στο πλαίσιο του SNFestival RetroFuture διοργανώνεται και το SNF Conference, όπου ο άνθρωπος που αποκαλούν «συνείδηση» της Silicon Valley συζητά με έναν ερευνητή της τεχνητής νοημοσύνης και έναν γιατρό-κοινωνιολόγο που έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων του Time. To SNF Conference θα συγκεράσει συζητήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας της COVID-19, προσφέροντας παράλληλα μία πρώτη ματιά στη θεματική του 2021, η οποία θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της Ανθρωπότητας και της Τεχνητής Νοημοσύνης. Συμμετέχουν περισσότεροι από 20 Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, όπως oι Blaise Aguera y Arcas, αναλυτής για την Τεχνητή Νοημοσύνη της Google, Tristan Harris, πρόεδρος του Center for Humane Technology, Stuart Russel, καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Νικόλας Χρηστάκης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ανθρώπινης Φύσης στο Πανεπιστήμιο Yale, και άλλοι.
Oι ενδιαφέρουσες συζητήσεις, οι τολμηρές ιδέες και ο προβληματισμός δεν σταματούν εδώ. Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ και το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins σε προσκαλούν σε μια διαδικτυακή συνάντηση για να εξετάσουν τις επιπτώσεις της COVID-19 στην κοινωνία, στη δημοκρατία και στο μέλλον, σε σχέση με τον ρόλο της τεχνολογίας.
Με μια κίνηση ματ, ο Garry Kasparov, γνωστός κι ως καλύτερος σκακιστής όλων των εποχών, εμφανίζεται στην οθόνη σας μαζί με τη διεθνή «γκραν μαιτρ» του σκακιού, Judit Polgár, για να εξετάσουν πώς έχει επηρεάσει η τεχνολογία τον ανταγωνισμό στο σκάκι και όχι μόνο.
Eάν είστε άνθρωπος της τέχνης, δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε την ξενάγηση στο εργαστήριο του εμβληματικού καλλιτέχνη και σκηνοθέτη William Kentridge, καθώς και τη δραματοποιημένη αφήγηση του Oιδίποδα Τυράννου, από το Theater of War Productions, με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, όπως Frances McDormand, Oscar Isaac, Jeffrey Wright και John Turturro. Παράλληλα, τέσσερις συναρπαστικές λογοτεχνικές ιστορίες, με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη και το πρωτόγνωρο παρόν, ζωντανεύουν στο SNFestival RetroFuture, μέσα από την αφήγηση των ηθοποιών Nia Vardalos, Kathleen Chalfant, Sam Underwood και Valorie Curry από τη σειρά Selected Shorts.
Σε ένα πιο ανάλαφρο κλίμα, οι stand-up comedians Γιώργος Χατζηπαύλου, Λάμπρος Φισφής, Άγγελος Τσαρούχας, Γιώργος Ζαχαρόπουλος και η Αλίκη Τσακούμη έρχονται αποφασισμένοι να σας κάνουν να κλάψετε από τα γέλια.
Μη χάσετε, ειδικά εάν τρέξατε –ή θα τρέξετε αυτό το Σαββατοκύριακο- τον αγώνα 5 χιλιομέτρων Virtual SNF Run, τη διαδικτυακή γιορτή Virtual SNF Run online event, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 21:30, ανήμερα της Ολυμπιακής Ημέρας, με θέμα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την προβολή των καλύτερων στιγμιότυπων του αγώνα μέσα από φωτογραφίες και βίντεο των δρομέων.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, από το πρόγραμμα του SNFestival RetroFuture δεν θα μπορούσε να λείπει… η ώρα του παιδιού.
Ζογκλέρ, μάγοι, ακροβάτες, άνθρωποι λάστιχο, cowboy, κλόουν, οι πιο γρήγοροι λύτες του κύβου του Ρούμπικ εμφανίζονται στην οθόνη σας για να σας πάρουν από το χέρι και να σας μεταφέρουν σε μια άλλη ονειρική διάσταση, σε ένα πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο μάγος Mark Mitton.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κριτικοί αποθεώνουν την πρωταγωνίστρια - Τι λένε για την πλοκή και τους χαρακτήρες
Σε κλίμα συγκίνησης στο Θέατρο Κολωνού, ο χολιγουντιανός σταρ τίμησε τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Η απόλυτη βίβλος για τον αθλητισμό, την πολιτική και το παιχνίδι που κατέκτησε, κυριολεκτικά, τον κόσμο
Η βασίλισσα της ποπ προσκαλεί τους θαυμαστές της για μια αποκλειστική ακρόαση του πολυαναμενόμενου Confessions II
«Δεν θα σταματήσω ποτέ να δίνω την καρδιά μου και τον εαυτό μου», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής
Μιλήσαμε μαζί τους για τους νέους επιτυχημένους τίτλους τους, τα προβλήματα που προκύπτουν από την υπερπληροφόρηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη αλλά και για την επίδραση της Key Books στους αναγνώστες
Στον φετινό διαγωνισμό οι νικητές και οι νικήτριες αναδείχτηκαν με 200.000 ψήφους αναγνωστών
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Η ATHENS VOICE ξεφυλλίζει σελίδες για το καλοκαίρι
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος και ακτιβιστής, με αφορμή την εμφάνισή του στο πλαίσιο του SNF Nostos, μιλάει στην ATHENS VOICE
Από τη Μαρία Φαραντούρη και τον Νίκο Ξυδάκη έως τη Μαρία Κάλλας και τη σύγχρονη τέχνη
Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις επέλεξε να γυρίσει την ταινία σε δύο φάσεις
Μια εβδομάδα αφιερωμένη στον άνθρωπο, τις ιδέες και όσα μας ενώνουν
Ο άνθρωπος που ταξίδεψε μόνος στην Ευρώπη για να φωτογραφίσει τον χρόνο
Μια παράσταση που σατιρίζει τα μυστικά, τις φιλοδοξίες και τις αντιφάσεις της εξουσίας
Ο Νίκος Καραθάνος σκηνοθετεί την εμβληματική αρχαία κωμωδία, σε κείμενο που υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς
Τι θα δούμε στα μεγάλα μουσεία, τα ιδρύματα, τις γκαλερί και τους χώρους τέχνης της πόλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.