- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ακυρώνεται το φετινό Summer Nostos Festival
Η επίσημη ανακοίνωση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ακυρώνεται το φετινό Summer Nostos Festival λόγω του κορωνοϊού σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε την ακύρωση του φετινού Summer Nostos Festival που ήταν προγραμματισμένο για τις 21-28 Ιουνίου, θέτοντας σε κύριο ρόλο την υγεία όλων με γνώμονα τις εξελίξεις γύρω από την εξάπλωση του κορωνοιού.
Η ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την ακύρωση του Summer Nostos Festival 2020
«Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πλανήτης βιώνει πρωτοφανείς και αδιανόητα γρήγορες εξελίξεις COVID-19. Μέρα με τη μέρα, αντιμετωπίζουμε μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα. Βάζοντας την ασφάλεια και την υγεία όλων μας ως απόλυτη προτεραιότητα, σας ανακοινώνουμε, με βαθιά λύπη, τη ματαίωση του Summer Nostos Festival και του SNF Conference.
Η μαγεία του Summer Nostos Festival δεν είναι μόνο οι καλλιτέχνες ή οι δραστηριότητες που προσφέρει, αλλά, κυρίως, ο τρόπος που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, σε ένα ιδιαίτερο μέρος, μια δεδομένη χρονική στιγμή. Το νόημα του Festival είναι να μπορούν οι άνθρωποι να έρχονται σε επαφή, να κουβεντιάζουν, να μοιράζονται και να αφομοιώνουν μια κοινή εμπειρία. Και να απολαμβάνουν έναν από τους πιο όμορφους, δημόσιους χώρους στην Ελλάδα. Η ενεργή συμμετοχή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στα κοινά καθορίζεται από την ακράδαντη πεποίθηση πως η ανθρωπιά είναι εκείνο που μας ενώνει όλους. Περιμένουμε, λοιπόν, με ανυπομονησία την ημέρα που θα μπορούμε να βρεθούμε και πάλι μαζί. Αλλά, σε αυτή τη συγκυρία, πιστεύουμε πως ο σκοπός μας εκπληρώνεται καλύτερα, ακυρώνοντας αυτές τις μεγάλες καλοκαιρινές συγκεντρώσεις.
Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για όλους μας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το SNFestival και το SNF Conference αποτελούν κορυφαίες διοργανώσεις, κάθε χρόνο, για καλεσμένους από όλο τον κόσμο, για την πόλη της Αθήνας, αλλά και για όλους μας στο ΙΣΝ. Ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός του Summer Nostos Festival διαρκεί σχεδόν έναν χρόνο—γεμάτο σκληρή δουλειά, προσμονή και ενθουσιασμό από όλους εμάς αλλά και τους συνεργάτες μας, η βοήθεια των οποίων είναι πολύτιμη. Το ίδιο ενθουσιώδης και γεμάτη ζωντάνια είναι και αυτή η μεγάλη, καλοκαιρινή γιορτή, που προσφέρει απλόχερα σε όλους ιδέες και εμπειρίες. Ενώ, λοιπόν, πιστεύουμε και ελπίζουμε πως μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε επανέλθει σε μια κανονικότητα, προς το παρόν είναι σοφότερο να μην καταβάλουμε άλλη ενέργεια ή να επενδύσουμε άλλους πόρους σε αυτές τις εκδηλώσεις, τη στιγμή μάλιστα που μπορεί να χρειαστούν σε πιο επείγουσες ανάγκες.
Η ευθύνη που έχουμε τώρα να κρατήσουμε μια απόσταση ο ένας από τον άλλο, για ένα διάστημα, κάνει ακόμα πιο επιτακτική τη σημασία του να βρεθούμε και πάλι κοντά, στο εγγύς μέλλον. Να διατηρούμε ουσιαστική επαφή, να βρίσκουμε ευκαιρίες να γιορτάζουμε και να διασκεδάζουμε μαζί. Το Summer Nostos Festival και το SNF Conference είναι θεμελιώδη κομμάτια της αποστολής μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε αυτές τις μοναδικές εκδηλώσεις στο μέλλον. Ελπίζουμε ειλικρινά πως θα βγούμε από αυτή την παγκόσμια δοκιμασία πιο σοφοί, πιο συμπονετικοί και πιο δυνατοί. Και ανατρέχοντας στο νόημα της λέξης «Νόστος», που σημαίνει την επιστροφή στην πατρίδα μετά από ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι, θα επιστρέψουμε πάλι εδώ, στο κοντινό μέλλον, να μοιραστούμε την απόλυτη μαγεία του Summer Nostos Festival.
Μένοντας μακριά ο ένας από τον άλλον τώρα, παραμένουμε όλοι μαζί».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς η Θέρμη αναδεικνύεται σε πρωτεύουσα της νεολαίας - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Το θέατρο Επί Κολωνώ ανοίγει τον εξωτερικό του χώρο και φέτος σε κινηματογραφικές προβολές
Τα τοπόσημα της Αττικής, ο Άγιος Διονύσιος Σολωμός, ο Έρως (άπιαστος), η θάλασσα τον χειμώνα, η ελληνικότητα που έχουμε κι αυτή που ψάχνουμε
43 χρόνια μπλουζ, χωρίς απομιμήσεις
«Μας άφησες θησαυρούς Μαίρη Λίντα»
Εικαστική έκθεση εμπνευσμένη από την Οδύσσεια του Christopher Nolan
Χαμηλό κόστος, υψηλές φιλοδοξίες και έντονη κριτική για τη νέα AI παραγωγή
Από τον Γιώργο Ζαμπέτα στο Happening, τους Magic De Spell και τη Rockarolla. Θυμάται το καλοκαίρι που ξεκίνησαν όλα και μιλά για μια ζωή που κύλησε ολόκληρη μέσα στη μουσική
Αύγουστος στην Αθήνα με θέατρο- Δείτε τις επιλογές σας
«Το πιο δύσκολο είναι ότι δεν μπορώ να σε αγγίξω», έγραψε η κόρη του Πρίγκηπα του Σκότους
Μια βόλτα στο κέντρο χρειάζεται και μια μικρότερη ή μεγαλύτερη δόση... τέχνης
Μιλήσαμε με τον Θάνο Γώγο και την Μάρια Ντεγιάνοβιτς, εκδότες της Θράκας και διοργανωτές του Φεστιβάλ, για την πιο λαχταριστή και πολυαναμενόμενη λογοτεχνική σύναξη του καλοκαιριού
«Τις Κυκλάδες δεν τις έχω γνωρίσει ακόμη, τις υποψιάζομαι»
Η νέα τραγουδοποιός μιλά για το πρώτο της single, την άδεια Θεσσαλονίκη, το κρασί και τη νοσταλγία που, όταν βρίσκει ρυθμό, παύει να κοιτάζει πίσω.
Συγγραφέας και δικηγόρος, κινείται παράλληλα στον κόσμο της λογικής και της ποίησης και μιλάει για το τελευταίο του βιβλίο «Παραξενιά – άηχα κι ακοινώνητα στιχουργήματα»
2 ημέρες, 2 stages κάθε μέρα, 13 ώρες μουσικής ημερησίως, 18+ διεθνείς artists
Τάσος Ανέστης, Κοσμάς Κουμιανός, Aποστόλης Καλλιακμάνης, Σοφοκλής Νικολής, Θοδωρής Τσεκούρας και Όλγα Καραγιάννη μοιράζονται φωτογραφίες του καλοκαιριού
Ο βραβευμένος σεναριογράφος, ποιητής και φωτογράφος μιλά για την ασπρόμαυρη αισθητική, τη ζωή στην Ισλανδία και τη δύναμη της εικόνας να αφηγείται όσα δεν μπορούν να ειπωθούν με λόγια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.