Πολιτισμος

Παιδική χαρά 277

Διαβάζεις, παρακολουθείς θέατρο, βλέπεις ταινίες… Και καλά κάνεις. Θες να έχεις και εσύ την άποψή σου.

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
ΤΕΥΧΟΣ 277
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5962-13749.jpg

Διαβάζεις, παρακολουθείς θέατρο, βλέπεις ταινίες… Και καλά κάνεις. Θες να έχεις και εσύ την άποψή σου.

Τρεις αχώριστοι φίλοι, κείμενο - εικονογράφηση Daiela Kulot, μτφ. Ευαγγελία Γεωργούλα, εκδ. Αερόστατο, σελ.61

Ένα βατραχάκι, ένα ελεφαντάκι και ένας ποντικούλης σχηματίζουν μια καταπληκτική παρέα και όλοι μαζί βρίσκουν νέες λύσεις για τα κρεβατάκια τους που δεν τους  βολεύουν πια και γενικώς τα περνάνε… ζωή και κότα σε αυτές τις σπιρτόζικες εικονογραφημένες ιστορίες για τη φιλία.

G force Η ιστορία της ταινίας Μτφ. Βασιλική Κοκκίνου, εκδ. Ελληνικά Γράμματα, σελ. 48, € 10

 

Είδες πριν από λίγες μέρες την ταινία και μπήκε αμέσως στη λίστα με τις αγαπημένες σου; Τώρα η περιπέτεια της επίλεκτης ομάδας με τα τρία ινδικά χοιρίδια, τον τυφλοπόντικα και τη μύγα κυκλοφορεί και σε βιβλίο με μεγάλο σχήμα, σκληρό εξώφυλλο και ολοζώντανη εικονογράφηση (βάλε στην πόρτα του δωματίου σου την ένδειξη «Μην ενοχλείτε»).

Νέα

Μιας και λέμε για ταινίες, πρόσφατα η DreamWorks Studios απόκτησε τα δικαιώματα της εκδοτικής σειράς «Τα 39 σκαλοπάτια» και λέγεται πως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα είναι ο σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας «Ο λαβύρινθος των οστών». Τι είναι τα «39 σκαλοπάτια»;

Μια ολοκαίνουργια σειρά 10 βιβλίων μυστηρίου και περιπέτειας που αναμένεται να γίνει το νέο παγκόσμιο hit στους έφηβους και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Σα να λέμε: Τι πρόκειται να γεμίσει το κενό που άφησε ο Χάρι Πότερ. Κάθε βιβλίο θα είναι γραμμένο και από διαφορετικό συγγραφέα και το πρώτο από τον Rick Riordan. Στην Ελλάδα κυκοφορεί 30 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Άγκυρα.

Δεκαπέντε περίπου μέρες νωρίτερα (13-22/11) θα προσγειώνεται στη σκηνή του Κλειστού Γηπέδου Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do) ένα show στον πάγο με τη σφραγίδα της υπερδύναμης Disney. Το «Ένα φανταστικό ταξίδι» είναι η «συνάντηση» 4 διαφορετικών παραμυθιών (Πίτερ Παν, Μικρή γοργόνα, Βασιλιάς των λιονταριών και Λίλο & Στιτς!) σε ένα σκηνικό που θα περιστρέφεται 360 μοίρες κατά τη διάρκεια της παράστασης. Πες στη μαμά σου ότι τα εισιτήρια αρχίζουν από € 8 και η προπώληση είναι στα εξής σημεία: Public, Metropolis, Village Cinemas και Ticketservices (210 7234.567)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ