- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Πελοπόννησος προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση
Συνεργασία με την Περιφέρεια για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς
Στην καρδιά της πρωτοβουλίας είναι το Μαλλιαροπούλειο θέατρο, ένα πολιτισμικό ορόσημο που βρίσκεται στην πλατεία Πετρινού, στο κέντρο της Τρίπολης
Επαφή με όλους τους κατοίκους της Περιφέρειας και ανάδειξη μοναδικών έργων και πρωτοβουλιών που αποτελούν πηγή υπερηφάνειας για την περιοχή και τον πληθυσμό της: αυτή είναι η φιλοδοξία της κοινής πρωτοβουλίας που ανέλαβαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σχεδιασμένη ως μια ωδή στην Περιφέρεια και τους κατοίκους της, έχει σκοπό να δημιουργήσει αισθήματα υπερηφάνειας για την περιοχή, προβάλλοντας ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή διάσταση της τοπικής πραγματικότητας. Αυτό, με τη σειρά του, αποτελεί ευκαιρία να καλλιεργηθούν δεσμοί ανάμεσα στην Ευρώπη και τις περιφέρειές μας.
Στην καρδιά αυτής της πρωτοβουλίας είναι το Μαλλιαροπούλειο θέατρο, ένα πολιτισμικό ορόσημο που βρίσκεται στην πλατεία Πετρινού, στο κέντρο της Τρίπολης. Και το θέατρο και η πλατεία ανακαινίστηκαν τα τελευταία χρόνια, με σημαντική οικονομική υποστήριξη από την Ε.Ε. Το θέατρο ιδρύθηκε το 1910 και οφείλει το όνομά του στον Τριπολίτη γιατρό Ιωάννη Μαλλιαρόπουλο, ο οποίος υπήρξε ο εμπνευστής του. Γνωστό και ως ένα από τα ωραιότερα θέατρα της Ελλάδας, το Μαλλιαροπούλειο φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις ετησίως, προσελκύοντας χιλιάδες θεατές.
Προκειμένου να αναδείξει αυτό το πολιτιστικό διαμάντι και τη σημαντική συμβολή του στην πολιτιστική επιρροή και κληρονομιά της Πελοποννήσου, μπροστά στο θέατρο, στην πλατεία Πετρινού, τοποθετήθηκε ένας διαδραστικός πίνακας με ενσωματωμένο photobooth. Έτσι, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν την παρουσία τους στο σημείο και να μοιραστούν τους δεσμούς που έχουν με την περιοχή. Παράλληλα, το θέατρο της πλατείας Πετρινού ήταν ορατό σε όλη την Περιφέρεια, μέσα από έντυπο και ψηφιακό εικαστικό υλικό, καθώς και μέσω animation που προβλήθηκε μεταξύ 19 Δεκεμβρίου και 17 Ιανουαρίου.
*Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης αποτελεί τη βάση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εδαφική συνοχή – πολιτικές στις οποίες επενδύει περισσότερα από 350 δις ευρώ για την περίοδο μεταξύ 2014 & 2020, ώστε να καταστεί δυνατό να χρηματοδοτηθούν περιφερειακά έργα, που έχουν αντίκτυπο στις ζωές εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Photo Festival μιλά για τη φετινή διοργάνωση και το μέλλον της καλλιτεχνικής φωτογραφίας
Η Χοτλ γεννήθηκε σε οικογένεια κωφών και χρησιμοποίησε άπταιστα τη νοηματική γλώσσα
Όλα για τη μεγάλη έκθεση του MOMUS-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Η υπαίθρια έκθεση «Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια», που φιλοξενείται από τις 24 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου στον Χώρο του Συνδέσμου Δρυοπιδέων, στην Κανάλα
Το καστ αστέρων αποκαλύπτεται στο νέο υπερθέαμα της Marvel που κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο
Η αναφορά που έκανε στο ντοκιμαντέρ για τη Μελάνια Τραμπ
Tην αποκάλυψε έκανε ο επικεφαλής της εταιρείας
«Πρέπει να έχεις μια καταπληκτική ιδέα, για να κάνεις κάτι τέτοιο», δήλωσε ο 55χρονος σκηνοθέτης
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι δωρεάν
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Από τα καλοκαίρια της μικρής Τζάκι Μπουβιέ μέχρι τον Τομ Φορντ
Από τις 30 Αυγούστου έως και τις 3 Οκτωβρίου, δείτε τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων
Διαρκεί μέχρι τις 26 Ιουλίου - Πού παρουσιάζονται τα έργα
Συλλυπητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού για την πρόωρη απώλεια του σπουδαίου συγγραφέα
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.