- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαντάμα Μπαττερφλάι στο κατάμεστο Ηρώδειο
Ήταν μια μαγική βραδιά στο κατάμεστο Ηρώδειο που ολοκληρώθηκε με ένα ενθουσιώδες και παρατεταμένο χειροκρότημα. Η πρεμιέρα της Μαντάμα Μπαττερφλάι από την Εθνική Λυρική Σκηνή σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα, μάγεψε, συγκίνησε και ενθουσίασε τους χιλιάδες φίλους της όπερας που την παρακολούθησαν.
Η συγκλονιστική «γιαπωνέζικη τραγωδία» του Τζάκομο Πουτσίνι που εξιστορεί το μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Μ. Φ. Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των ΗΠΑ, προσέλαβε μια νέα διάσταση στον ανοιχτό υποβλητικό χώρο του Ηρωδείου. Ο σκηνοθέτης Ούγκο ντε Άνα εστίασε στην διαφορά μεταξύ της Αμερικάνικης και της Ιαπωνικής κουλτούρας, αλλά και στην συναισθηματική ένταση της πρωταγωνίστριας, μέσα από μια διαχρονική σκηνοθετική άποψη με αναφορές σε συμβολικές εικόνες των δύο πολιτισμών.
Τα λιτά – ιαπωνικής αισθητικής – σκηνικά σε συνδυασμό με τις προβολές έδωσαν μια κινηματογραφική διάσταση στην παράσταση, ενώ τα πολύχρωμα εντυπωσιακά αυθεντικά γιαπωνέζικα κιμονό και η κινησιολογία πρωταγωνιστών και χορωδίας είχαν αναφορές στο θέατρο Καμπούκι.
Η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια της βραδιάς ήταν η ερμηνεύτρια της Μπαττερφλάι σοπράνο Μαρία Λουίτζα Μπόρσι η οποία με την συνταρακτική της ερμηνεία στον ρόλο που θεωρείται από τους πιο απαιτητικούς του οπερατικού ρεπερτορίου, κατάφερε να συγκινήσει τους χιλιάδες θεατές. Μαζί της ο τενόρος Βάλτερ Φρακκάρο, ο δικός μας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και η μεσόφωνος Ολέσυα Πέτροβα αποθεώθηκαν από το κοινό για τις υψηλότατου επιπέδου ερμηνείες τους. Το καστ συμπλήρωσαν Έλληνες μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Η Ορχήστρα της ΕΛΣ υπό την μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού Μύρωνα Μιχαηλίδη κατέκτησε υψηλότατο επίπεδο απόδοσης, φωτίζοντας τις λεπτές αποχρώσεις της μουσικής του Πουτσίνι, ενώ και η Χορωδία της Λυρικής υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου απέδωσε με επιτυχία τα υπέροχα χορωδιακά του έργου.
Επόμενες παραστάσεις 28, 30 & 31 Ιουλίου 2013
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναμένεται να «πιάσει» πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια
Με τις δύο νέες διακρίσεις, το έργο έχει πλέον αποσπάσει συνολικά τέσσερα διεθνή βραβεία
Η κόντρα που κράτησε χρόνια
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η Κρίσταλ Χάρις καλεί την ηθοποιό να «ξανασκεφτεί» τη συμμετοχή της
Η Δέσποινα Μεϊμάρογλου και η Ήρα Μπουγιουκτασιάν παρουσιάζουν έργα που φωτίζουν τον κοσμοπολιτισμό και τις ιστορικές ρήξεις
Το παιχνίδι κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2020 και έπειτα από συνεχείς αναβολές εξελίχθηκε σε τεράστια εμπορική επιτυχία
Μια διαδραστική, αλλοπρόσαλλη κωμωδία όπου το κοινό αποφασίζει ποιος είναι ο δολοφόνος
Ισραηλινοί αξιωματούχοι αποκαλύπτουν
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
Φωτογράφοι από όλο τον κόσμο καλούνται να δώσουν τη δική τους ματιά σε έναν τόπο που αλλάζει μαζί με τις εποχές
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Η ηθοποιός μίλησε για τη θεατρική μεταφορά του έργου της νομπελίστριας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς
Από τις παράξενες ηρωίδες μέχρι το φύλο των συγγραφέων, μια συζήτηση για τις ταμπέλες που συνοδεύουν τα βιβλία
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Η νέα ταινία αποτελεί μία από τις πρώτες μεγάλες κινήσεις της Paramount μετά τη συγχώνευση με τη Skydance
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Οι μεγάλοι συγγραφείς είδαν στην ηλικία ως κάτι εντελώς διαφορετικό από κοινωνικό ελάττωμα. Διέκριναν σε αυτή μια από τις βαθύτερες εμπειρίες της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που ξεκινούν οι περισσότερες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
Ο πολυαγαπημένος Βρετανός συγγραφέας μάς μίλησε για το τελευταίο του μυθιστόρημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.