- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το Λούβρο υποδέχεται τον Ιούλιο με 11 δωρεάν απογευματινές επισκέψεις (εικόνες)
Ένα «δωράκι» μετά την πρωτοφανή ανταπόκριση του κόσμου στην έκθεση για το έργο του Ντελακρουά
Τόσο μεγάλη είναι η επιτυχία και η ανταπόκριση του κοινού στην έκθεση που φιλοξενεί το Λούβρο για το έργο του Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά που αποφάσισε να ανοίξει τις πύλες του μουσείου δωρεάν στο κοινό για 11 απογεύματα του Ιουλίου.
Η έκθεση «Delacroix 1798 - 1863» που θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου, έχει δεχτεί 300.00 και πλέον επισκέπτες. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επισκεψιμότητες που έχει μια προσωρινή έκθεση στο Λούβρο τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια.
«Σκηνές από τη Σφαγή της Χίου», «Ο θάνατος του Σαρδανάπαλου: τα περισσότερα διάσημα έργα του ζωγράφου φιλοτεχνήθηκαν την πρώτη δεκαετία της μακράς σταδιοδρομίας του.
Στο σύνολο του έργου αυτού αφιερώνεται η έκθεση που διοργανώνει το Met της Νέας Υόρκης (από 17 Σεπτεμβρίου 2018 έως 6 Ιανουαρίου 2019) σε συνεργασία με το Λούβρο. Γι’ αυτή την πρώτη αναδρομική έκθεση μετά το 1963, συγκεντρώθηκαν 180 έργα του Ντελακρουά, κυρίως ζωγραφικής, πολλά από τα οποία ουδέποτε έχουν εκτεθεί στις ΗΠΑ. Μέσα από έργα που σπάνια εκτίθενται στο κοινό μαζί με εμβληματικούς πίνακες όπως «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου» (1826), «Η Μάχη του Νανσύ» (1831), «Γυναίκες του Αλγερίου στο διαμέρισμά τους» (1834) και «Η Μήδεια πριν σκοτώσει τα παιδιά της» (1838), η έκθεση του Met εξερευνά έναν καλλιτέχνη που θεωρείται πρόδρομος του ιμπρεσιονισμού.
Οι ημέρες για τις δωρεάν επισκέψεις που θα πραγματοποιούνται από τις 18.00 έως τις 21.45 και αναγράφονται στην ιστοσελίδα του μουσείου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αντιστάρ µεταµορφώνεται ξανά πρωταγωνιστώντας στη µυθική «Λόλα», που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου στο Παλλάς
Το έργο του Μπέρνσταϊν, βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Βολταίρου, ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση σε μορφή δραματοποιημένης συναυλίας
Οι σέκτες, οι αιρέσεις, οι απόκρυφες ομάδες ασκούν πάντα μια γοητεία στην ανθρώπινη φύση. Είναι το μυστήριο πίσω από την κλειστή πόρτα. Το απαγορευμένο.
Ο γνωστός εικαστικός μας μίλησε για τη ζωή του, με αφορμή τη νέα ατομική έκθεσή του «Οροπέδια»
Ένα βιβλίο που μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει μάθηση
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Κουμεντάκης και ο Θεόδωρος Κουρεντζής ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη παραγωγή με 50 περφόρμερ επί σκηνής
Ο μαέστρος μιλάει για την πολιτική σάτιρα του Βολταίρου και τη μουσική ιδιοφυΐα του Μπέρνστάιν, με αφορμή την πρώτη παρουσίαση του έργου στο ελληνικό κοινό
Αριθμεί μέχρι σήμερα 164 στοιχεία
35 φωτογραφίες από ski weddings που μας κάνουν να χαμογελάμε
Με τη συμμετοχή πάνω από 25 διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, μεταφραστών/τριών, πανεπιστημιακών και ειδικών ερευνητών/τριών από 5 χώρες
Δύο θρύλοι του heavy metal βάζουν φωτιά στο συναυλιακό καλοκαίρι
Ο δραματικότερος ζωγράφος του αμερικανικού ρεαλισμού, στην πλήρη ακμή του - Η ιστορία του εμβληματικού έργου
Το κείμενο υπογράφει η Ευτυχία Κ. Αργυροπούλου σε λυρική ποιητική μορφή
Μια εικονογράφος που τα σπάει
«Η Ίμο μοιάζει με σίφουνα στον τρόπο που υπάρχει στη σχέση της με τον Μπεν»
Μαθαίνοντας την Ελλάδα μέσα από τα αντικείμενά της
Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι ο αρχαιολογικός χώρος να αποδοθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2026
Πότε θα διεξαχθεί το τριήμερο φεστιβάλ
Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη ιδέα. Είναι η απουσία φόβου. Κι αυτό, τελικά, είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.
Ο Νίτσε δεν μάχεται τους θεούς, τους καθιστά περιττούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.