- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τρία θεάματα επιχειρούν τον επαναπροσδιορισμό μιας αρχαίας τραγωδίας, ενός εθνικού ύμνου και του θεάτρου και μια συναυλία κλασικής μουσικής.
Τρία θεάματα, ξεχωριστά το καθένα, επιχειρούν τον επαναπροσδιορισμό μιας αρχαίας τραγωδίας, ενός εθνικού ύμνου και του θεάτρου, και μια συναυλία κλασικής μουσικής φέρνει στη σκηνή καταξιωμένους σολίστες.

Φωτό: ERIC DENISE
Θέατρο
Olivier Py / Miss Knife
Ένας μονόλογος, μια σκηνή, ένας άνδρας μεταμφιεσμένος γυναίκα μπροστά σ’ ένα μικρόφωνο, πολλά τραγούδια με συνοδεία σαξόφωνου, φλάουτου, κρουστών, κοντραμπάσο και πιάνου. Ο Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, πριν αναλάβει τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Φεστιβάλ της Αβινιόν, κάνει μια στάση στην Αθήνα μ’ ένα ρόλο που επαναπροσδιορίζει το θέατρο, χρησιμοποιώντας μια καρναβαλική σύμβαση.
9/7 (22.00) & 10/7 (21.00), Πειραιώς 260 (Η) €20, 15 (μειωμένο), 10 (Φ/+65), 5 (Άνεργοι/ΑΜΕΑ)

Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ
Θέατρο
Μαρία Πρωτόπαππα / Ευριπίδη, Ιφιγένεια εν Αυλίδι
Μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης του μύθου επιχειρεί η εξαιρετική ηθοποιός, που τώρα καταπιάνεται για πρώτη φορά με τη σκηνοθεσία. Οι ήρωες της τραγωδίας, ως γνωστόν, είναι ο Αγαμέμνονας, η Κλυταιμνήστρα, η Ιφιγένεια, ο Μενέλαος, ο Αχιλλέας... Η Μ.Πρ. τους είδε ως βασιλιά κλόουν με σοβαρές φιλοδοξίες, βασίλισσα χωρίς βασίλειο, πριγκίπισσα σε πλήρη άγνοια, king-maker σκουληκαντέρα, υπερήρωα καλό παιδί... Ενδιαφέρουσα ανάγνωση. Παίζουν: Μανώλης Μαυροματάκης, Θανάσης Δήμου, Αγορίτσα Οικονόμου, Χριστίνα Μαξούρη, Γιάννος Περλέγκας κ.ά.
5 & 6/7 21.00, Πειραιώς 260 (Η) €20, 15 (μειωμένο), 10 (Φ/+65), 5 (Άνεργοι/ΑΜΕΑ)

Φωτό: Charalampos Krekoukiotis
Μουσική
Λάμπρος Φιλίππου - YIANNEIS / Διονυσίου Σολωμού, Ύμνος εις την Ελευθερίαν
Δύο γυναίκες. Μια εικοσάχρονη, η Δάφνη, και μια πενηντάχρονη, η Αλεξάνδρα. Δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι με τελείως διαφορετικές εμπειρίες θα βρεθούν αντιμέτωπες με την αμηχανία της αλήθειας. Η πρώτη εξαιτίας μιας παρέλασης με έντονη την παρουσία των αστυνομικών. Η δεύτερη μπροστά στην ανακάλυψη του θεάτρου. Μαζί τους και οι θεατές, καθώς αποκαλύπτονται και θέματα της ελληνικής οικογένειας. «Τα λάθη τιμωρούνται, όπως τιμωρούνται τα πλήθη όταν επαναστατούν» λέει ο σκηνοθέτης Λ.Φ. Ερμηνεύουν: Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά, Λάμπρος Φιλίππου, Γρηγόρης Μπαλλάς, Αλεξάνδρα Φιλίππου.
8/7, 21.00, Πειραιώς 260 (Η) €20, 15 (μειωμένο), 10 (Φ/+65), 5 (Άνεργοι/ΑΜΕΑ)

Πασκάλ Ροφέ

Μουσική
ΚΟΑ - Πασκάλ Ροφέ/ Έργα Κόνταλι, Μπάρτοκ, Μούσοργκσκι
Υπό τη διεύθυνση του βραβευμένου Γάλλου αρχιμουσικού Πασκάλ Ροφέ, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα της ουγγρικής και της ρωσικής εθνικής σχολής: Οι «Χοροί της Γκαλάντα» του Κόνταλι, το «Κοντσέρτο για δύο πιάνα και κρουστά» του Μπάρτοκ και το «Εικόνες από μια έκθεση» του Μούσοργκσκι.
Σολίστ: Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Στέφανος Θωμόπουλος, πιάνο / Δημήτρης Δεσύλλας, Ανδρέας Φαρμάκης, κρουστά.
5/7, 21.00, Ωδείο Ηρώδου Αττικού €30 (κάτω διάζωμα), 15 (άνω), 10 (Φ), 5 (Άνεργοι/ΑΜΕΑ)
Ιnfo
greekfestival.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις υποψηφιότητες περιλαμβάνεται και το συγκρότημα Pulp
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Μιλήσαμε με την εικαστικό με αφορμή τη νέα της έκθεση στην Γκαλερί Contemporary Athens
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Από την «Εκπομπή» του 1968 έως το κύκνειο άσμα του με τη «Σκόνη του Χρόνου»
Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε ευρωπαϊκές χώρες, με διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε στάση
Ο αντιστάρ µεταµορφώνεται ξανά πρωταγωνιστώντας στη µυθική «Λόλα», που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου στο Παλλάς
Το έργο του Μπέρνσταϊν, βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Βολταίρου, ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση σε μορφή δραματοποιημένης συναυλίας
Οι σέκτες, οι αιρέσεις, οι απόκρυφες ομάδες ασκούν πάντα μια γοητεία στην ανθρώπινη φύση. Είναι το μυστήριο πίσω από την κλειστή πόρτα. Το απαγορευμένο.
Ο γνωστός εικαστικός μας μίλησε για τη ζωή του, με αφορμή τη νέα ατομική έκθεσή του «Οροπέδια»
Ένα βιβλίο που μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει μάθηση
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Κουμεντάκης και ο Θεόδωρος Κουρεντζής ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη παραγωγή με 50 περφόρμερ επί σκηνής
Ο μαέστρος μιλάει για την πολιτική σάτιρα του Βολταίρου και τη μουσική ιδιοφυΐα του Μπέρνστάιν, με αφορμή την πρώτη παρουσίαση του έργου στο ελληνικό κοινό
Αριθμεί μέχρι σήμερα 164 στοιχεία
35 φωτογραφίες από ski weddings που μας κάνουν να χαμογελάμε
Με τη συμμετοχή πάνω από 25 διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, μεταφραστών/τριών, πανεπιστημιακών και ειδικών ερευνητών/τριών από 5 χώρες
Δύο θρύλοι του heavy metal βάζουν φωτιά στο συναυλιακό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.