- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σε πλήρη εγκατάλειψη ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα
«Στο έλεος των καιρικών συνθηκών και της ολιγωρίας του υπουργείου Πολιτισμού»
Στο έλεος των καιρικών συνθηκών και της ολιγωρίας του Υπουργείου Πολιτισμού είναι σύμφωνα με τη βουλευτή της ΔΗΣΥ ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες της Αρχαίας Φιγαλείας.
Η βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι πέρα από τα σοβαρά προβλήματα στεγανότητας του στεγάστρου, σε πλήρη στασιμότητα βρίσκονται και οι εργασίες αναστήλωσής του ναού. Την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης συμπληρώνουν οι φθαρμένες πινακίδες του Υπουργείου Πολιτισμού και οι ανενεργές οθόνες αφής, καλυμμένες με μαύρο πλαστικό. Ο ναός κάθε χρόνο προσελκύει το ενδιαφέρον περισσοτέρων από 30.000 επισκεπτών, ενώ όσον αφορά στο πολυδιαφημιζόμενο από το ΥΠΠΟ ηλεκτρονικό εισιτήριο – που όλο έρχεται και όλο κάπου χάνεται στη διαδρομή – μοιάζει με τραγική ειρωνεία για τον επισκέπτη που κατά την περιήγησή του στο εσωτερικό του ναού βλέπει να κρέμονται πάνω από το κεφάλι του κομμάτια από το σκισμένο στέγαστρο.
«Τα ευχολόγια που ακούμε συνέχεια από τα κυβερνητικά χείλη, ότι ο τουρισμός αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, μένουν κενό γράμμα στην πράξη. Αρκεί κανείς να δει την εικόνα του ναού του Επικούριου Απόλλωνα ο οποίος είναι αφημένος στο έλεος των καιρικών συνθηκών και της ολιγωρίας του ΥΠΠΟ. Η εικόνα αυτή της πλήρους εγκατάλειψης σίγουρα δεν ταιριάζει στο μοναδικό αυτό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας», δήλωσε η Χαρά Κεφαλίδου.
Τέλος, η βουλευτής ρωτά την Υπουργό για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στο ναό και για την εξασφάλιση της πολύτιμης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020 που αφορά σε Μνημεία της UNESCO, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Όσα είπαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς στοχαστές της εποχής μας
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Η ιστορία και οι παραδόσεις του Δεκεμβρίου ανά τα χρόνια
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Ο διάσημος Ελληνο-αμερικανός καλλιτέχνης μιλά για τη σειρά «Portraits», την τεχνική superdots, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του με τη μαγειρική
Ποιητής των ιδεών και των καθημερινών στιγμών, πολιτικός και ερωτικός, ένας αδυσώπητος ανθρωπογνώστης
Ο τόμος προς τιμήν του σε επιμέλεια των πανεπιστημιακών καθηγητών Burkhard Fehr και Παναγιώτη Ροϊλού
Μιλήσαμε με τον στοχαστή της σύγχρονης σκηνής, με αφορμή την παράσταση «Ολική και άμεση συλλογική επικείμενη επίγεια Σωτηρία» στο Θέατρο ΦΙΑΤ
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Προσεγγίζοντας την «κοσμογονία» όχι μόνο ως μυθολογική αρχή, αλλά ως σύγχρονη εμπειρία
Το εμβληματικό γλυπτό επανατοποθετήθηκε πλήρως ανανεωμένο στο φυσικό του περιβάλλον
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.