- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Telegraph: Τα μουσεία Ακρόπολης και Μπενάκη ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου
Τα δύο ελληνικά μουσεία περιλαμβάνονται στη λίστα της εφημερίδας με αυτά που πρέπει «να επισκεφθεί κάποιος πριν πεθάνει»
«41 απίστευτα μουσεία για να επισκεφτείς προτού πεθάνεις». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, το οποίο αναφέρεται στα πιο αξιοσημείωτα μουσεία στον κόσμο και περιλαμβάνει το μουσείο Ακρόπολης αλλά και το μουσείο Μπενάκη στο Κολωνάκι.
Τα δύο ελληνικά μουσεία συγκαταλέγονται στη σχετική λίστα της εφημερίδας, ενώ γίνεται αναφορά και στους λόγους που καθιστούν «απαραίτητη» μία επίσκεψη σε αυτά.
Το ξεχωριστό Μουσείο Ακρόπολης, που εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο 2009 και σχεδιάστηκε από τον Ελβετό αρχιτέκτονα Μπερνάρ Τσουμί, εκθέτει ευρήματα αρχαϊκής και κλασικής περιόδου από την Ακρόπολη, όπως περήφανα αρχαία αγάλματα και μαρμάρινα ανάγλυφα ζώων που μοιάζουν με αληθινά.
Παράλληλα, η εφημερίδα κάνει ιδιαίτερη μνεία στην αίθουσα του Παρθενώνα, στη μαρμάρινη ζωφόρο και στα γλυπτά που αφαιρέθηκαν από τον Λόρδο Έλγιν το 1801, ενημερώνοντας παράλληλα για το πάγιο αίτημα της Ελλάδας σχετικά με την επιστροφή τους. «Οι Έλληνες τα θέλουν πίσω εδώ και δεκαετίες και ελπίζουν ότι αυτή η κραυγαλέα παρουσίαση θα πείσει τελικά τους Βρετανούς να τα επιστρέψουν» τονίζεται στο άρθρο.
Από την άλλη, το Μουσείο Μπενάκη που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο με ένα υπέροχο καφέ στην ταράτσα του, «ανιχνεύει» την ελληνική τέχνη ως τον 20ό αιώνα. Γλυπτά, κεραμικά, κοσμήματα, πίνακες, έπιπλα και κοστούμια είναι μεταξύ των εκθεμάτων του, από τα οποία ξεχωρίζουν, σύμφωνα με την Telegraph, ο Θησαυρός της Θεσσαλίας (χρυσά κοσμήματα του 2ου αιώνα πΧ), δυο πρώιμα έργα του Ελ Γκρέκο και η ανακατασκευή δυο ξυλόγλυπτων κοζανίτικων δωματίων του 18ου αιώνα.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, μεταξύ των υπολοίπων μουσείων που αξίζει να επισκεφτεί κανείς όσο ζει είναι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στη Νέα Υόρκη, το Λούβρο και το Μουσείο Ροντέν στο Παρίσι, τα Μουσεία Βατικανού στη Ρώμη, το Πράντο στη Μαδρίτη, το Μουσείο Σχεδίου και το Μουσείο Βικτώρια και 'Αλμπερτ στο Λονδίνο, το Rijksmuseum και το Μουσείο Βαν Γκογκ στο 'Αμστερνταμ, το Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, το Μουσείο Διαλυμένων Σχέσεων στο Ζάγκρεμπ, το Μουσείο της Σαγκάης αλλά και πολλά ακόμα.
Πηγή: Telegraph
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αλλάζει γύρω στα 5-7 χρόνια, πώς οι αντιδράσεις των ενηλίκων επηρεάζουν τη δημιουργική αυτοπεποίθηση των παιδιών και τι μπορούμε να κάνουμε
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Photo Festival μιλά για τη φετινή διοργάνωση και το μέλλον της καλλιτεχνικής φωτογραφίας
Η Χοτλ γεννήθηκε σε οικογένεια κωφών και χρησιμοποίησε άπταιστα τη νοηματική γλώσσα
Όλα για τη μεγάλη έκθεση του MOMUS-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Η υπαίθρια έκθεση «Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια», που φιλοξενείται από τις 24 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου στον Χώρο του Συνδέσμου Δρυοπιδέων, στην Κανάλα
Το καστ αστέρων αποκαλύπτεται στο νέο υπερθέαμα της Marvel που κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο
Η αναφορά που έκανε στο ντοκιμαντέρ για τη Μελάνια Τραμπ
Tην αποκάλυψε έκανε ο επικεφαλής της εταιρείας
«Πρέπει να έχεις μια καταπληκτική ιδέα, για να κάνεις κάτι τέτοιο», δήλωσε ο 55χρονος σκηνοθέτης
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι δωρεάν
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Από τα καλοκαίρια της μικρής Τζάκι Μπουβιέ μέχρι τον Τομ Φορντ
Από τις 30 Αυγούστου έως και τις 3 Οκτωβρίου, δείτε τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων
Διαρκεί μέχρι τις 26 Ιουλίου - Πού παρουσιάζονται τα έργα
Συλλυπητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού για την πρόωρη απώλεια του σπουδαίου συγγραφέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.