Πολιτισμος

Ο Γιώργος Κιμούλης στο «τιμόνι» του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.»

Επτά συνολικά τα μέλη του νέου Δ.Σ. που ορίστηκαν από το Δημόσιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342237-711451.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής Γιώργος Κιμούλης εξελέγη πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε» μετά τη συνεδρίαση της τακτική γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

Και τα επτά μέλη του νέου Δ.Σ. ορίσθηκαν, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 3 παρ. 2.4 του ν. 3785/2009 (Α’ 138), από το Ελληνικό Δημόσιο. Ένα από τα μέλη ορίσθηκε καθ’ υπόδειξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ε.Λ.Σ.) και ένα καθ’ υπόδειξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε.), ενώ ως μέλος ορίσθηκε, ex officio, και ο Δήμαρχος Καλλιθέας Αττικής.

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Π.Ι.Σ.Ν. Α.Ε. είναι τα εξής:

1. Γιώργος Κιμούλης – Πρόεδρος

2. Νίκος Μανωλόπουλος- Διευθύνων Σύμβουλος

3. Ματίνα Στέα – Μέλος

4. Ανδρέας Νοταράς -Μέλος

5. Δημήτρης Κάρναβος -Μέλος-Δήμαρχος Καλλιθέας

6. Γιώργος Κουμεντάκης -Μέλος- Εκπρόσωπος Εθνικής Λυρικής Σκηνής

7. Δημήτρης Δημητρόπουλος -Μέλος- Εκπρόσωπος Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας

Σύντομο Βιογραφικό του προέδρου, Γιώργου Κιμούλη

Ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής. Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 18 Σεπτεμβρίου 1956. Εμφανίστηκε πρώτη φορά επαγγελματικά στο θέατρο το 1977 με τη θεατρική ομάδα "Ελεύθερο Θέατρο".

Το 1986 δημιούργησε τη δική του θεατρική ομάδα, το "Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας". Το 1996 ίδρυσε δραματική σχολή. Το 1998 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας. Μέλος του "Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών" -στο οποίο κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος. Μέλος της "Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων" και μέλος στο Θεατρικό Μουσείο - Κέντρο Μελέτης &  Έρευνας Ελληνικού Θεάτρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ