- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κατεβάζουν ρολά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι τα Σαββατοκύριακα
Σε αποχή προχωράει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων
Η διευρυμένη εκτελεστική γραμματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ) αποφάσισε να προχωρήσει σε αποχή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση κατά 35% της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι αρχαιοφύλακες για την εργασία το Σάββατο και την Κυριακή. Ως εκ τούτου τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι ενδέχεται στο εξής να μην είναι ανοικτά στο κοινό κάθε Σαββατοκύριακο.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ αναφέρεται ότι αποφάσισε ομόφωνα την εφαρμογή της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας από Δευτέρα έως Παρασκευή και να απέχουν τα Σαββατοκύριακα από τα καθήκοντά τους, αρχής γενομένης από τις 19 και 20 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί και μη επισκέψιμοι για το κοινό. «Η μείωση κατά 35% της αποζημίωσής μας, για την παροχή εργασίας μας κατά τα Σαββατοκύριακα, όπως προβλέπει το νέο μισθολόγιο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κλάδο των αρχαιοφυλάκων (διότι η πλειοψηφία των εργαζομένων σύμφωνα με τα ανωτέρω θα αμείβεται με 16 ευρώ περίπου για κάθε Κυριακή και αργία)» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Η ΠΕΥΦΑ ζητά από τους αρμόδιους να «διορθώσουν την αδικία αυτή» και να «επαναφέρουν τόσο τον φορέα καταβολής της, όσο και το ύψος της αποζημίωσης στο επίπεδο που ίσχυε μέχρι σήμερα» και παράλληλα καλούν τους αρχαιοφύλακες «να μην εργάζονται εθελοντικά σε καμία εκδήλωση πέραν του ωραρίου λειτουργίας (π.χ. κρουαζιέρες, ομαδικές επισκέψεις, εκδηλώσεις κ.τ.λ.), μέχρι την έκδοση της απαραίτητης ΚΥΑ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 100 φωτογραφικά βιβλία
Η πρωταγωνίστρια της παράστασης «Όλος ο χρόνος του κόσμου» στο Θέατρο Τέχνης μιλάει για τον ρόλο της
Μιλήσαμε με την πρωταγωνίστρια της παράστασης «Είσαι μουσική» στο Nous-Creative Space
Υπερτιτλισμός, διερμηνεία στη νοηματική, απτική ξενάγηση και ακουστική περιγραφή για ίση πρόσβαση στον πολιτισμό
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Μιλήσαμε με τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τα παιδιά του Οιδίποδα, στην ομώνυμη παράσταση του Ρόμπερτ Άικ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Από τη Ρόδο στις διεθνείς σκηνές και τώρα στην Αθήνα με το νέο της σόλο «RE B OU ND»
Η καλλιτέχνιδα μιλά για τα έργα «Καρυοθραύστης» και το «Ο Μίκυ και η παρέα του σώζουν τα Χριστούγεννα» στο Θεάτρο Αυλαία στον Πειραιά
Στην ποιητική συλλογή «Les Grottes – Excavating Insanity» προσπαθεί να βρει τον δρόμο της επιστροφής προς τη νηφαλιότητα και την επιβίωση γράφοντας
Αποκαλύψεις και μυστικά σε μια πολυκατοικία
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Από τον Νάνο Βαλαωρίτη στην Τζένιφερ Λόπεζ και από την Κίρα Νάιτλι στον Σάρλ Αζναβούρ
Μιλήσαμε με τους δύο πρωταγωνιστές της παιδικής παράστασης «In motion» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Μια συζήτηση για το έργο «Ολική Άμεση Συλλογική Επικείμενη Επίγεια Σωτηρία», τις υπαρξιακές και κοινωνικές αφετηρίες που τροφοδοτούν το καλλιτεχνικό του όραμα, το θέατρο και την κοινωνία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.