19 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία μπαίνουν στην εποχή του ελεύθερου ίντερνετ
Το ΚΑΣ αποδέχθηκε την πολιτιστική χορηγία της Cosmote
Ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ αποκτούν συνολικά 19 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε και αποδέχθηκε τη σχετική πολιτιστική χορηγία της Cosmote.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα παροχής ελεύθερου ίντερνετ καθώς και τεχνολογία που θα διευκολύνει την εγκατάσταση ψηφιακών εφαρμογών ξενάγησης και περιήγησης. Η πολιτιστική χορηγία της Cosmote αφορά το Ακρωτήρι Θήρας, τη Δήλο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Ακρόπολη, την Αρχαία Ολυμπία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, την Ακρόπολη Λίνδου, την Κνωσό, τους Δελφούς, την Επίδαυρο, το Σούνιο, την Ακρόπολη Μυκηνών, τη Σπιναλόγκα, τους Βασιλικούς Τάφους Αιγών, τη Δωδώνη, την Αρχαία Κόρινθο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Πιλοτικά θα λειτουργήσει αρχικά στο Ακρωτήρι Θήρας, στη Δήλο, στο Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, ενώ από τον εκπρόσωπο της εταιρείας δεν αποκλείστηκε η δυνατότητα επέκτασης της χορηγίας και σε άλλους χώρους, πλην των 19 προαναφερθέντων. «Είναι ζήτημα ανθρωπιστικό να υπάρχει αυτή η σύνδεση στη Δήλο», δήλωσε ο Δημήτρης Αθανασούλης, προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ο οποίος επισήμανε τη χρησιμότητα της διαδικτυακής σύνδεσης στις Κυκλάδες και ειδικά στη Δήλο, όπου ακόμα και η τηλεφωνική επικοινωνία είναι ανεπαρκής. Ο όμιλος τηλεπικοινωνιών θα αναλάβει τον σχεδιασμό και τις μελέτες για την ανάπτυξη του δικτύου υποδομών, τα έξοδα εγκατάστασης και κατασκευής τους, την επίβλεψη λειτουργίας τους, καθώς και τις εργασίες συντήρησης. Σε κάθε χώρο θα γίνεται αυτοψία, ενώ η μελέτη θα υποβάλλεται προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του υπουργείου Πολιτισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γνωστός εικαστικός μας μίλησε για τη ζωή του, με αφορμή τη νέα ατομική έκθεσή του «Οροπέδια»
Θλίψη στον κόσμο των γραμμάτων για την απώλεια της σπουδαίας μεταφράστριας
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Φαβορί μέχρι ώρας ο Akylas, με το «Ferto» να ξεπερνάει τις 1.000.000 προβολές
Όταν ένα χωριό διακοσίων κατοίκων γίνεται πολιτιστικός προορισμός
Ξεκινά η επανατοποθέτηση των «Δεσμωτών» στο Φάληρο, σε ειδικό κέλυφος, με χρηματοδότηση Ταμείου Ανάκαμψης
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Από τους μύθους του Χατζιδάκι στη «συνομιλία» Μπετόβεν και Προκόφιεφ
Από την Κιάρα Σουγκανίδου στον Απόστολο Χαντζαρά και την Άννα Παπαμαρκάκη- Evans
Συμμετείχε στα σπουδαιότερα άλμπουμ των Γερμανών
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Μία συζήτηση για τη σύγχρονη ελληνική παραγωγή και τον ρόλο της ΑΙ
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Μετά τον πόλεμο με τον γιο της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.