Πολιτισμος

Η τέχνη δροσίζει

5ο Altogether Festival. Η Athens Voice είναι χορηγός επικοινωνίας

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
ΤΕΥΧΟΣ 398
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτό: Νικολέτα Ζαβού
Φωτό: Νικολέτα Ζαβού

Θέατρο, μουσική, εκθέσεις… μας προ(σ)καλούν κι αυτό το καλοκαίρι στην πόλη

Θέατρο, μουσική, εκθέσεις… μας προ(σ)καλούν κι αυτό το καλοκαίρι να βρεθούμε στις διπλανές θέσεις ανοιχτών και κλειστών χώρων της πόλης

Τέσσερις Στάσεις

● 5ο Artogether Festival: Θα τρέχει το τριήμερο 3-5/7 στο Six D.o.g.s σε διοργάνωση της διαδικτυακής καλλιτεχνικής πλατφόρμας bankit.gr. Φωτογράφοι, ζωγράφοι, ηθοποιοί, θεατρικές ομάδες, σκηνοθέτες, performers, συγκροτήματα, συγγραφείς, συνθέτες, γραφίστες, σεναριογράφοι, σκιτσογράφοι, εικαστικοί, ποιητές, χορευτές, στιχουργοί, καλλιτεχνικές ομάδες θα είναι εκεί για να μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Μερικά από τα ονόματα που θα δούμε: Β.Ταγκούλη, Violet Louise, What The Funk, Χορόγραμμα, Άπλετοι Κήποι, Ρ. Μάκαρη, Ρ. Παπαγεωργίου, Φ. Καρύδη, Β Ταντάουι, Α. Λαζάρου κ.ά. Η είσοδος είναι ελεύθερη κι οι πόρτες ανοίγουν κάθε μέρα στις 19.00. Όσοι θέλουν και μπορούν φέρνουν τρόφιμα και φάρμακα που θα προσφερθούν στους Γιατρούς του Κόσμου. Η Athens Voice είναι χορηγός επικοινωνίας.

● Φεστιβάλ Θεάτρου Πέτρας «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλη σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη ανεβάζει αυτό το καλοκαίρι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με μια ενδιαφέρουσα ομάδα ηθοποιών: Γιώργο Αρμένη, Τάσο Νούσια και Μαρίνα Ασλάνογλου. Στις 2/8 στο στην Πετρούπολη.

● Στο ίδιο φεστιβάλ στις 29 & 30/8 σειρά παίρνουν οι «Όρνιθες» από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και σε σκηνοθεσία και απόδοση Γιάννη Κακλέα με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Οδυσέα Παπασπηλιόπουλο, Κωνσταντίνο Μπερικόπουλο.

● Φεστιβάλ της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι Η μουσικοθεατρική επιθεώρηση «Η Ελλάδα ποτέ δε πεθαίνει» σε σύλληψη και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στις 9/7. Πρωταγωνιστούν: Τζόυς Ευείδη, Παύλος Χαϊκάλης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Ρένια Λουιζίδου, Έρση Μαλικένζου.


Φωτό: Νικολέτα Ζαβού "Η φωτογράφιση για την ATHENS VOICE μού έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσω πολλές τεχνικές καινούργιες για μένα και να δω την πόλη όχι όπως μου αρέσει προσωπικά, αλλά όπως θα άρεσε σε ένα πιο ευρύ κοινό. Στην Αθήνα, ενώ μου αρέσει πολύ, με ενοχλεί το ότι δεν μπορώ να κυκλοφορήσω όπως θα ήθελα. Δεν μπορώ να κυκλοφορώ με τη φωτογραφική μηχανή περασμένη στο λαιμό, πρέπει να την κρύβω και να τη βγάζω τελευταία στιγμή. Αλλά έχει πολλές γωνιές για να ανακαλύψεις, ακόμη και στον Κεραμεικό που πήγαινα για μια εβδομάδα κάθε μέρα για να φωτογραφίσω. Αν θες να δεις την ομορφιά, θα τη δεις."

ATHENS VOICE - Δημιουργώντας ένα editorial

Το σεμινάριο σχεδιάστηκε από το New School Athens  σαν μια φωτογραφική άσκηση σε πραγματικό χρόνο. Η photo editor Νικάνδρη Κουκουλιώτη και οι μαθητές της επεξεργάστηκαν τα θέματα του «SUMMER IN THE CITY». Φωτογράφισαν οι: Κοσμάς Κουμιανός, Ναστάζια Αράπογλου, Γιώργος Γκουνέζος, Νικολέτα Ζαβού, Χρήστος Καπάτος, Γεωργία Πανάκια, Ορέστης Σεφέρογλου, Νικόλας Τσακρής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ