Πολιτισμος

SUMMER IN THE CITY: New Kids On The Block

Οι Oper(o) στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς, oι φοιτητές των Σχολών Καλών Τεχνών στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης.

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
ΤΕΥΧΟΣ 351
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναγιώτα Μονογιού
Παναγιώτα Μονογιού

Οι Oper(o) στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς, oι φοιτητές των Σχολών Καλών Τεχνών στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης.Η A.V. σε βάζει στο πνεύμα.

O Άγγελος Αντωνόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο 1ο εργαστήριο ζωγραφικής της ΑΣΚΤ και επιμελητής της ΣΤ΄ Μπιενάλε των Φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας, μιλάει στην A.V.

«Φέτος μαζί με την ΑΣΚΤ και το τμήμα Θεσσαλονίκης συμμετέχει για πρώτη φορά η σχολή της Φλώρινας, πέντε χρόνια μετά τη σύστασή της. Ο θεσμός βοηθάει τους σπουδαστές να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους τους αλλά και να επικοινωνήσουν με το ευρύ κοινό. Η έκθεση λειτουργεί σαν την πρώτη τους επαφή με την κοινωνία και αυτό ενδιαφέρει πολύ τη σχολή μας, να δείχνουμε δηλαδή στον κόσμο τι κάνουμε και να μην είμαστε απομονωμένοι στους τέσσερις τοίχους της οδού Πειραιώς».

Info: Η διοργάνωση («Τα Νέα της Τέχνης» & Γραφείο Διασύνδεσης ΑΣΚΤ) περιλαμβάνει 100 έργα. Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Μέγαρο Εϋνάρδου: Α’ μέρος ως 24/6, Β’ μέρος (24/6 - 9/7), Αγ. Κωνσταντίνου 20 & Μενάνδρου, 210 3234.367


Οι αγαπημένοι Oper(o) –ή αλλιώς τα παιδιά που έβγαλαν την όπερα στο δρόμο– ετοιμάζουν την παράστασή τους «Fiammifero» (μτφ. Το σπίρτο) στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη Πειραιώς. Τι «μαγειρεύουν» αυτή τη φορά; 

«Αυτή τη φορά κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Έγραψαν για εμάς νέοι συγγραφείς ένα έργο, στο οποίο ενσωματώθηκαν μοτίβα από μεγάλα κλασικά έργα της όπερας όπως η Aida, η Tosca, ο Trovatore κ.ά. με αποτέλεσμα μια νέα ενιαία σύνθεση. Μια σύγχρονη όπερα με θέμα μια κωμική ιστορία μυστηρίου. Ακραίοι χαρακτήρες, γέλιο, συγκίνηση και πάντα ο δρόμος «συνθέτουν» μια όπερα του 21ου αιώνα. Η σκηνοθεσία είναι αμιγώς θεατρική και ολοκληρώνουμε το εγχείρημα με μια έντονη εικαστική πρόταση. Οι θεατές που θα έρθουν θέλουμε να γελάσουν, να γλυκαθούν, να ονειρευτούν, να ταξιδέψουν, να παρηγορηθούν, να “θυμηθούν” ή να “ξεχάσουν”…»

Info: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, 7, 8 & 10/7, είσοδος € 12. Κείμενο: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Ειρήνη Γεωργαλάκη. Παίζουν και τραγουδούν: Δημήτρης Πακσόγλου, Εριφίλη Γιαννακοπούλου, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Κώστας Πέτρου, Κωνσταντίνος Ραφαηλίδης, Γιώργος Ζιάβρας. Αν μία από αυτές τις ημέρες επισκεφτείτε το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς, μπορείτε να δείτε πρόβα τους. Η A.V. είναι χορηγός επικοινωνίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ