- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Low Budget Festival
Τι συμβαίνει όταν ο προϋπολογισμός είναι εξ ορισμού χαμηλός; Μην τρέξεις να πεις «Έρχεται η μιζέρια!»
Τι συμβαίνει όταν ο προϋπολογισμός είναι εξ ορισμού χαμηλός; Μην τρέξεις να πεις «Έρχεται η μιζέρια!» Γιατί το ηθικό είναι ακμαιότατο, το χιούμορ αδιαπραγμάτευτο και η δημιουργικότητα γάργαρη ΑΝ… υπάρχει συνασπισμός δυνάμεων και αλληλεγγύη που περισσεύει. Και αν όλα αυτά ακούγονται πολύ ουτοπικά μάλλον δεν θα έχετε ακούσει για το 1ο Low Budget Festival, που ήδη τρέχει στο Γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Εκεί όπου το «Σπίρτο» (www.tospirto.net) του Λάκη Λαζόπουλου προσκάλεσε δέκα νεανικές (και) πολυπαινεμένες θεατρικές ομάδες στο παρθενικό Low Budget Festival – τίτλος που δικαιολογείται απόλυτα από τη χαμηλή γενική είσοδο που είναι € 10. Η καρδιά του σύγχρονου θεάτρου θα χτυπάει μέχρι τις 19/12. Τις επόμενες ημέρες: 2-4/12 η ομάδα Gaff της Σοφίας Καραγιάννη παρουσιάζει το έργο της «Κραχ» – ένας σχολιασμός για την ολέθρια σχέση του ανθρώπου με το χρήμα. 5, 6 και 7/12 ο Κώστας Γάκης με τη μουσικοχοροθεατρική παράστασή του «Σκάλα» (ή μία εξανθρωπισμένη μινιμαλιστική όπερα, όπως την περιγράφει ο ίδιος). Ακολουθεί η ομάδα του Ευριπίδη Λασκαρίδη με το «Κορίτσι μπαταρία» (8, 9, 10/12) – ένα ρομαντικό μίνι live σε κείμενο Όλιας Λαζαρίδου.
Infο
Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, 210 3418.550, εισιτήρια: 210 3418.579 και στο Public (Σύνταγμα και Πειραιά). Η Athens Voice είναι χορηγός επικοινωνίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σπουδαίος φωτογράφος μιλάει στην Athens Voice για το σύνολο του έργου του, αρνούμενος τον χαρακτηρισμό του «πολεμικού φωτορεπόρτερ»
Έτοιμο το πρώτο προσχέδιο από τον σεναριογράφο του House of Cards
Μιλήσαμε με τον πρωταγωνιστή της παράστασης «Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας στο θέατρο Τζένη Καρέζη
Η ταινία βασίζεται στο αδημοσίευτο κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Οδοιπορικό Μαουτχάουζεν – Μάιος 1988»
«Ζητώ συγγνώμη αν αυτό αποτελεί σοκ, ήταν και για μένα» έγραψε ο ηθοποιός σε ανάρτησή του
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ hip hop κουλτούρας στην Ελλάδα επιστρέφει στην Τεχνόπολη
Οι διαχρονικές παρεξηγήσεις για τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης που, τελικά, δεν ήταν τέτοια
55 αριστουργηµατικά σονέτα που ο Ρίλκε απηύθυνε στον µυθικό γενάρχη της ποίησης, τον Ορφέα.
Επιστήμονες και πολίτες συναντιούνται για να γνωρίσουν, να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τη φύση
Τι είπαν οι Ματ Μπετινέλι-Όλπιν και Τάιλερ Γκίλετ
Είναι μια χαρά εκείνος και η οικογένειά του, λέει πηγή από το περιβάλλον του
Το έργο ζωντανεύει με έναν εξαιρετικό θίασο και την ηχηρή παρουσία του κειμένου του συγγραφέα Γιώργου Διαλεγμένου
Πότε θα ανακοινωθούν οι νικητές
Ο στόχος της φιλοσοφίας τους, τα έργα τους και η επιρροή τους
Ένα podcast που δεν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές του, στέλνοντας τις (επί παντός επιστητού) ερωτήσεις τους στους συντελεστές
11,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν sign-up για τα εισιτήρια presale
Ο γνωστός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Εσύ και τα σύννεφά σου» στο θέατρο Μετς
Τραγούδια, θέατρο και διάλογος για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
...και πώς οι πλατφόρμες το συνέδεσαν απευθείας με την υπόθεση Έπσταϊν
Ο Λευτέρης Γιοβανίδης μεταφέρει το παγκόσμιας εμβέλειας μυθιστόρημα για πρώτη φορά σε σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.