1821 Digital Gallery
Σπύρος Πέγκας
ΤΕΥΧΟΣ 509

Σπύρος Πέγκας

«Πιστεύω ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος πολιτικής»

Ανήκει στην Πρωτοβουλία και το στενό πυρήνα των συνεργατών του Γιάννη Μπουτάρη. Έχει δοκιμαστεί σε θέσεις ευθύνης, είναι γνωστός για τις πρωτοποριακές ιδέες που υλοποίησε ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κατάφερε να εκτοξεύσει τα νούμερα φιλοξενίας τουριστών στη Θεσσαλονίκη ως εντεταλμένος σύμβουλος και αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων.

Ο Σπύρος Πέγκας ετοιμάζεται για μία ακόμη πολιτική αναμέτρηση, αυτή τη φορά στην Α΄ εκλογική περιφέρεια της πόλης. Συντάσσεσαι στις δυνάμεις του Ποταμιού και ως υπεύθυνος του κόμματος στον Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ευελπιστεί να του δοθεί η δυνατότητα να εφαρμόσει και στον κεντρικό πολιτικό στίβο τις καινοτόμες ιδέες που εφάρμοσε σε τοπικό επίπεδο. Πολιτικός επιστήμονας και πετυχημένος επιχειρηματίας στο παρελθόν, ο αυτοδημιούργητος στην πολιτική Σπύρος Πέγκας βρίσκει στο Ποτάμι χώρο έκφρασης των πολιτικών του ανησυχιών και προσδοκιών.

Πώς οδηγηθήκατε στην απόφαση να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην κεντρική πολιτική σκηνή; Και γιατί με το Ποτάμι;

Γιατί αυτό είναι για μένα το επόμενο βήμα πρόκλησης και δημιουργίας. Καταφέραμε σε τοπικό επίπεδο να ανατρέψουμε το φαύλο πολιτικό σύστημα της πόλης, καταφέραμε να αλλάξουμε σε σημαντικό βαθμό την πόλη. Είναι, λοιπόν, εφικτό και σε εθνικό επίπεδο. Πιστεύω ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος καταρχήν πολιτικής αντίληψης και πολιτικής και διοικητικής διαχείρισης. Με το Ποτάμι γιατί όπως και η Πρωτοβουλία εκφράζει το νέο, το φρέσκο, το διαφορετικό, δεν έχει βαρίδια πολιτικά, έχει ανθρώπους με όραμα και διάθεση να δημιουργήσουν μια άλλη Ελλάδα. Εκεί αισθάνομαι άνετα, στο χώρο μου μέσα από την ταύτισή μου με τις απόψεις του Σταύρου Θεοδωράκη και των υπόλοιπων στελεχών.

Σχετικα
Predator: Πολιτική κόντρα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για το λογισμικό παρακολούθησης
Predator: Πολιτική κόντρα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για το λογισμικό παρακολούθησης

Η εμπειρία σας σε θέσεις ευθύνης στον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι αξιοποιήσιμη και βοηθητική στο νέο σας εγχείρημα;

Αποτελεί μία στέρεη πολιτική αλλά και διαχειριστική βάση. Μου έδωσε την πολύτιμη εμπειρία διοίκησης από θέσεις ευθύνης και τη δυνατότητα τριβής με την κεντρική πολιτική διοίκηση. Βίωσα τις αγκυλώσεις των υπουργείων, την προσπάθεια να επισκιαστούν οι πρωτοβουλίες που παίρναμε σε τοπικό επίπεδο. Έμαθα μέσα από συνέργειες και συνεργασίες να φτάνω στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ήταν αναγκαίες οι εκλογές αυτή τη χρονική στιγμή για τη χώρα και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που προκύπτουν από μία παρατεταμένη πολιτική αστάθεια;

Σχετικα
Κώστας Σημίτης στο 3ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Μια νέα αρχή ξεκίνησε»
Κώστας Σημίτης στο 3ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Μια νέα αρχή ξεκίνησε»

Οι εκλογές ήταν αναγκαίες αλλά όχι μ’ αυτό τον εκβιαστικό τρόπο. Το Ποτάμι, ως τρίτο κόμμα, μπορεί να είναι ο καθοριστικός ρυθμιστικός παράγοντας ο οποίος από θέση ευθύνης θα αποτρέψει την όποια πολιτική αστάθεια που μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επιζήμια αυτή τη χρονική στιγμή.

Ποιο είναι το όραμά σας για τη χώρα και τι πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε, αν εκλεγείτε;

Πιστεύω σε μία νέα αντίληψη για την πολιτική διαχείριση και στη βαθιά κατανόηση τόσο των νέων αναγκών όσο και της διεθνούς κατάστασης. Απαιτείται η ανανέωση του πολιτικού δυναμικού και η υιοθέτηση μίας νέας πολιτικής γλώσσας που θα συνοδεύει την αντίστοιχη πολιτική πράξη. Ο νέος πολιτικός λόγος είναι η νέα πολιτική πράξη. Η Ελλάδα διαθέτει πλούσιο δυναμικό ανθρώπων. Αυτό που της λείπει για να ακμάσει είναι το οργανωτικό και θεσμικό πλαίσιο. Στη δημιουργία του ελπίζω να βοηθήσω ως βουλευτής του Ποταμιού.


*Ο Σ.Π. είναι υποψήφιος Α' Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5