Πολιτικη & Οικονομια

Πώς η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποστόμωσε Τούρκο βουλευτή στο Συμβούλιο της Ευρώπης (βίντεο)

Η ηχηρή απάντηση της ΠτΔ στις νέες τουρκικές προκλήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο Συμβούλιο της Ευρώπης
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο Συμβούλιο της Ευρώπης © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδωσε αποστομωτική απάντηση στον προκλητικό Τούρκο βουλευτή. Το βίντεο με την ηχηρή απάντησή της.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έβαλε στη θέση του Τούρκο βουλευτή στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποστόμωσε τον Ziya Altunyaldiz κατά τη διάρκεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Τούρκος βουλευτής επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα μεταξύ άλλων. Παράλληλα, έκανε και μια αναφορά στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που δήθεν δεν αναγνωρίζει τη νομολογία του. Η απάντηση που έλαβε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν ηχηρή και αποστομωτική.

Ο διάλογος ανάμεσα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Τούρκο βουλευτή στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ziya Altunyaldiz (Τουρκία, Ανεξάρτητος): Εξοχοτάτη, ίσως γνωρίζετε ότι η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο αυτήν τη στιγμή εκτυλίσσεται, η Ελλάδα λέει ότι θα αποταθεί στο Διεθνές Δικαστήριο. Όμως, το 2015 η Ελλάδα ανανέωσε κάποιες επιφυλάξεις, όσον αφορά τη νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου για την αποστρατιωτικοποίηση, το εύρος του εθνικού εναερίου χώρου, την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων και την αποκλειστική οικονομική ζώνη και υφαλοκρηπίδα. Νομίζετε, λοιπόν, ότι είναι δυνατόν να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο τη στιγμή που η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί αυτές τις επιφυλάξεις; Δεν βρίσκετε ότι κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα αντιφατικό;

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σύμφωνα με το άρθρο 36 του καταστατικού του, ήδη από το 1994. Το 2015, η χώρα μου ανανέωσε την αναγνώριση προβαίνοντας σε σχετική δήλωση και προσθέτοντας κάποιες συγκεκριμένες εξαιρέσεις, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών και μη κρατών. Αντιθέτως η Τουρκία, όπως γνωρίζουμε, δεν έχει αναγνωρίσει την ως άνω δικαιοδοσία του δικαστηρίου.

Τα βίντεο από το Συμβούλιο της Ευρώπης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Τούρκου βουλευτή:

Ηχηρή απάντηση στην Άγκυρα από το Στρασβούργο

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ