Πολιτικη & Οικονομια

Τα σχέδια του Μητσοτάκη μετά την παλινόρθωση της μοναρχίας

Μια λίστα με δέκα τίτλους των επόμενων πρωτοσέλιδων του φιλοσυριζαϊκού τύπου που μπορούν να γίνουν η αφορμή γι’ αυτό που στην Κουμουνδούρου ονομάζουν «αντιπολίτευση» και οι υπόλοιποι λέμε κωμωδία

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σκωτία, κατόπιν πρόσκλησης του Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου.
© ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα Καρόλο, οι αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και η παλινόρθωση της μοναρχίας.

Με χαρά βλέπω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ και τα δορυφορικά του μέσα ενημέρωσης κατάλαβαν ότι δεν είναι σε θέση να κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση και αποφάσισαν να κάνουν σοβαρή ψυχαγωγία. Δηλαδή αποφάσισαν πως, αφού δεν μπορούν να είναι πολιτικά χρήσιμοι, καλό είναι να γίνουν διασκεδαστικοί. Κάπως έτσι φαντάζομαι προέκυψε και η απόπειρα να συνδεθεί η επίσκεψη του Μητσοτάκη στον διάδοχο Κάρολο με την παλινόρθωση της μοναρχίας και κάπως έτσι προέκυψαν και τα πανηγύρια που η απόπειρα παλινόρθωσης απετράπη χάρη σε αυτούς που την αποκάλυψαν.

Εξώφυλλα της Εφημερίδας των Συντακτών μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο

Κάποιος μπορεί να παρατηρήσει ότι και ο Αλέκσης είχε συνάντηση (και μάλιστα πολύ εγκάρδια) με τον Κάρολο όταν ήταν πρωθυπουργός, κάποιος άλλος μπορεί να παρατηρήσει ότι οι μόνοι που ασχολούνται με τη μοναρχία είναι οι ίδιοι οι σύντροφοι και κάποιος τρίτος να αναρωτηθεί γιατί οι σύντροφοι δεν αντιπολιτεύονται πάνω σε πραγματικά ζητήματα, αλλά αυτοί οι κάποιοι θα έχουν χάσει την ουσία: οι σύντροφοι ΔΕΝ μπορούν να αντιπολιτευθούν με σοβαρότητα σε κανένα πραγματικό ζητήματα γιατί α) τα χάλια της διακυβέρνησής τους είναι ακόμα νωπά, β) όπως και η κυβέρνηση, δεν έχουν καμία διάθεση να συγκρουστούν με την εκλογική πελατεία ή με την επιχειρηματική εξουσία γ) και να θέλουν, δεν μπορούν να είναι σοβαροί. Επιπλέον, επειδή παρά την απροθυμία τους για ουσιαστική σύγκρουση είναι συγκρουσιακοί ως ιδεολογία και νοοτροπία, έχουν ανάγκη από ανεμόμυλους στους οποίους να επιτίθενται. Οπότε ξεκινούν τσακωμούς για θέματα που τα έβγαλαν από το κεφάλι τους (ή από άλλα μέρη του σώματος) κι όταν πια συνειδητοποιούν ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι το θέμα είναι ανύπαρκτο εκείνοι ισχυρίζονται ότι η ανυπαρξία οφείλεται στη δική τους επαγρύπνηση.

Ναι, είναι σαν να πάτε σε έναν γνωστό σας και να του πείτε του ότι θα έπρεπε να ντρέπεται που θέλει να σας κλέψει το πορτοφόλι και όταν εκείνος αρχίσει να σας εξηγεί ότι δεν έχει διάθεση να σας κλέψει το πορτοφόλι εσείς να του πείτε ότι η διάθεση του κόπηκε επειδή τον ξεμπροστιάσατε, αλλά μη μου πείτε ότι δεν έχει πλάκα. Κι επειδή έχει πλάκα κι επειδή νομίζω ότι πιθανώς οι σύντροφοι να βρήκαν την πραγματική τους κλίση, για να βοηθήσω έφτιαξα μια λίστα με δέκα τίτλους των επόμενων πρωτοσέλιδων του φιλοσυριζαϊκού τύπου που μπορούν να γίνουν η αφορμή γι’ αυτό που στην Κουμουνδούρου ονομάζουν «αντιπολίτευση» και οι υπόλοιποι λέμε κωμωδία:

  • Επαναποινικοποίηση της μοιχείας σχεδιάζει η κυβέρνηση. Τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα.
  • Ανοίγει και πάλι η Μακρόνησος. Μέσα στο 2023 οι πρώτοι εκτοπισμένοι της γαλάζιας χούντας.
  • Χωρίς γυναίκες οι επόμενες εκλογές. Κυβερνητική τροπολογία καταργεί το δικαίωμα των γυναικών να εκλέγονται και να ψηφίζουν.
  • Αποποινικοποιείται η κτηνοβασία. Μετά τη νεοφιλελεύθερη Ολλανδία και η Ελλάδα του νεοφιλελεύθερου Μητσοτάκη παραδίδει τα κατοικίδια στις ορέξεις των νεοφιλελεύθερων τεράτων.
  • Κορίτσια - Αγόρια χωριστά. Η Κεραμέως επαναφέρει τον διαχωρισμό των σχολείων σε θηλέων και αρρένων.
  • Μύρισε Χούντα. Σε Στάδιο Στυλιανού Παττακού θα μετονομαστεί το ΣΕΦ.
  • Μικρασιατική Καταστροφή Νο 2. Εισβολή στη Μικρά Ασία ετοιμάζει η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση. Πρώτοι στόχοι Ισμίρ και Ινστανμπούλ.
  • Από μαθητές, δούλοι. Σε σκλαβοπάζαρα της Αφρικής θα πωλούνται οι μαθητές που δεν επιτυγχάνουν στις πανελλήνιες. Αύριο υπογράφεται η συμφωνία με Σομαλία.
  • Αντίο, Ελευθερία. Κυβερνητικό σχέδιο να ξαναχτιστεί το ΕΑΤ-ΕΣΑ αποκαλύπτει η Επιτροπή Κατοίκων του Πάρκου Ελευθερίας.

Και τέλος αυτό και μπράβο του:

Χιουμοριστικό εξώφυλλα εφημερίδας μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ