Πολιτικη & Οικονομια

Το δώρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρίγκιπα Κάρολο - Η συνάντηση στη Σκωτία

Η στιχομυθία μπροστά στην κάμερα - Τι συζήτησαν για το Τατόι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρίζει στον πρίγκιπα Κάρολο έναν κατάλογο με τα εκθέματα από το νέο αρχαιολογικό μουσείο στα Χανιά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρίζει στον πρίγκιπα Κάρολο έναν κατάλογο με τα εκθέματα από το νέο αρχαιολογικό μουσείο στα Χανιά © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Δώρο στον πρίγκιπα Κάρολο έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχαν στη Σκωτία. Το Τατόι και ο κατάλογος για το νέο αρχαιολογικό μουσείο στα Χανιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στον πρίγκιπα Κάρολο ένα ξεχωριστό δώρο με συμβολική σημασία κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στη Σκωτία σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου 2022. Ο Έλληνας πρωθυπουργός χάρισε έναν πλήρη κατάλογο με τα εκθέματα από το νέο αρχαιολογικό μουσείο στα Χανιά Κρήτης, το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Στο παρελθόν ο πρίγκιπας Κάρολος δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την Ελλάδα, μιλώντας με θαυμασμό για τις ρίζες του. Ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, είχε καταγωγή από την Ελλάδα.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου έχει επισκεφτεί στο παρελθόν τη χώρα μας. Toν Μάρτιο του 2021, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Ο πρίγκιπας Κάρολος είχε συγκινήσει στην αντιφώνησή του στο Προεδρικό Μέγαρο, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη βαθιά σύνδεσή του με τη χώρα μας, η οποία είναι η πατρίδα των προγόνων του, όπως χαρακτηριστικά είχε πει.

Συνάντηση Μητσοτάκη με πρίγκιπα Κάρολο στη Σκωτία - Η συζήτηση για το Τατόι 

Η «ολιστική στρατηγική» που έχει εφαρμόσει το Ίδρυμα του πρίγκιπα Καρόλου για την αποκατάσταση της έπαυλης Dumfries και του κτήματος που την περιβάλλει, με στόχο να αναδειχθεί αναλόγως και το κτήμα Τατοΐου, ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης σήμερα το απόγευμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο στην έπαυλη Dumfries House, στη Σκωτία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία έγινε ύστερα από πρόσκληση του πρίγκιπα της Ουαλίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο ιστορικό κτίριο και στο κτήμα, τα οποία διαχειρίζεται από το 2007 το Ίδρυμα του πρίγκιπα (The Prince's Foundation), προχωρώντας σε σημαντικά έργα αποκατάστασης ώστε να διαφυλαχθεί η σημαντική πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Ο πρίγκιπας Κάρολος ξεφυλλίζει τον κατάλογο του νέου αρχαιολογικού μουσείου στα Χανιά, που του έκανε δώρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
© EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο επίκεντρο της συνάντησης με τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος για άλλη μια φορά εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα, βρέθηκε η ολιστική στρατηγική που έχει εφαρμόσει το Ίδρυμα του πρίγκιπα για την αποκατάσταση της έπαυλης Dumfries και του κτήματος που την περιβάλλει, την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δράσεων και την ανάδειξη του κτήματος σε «πράσινο» τοπόσημο που είναι ανοιχτό στους πολίτες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με πρίγκιπα Κάρολο στη Σκωτία
© EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Δίνοντας έμφαση στη σύνδεση με τη φύση, το Ίδρυμα του πρίγκιπα Καρόλου υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές στο Dumfries, προσφέροντας προγράμματα που εστιάζουν στον σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον, στα οποία περιλαμβάνονται μαθήματα για πρακτικές αειφορίας, την παραγωγή τροφής και για την κηπουρική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε από κοντά την αποκατάσταση και την αξιοποίηση της έπαυλης Dumfries στη Σκωτία
© EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Από τη μεριά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως στόχος του είναι η ανάλογη ανάδειξη του κτήματος και των εγκαταστάσεων στο Τατόι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ